به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی مازندران، مهدی رمضانی سهشنبه ۲۸ خرداد ماه در حاشیه مرحله نهایی اولین جشنواره قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در جمع خبرنگاران گفت: در نگاه سنتی به کتابخانههای عمومی در ایران، خدمات کتابخانهای به دو بخش سالنهای مطالعه و مخزن تعریف و محدود میشد. اما در دوره جدید نهاد یک سیاست کلی برای تغییر فضای مرسوم سنتی در کتابخانههای عمومی شکل گرفت تا با گسترش خدمات کتابخانهای، کتابخانهها به محل و پایگاه چند مظوره فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند.
وی با اشاره به رویکردهای اخیر نهاد در حوزه خدمات کتابخانهای، افزود: توجه به حوزه کودک یکی از مهمترین سیاستهای نهاد در سالهای اخیر بوده که بر این اساس تمام کتابخانههای عمومی سراسر کشور به بخش کودک مجهز شدند و در برخی کتابخانهها مانند کتابخانه مرکزی مشهد نیز فضای بیشتری و امکانات گستردهتری به این بخش اختصاص داده شده است. در ادامه این روند بحث ارتقاء خدمات کتابخانهای در حوزه کودک مورد توجه قرار گرفت که بر این اساس برنامههای مختلفی از جمله آموزش و تقویت مهارت قصهگویی در میان کتابداران در دستور کار قرار گرفت.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد ادامه داد: پس از ساماندهی بحث آموزش مهارت قصهگویی توسط نهاد، به منظور ایجاد رقابت و تقویت مهارت قصهگویی در میان کتابداران کتابخانههای عمومی، نخستین جشنواره قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی کشور شکل گرفت که البته این مشارکت در این جشنواره تنها به حضور و مشارکت کتابداران نهاد محدود نبوده است.
رمضانی با اشاره به فعالیت ۶ هزار و ۵۰۰ کتابدار در بدنه نهاد کتابخانههای کشور، گفت: این جشنواره از سال ۹۷ در یک تقسیمبندی هشتگانه از مناطق مختلف کشور، اقدام به دعوت از کتابداران علاقهمند برای حضور در این جشنواره کرد که در مرحله مقدماتی یک هزار و ۵۵۶ نفر ثبت نام کردند که از این میان یک هزار و ۲۹۰ نفر موفق شدند ثبت نام خود را نهایی کنند. در ادامه پس از یک ارزیابی اولیه، کتابداران شرکت کننده در مناطق هشتگانه به رقابت پرداختند که این رقابتها با برگزاری هشتمین منطقه در خراسان جنوبی به پایان رسید.
رمضانی با اشاره به وجود جشنواره مشابه جشنواره قصهگویی نهاد تاکید کرد: شکلگیری برنامه های هم عنوان با یک موضوع، لزوما کار موازی تعریف نمیشود. ما به دنبال کار موازی نیستیم و هدف ما تأمین نیازهای کتابخانههای عمومی در حوزه قصهگویی و ورود به عرصه گسترده کارهای صورت نگرفته در این موضوع است. خوشبختانه در نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ظرفیت خوبی از نیروهای انسانی با رویکرد حرفهای فعالیت دارند که با دقت نظر در این حوزه برنامهریزی میکنند و با این رویکرد ماهیت برگزاری نخستین جشنواره قصه گویی نهاد، قابل دفاع است.
وی هدف جشنواره قصهگویی را شکلگیری جو قصهگویی در کتابخانهها عنوان کرد، گفت: قصهگویی ابزار جذابی برای انتقال مفهوم است. شکل تکثیر و گسترش جو قصهگویی در نهاد مهم است که صرفاً مربوط به کودکان نیست و مخاطبان بزرگسالان هم دربرمیگیرد.