به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی مازندران، مرحله نهایی نخستین جشنواره ملی قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، روز ۲۹ خرداد در مجتمع اقامتی تفریحی بهزیستی فرح آباد ساری با حضور کتابداران، قصهگویان و کودکان و نوجوانان در حالی ادامه یافت که علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور هم در آن حضور یافت.
در این جشنواره ۵۲ قصه گو بر اساس زمان بندی مشخص به اجرای برنامه های خود می پردازند به طوری که تا پایان روز دوم ۴۴ کتابدار برنامه های خود را اجرا کردند.
نرگس جعفری، یکی از داوران نخستین جشنواره قصه گویی نهاد با اشاره به کیفیت قصه های ارائه شده و توانمندی بالای کتابداران در این زمینه، گفت: اگر از بعد فرهنگی به جشنوارههای قصهگویی نگاه کنیم، جشنوارههای قصهگویی را موازی نمیبینیم و همه آنها میتوانند با همافزایی و جریانسازی قوی، مکمل همدیگر باشند چراکه جریان فرهنگی تک بعدی نیست.
وی با بیان اینکه مسلط بودن به فن قصهگویی برای کتابداران بخش کودک یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، افزود: بدون تردید قصهگوها در سایه مجهز شدن به دانش و کسب مهارتهای این هنر، کتابداران موفقتری خواهند بود.
قصه گوی خراسانی که شغلش کتابداری و قصه گویی است
فاطمه صالح نیا، کتابدار قصهگو از شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی گفت: ۱۰ سال سابقه کار کتابداری دارم و قصه گویی را از دوران دانشجویی برای بچه های بی سرپرست با هدف تقویت روحیه آنها انجام میدادم.
وی افزود: کودکان به خصوص در سنین زیر ۷ سال، با قصه گویی مهارتهای زندگی را آموزش میبینند و ما هم با معرفی زندگی بزرگان و پیامبران، از طریق قصه به این کار کمک می کنیم.
صالحنیا خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره، ایده خوبی بود چراکه یکی از مهمترین کارها در کتابداری، قصهگویی است و این برنامه ها موجب افزایش انگیزه در بین کتابداران و رونق برنامه های بخش کودک می شود.
این کتابدار قصهگو افزود: قصه گویی بهترین روش برای معرفی کتاب به کودکان است.
وی همچنین از مردم مهمان نواز مازندران و مسئولان تشکر کرد و افزود: برنده شدن در جشنواره برایم مهم نیست و همین که توانستم خودم را محک بزنم و تجارب مفیدی کسب کنم، بسیار خوشحالم.
تداوم فرهنگ کتابخوانی موجب یادگیری بهتر درس های زندگی است
مریم حاجی از استان چهارمحال و بختیاری، از کتابداران حاضر در اختتامیه جشنواره قصه گویی هم گفت: حدود ۱۲ سال است که قصه گویی می کنم، هم در رادیو برای کودکان قصه می گویم و هم در نهاد کتابخانه های عمومی در مناسبت های مختلف، شب چله، ایام نوروز و غیره این کار را انجام میدهم.
وی تصریح کرد: چنانچه فرهنگ قصهگویی تداوم یابد، کودکان به خوبی درسهای زندگی را یاد میگیرند. این کار خیلی بهتر از امر و نهی هایی است که ممکن است جواب معکوس بدهد.
حاجی گفت: این جشنواره با یک هدف خوب برگزار شد که نتیجه آن رونق بیشتر بخش کودک در کتابخانه های عمومی خواهد بود.
کتابدار قصهگوی جوانی که قصه را با زبان اشاره خواند
سعیده عزیزی ۲۱ ساله از مرودشت استان فارس که در مرحله مقدماتی به عنوان قصه گوی برتر به مرحله نهایی راه یافته است، گفت: یک سال و نیم است که کتابدارم و از دوره دبیرستان عضو کتابخانه بودم و بسیار علاقمند بودم وارد این حرفه شوم.
وی افزود: یک سال است که بحث قصه گویی را جدی تر دنبال می کنم و هفته ای یکبار در مهدکودک ها قصه می گویم.
عزیزی تصریح کرد: من در جشنواره احساس خوبی داشتم چرا که از تجربه های دیگران استفاده میکنم. قصه گویی یک کار خلاقانه است و حضور در این جشنواره باعث میشود ایده های تازه بگیرم.
این کتابدار اضافه کرد: امروز برای اولین بار قصه ای با زبان اشاره برای ناشنوایان گفتم و هدفم این بود که قصه را همانند سایر کودکان به دنیای ناشنوایان وارد کنم.
عزیزی افزود: کودکانی که اهل خواندن و تفکر باشند قصه گویی برایشان بسیار مؤثر است، باید قصه را بشنوند و قصه گویی کنند و البته کمتر کودکی است که اینکار را دوست نداشته باشد.
قصه شنیدن را بیشتر دوست دارم
عسل تقوی دختر ۱۳ ساله ای که از شهرستان ساری در این جشنواره حضور داشت، گفت: من قصهگویی و کتابخونی را دوست دارم و بیشتر دلم می خواهد در این بخش شنونده باشم.
تقوی در مورد مزایای این بخش گفت: فواید قصهگویی زیاد است چرا که من کارهایی که باید انجام دهم و انجام ندهم را یاد می گیرم.
این کودک ادامه داد: دلم میخواهد در مسابقات قصه گویی در آینده شرکت داشته باشم و دفعات بعد هم در این جشنواره شرکت خواهم کرد.
مادری که قصه گویی را بسیار دوست دارد
پریسا جوان تبریزی یکی از مادران حاضر در جشنواره که با شوق فراوان اجرای کتابداران را دنبال می کند، با اشاره به علاقه فراوانش به مهارت قصه گویی گفت: دلیل حضورم در این بخش این است که خودم بیشتر از فرزندم قصهگویی را دوست دارم و می دانم مزایای خوبی دارد و شرکت دراین برنامه ها را ادامه خواهم داد.
وی افزود: دختر من با انگیزه فراوان در این جشنواره شرکت کرده و از روند اجرایی برنامه بسیار راضی و خوشحال هستیم.