به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان شمالی، آیین افتتاح محفل ادبی سخن استان با حضور مهدی آریان، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی؛ سید احسان سیدی زاده، دبیر محفل ادبی سخن استان؛ نغمه مستشار نظامی از شاعران برجسته کشور و دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ مصطفی محدثی خراسانی از شاعران برجسته کشور و عضو شورای ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ اباصلت رضوانی، منیژه درتومیان، صدیقه صدقی، میثم مهرنیا و رسول فخر قاسمی از نویسندگان و شاعران پیشکسوت استان به صورت مجازی برگزار شد.
آریان، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در ابتدا با اشاره به برگزاری این محافل در راستای سیاستهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور مبنی گسترش عدالت فرهنگی، بیان کرد: بدون تردید رویکرد جدید نهاد کتابخانههای عمومی کشور در راستای اهمیت به ادبیات و شعر کشورمان، فرصتی برای ایجاد فضا و ظرفیت جدید برای رشد قابلیت های ادبی استان، تقویت جریان رشد و ادب، سازماندهی شعرا، ادبا و مخاطبان و علاقه مندان و ایجاد انگیزه بیشتر در آن ها، تبدیل کتابخانهها به پایگاههای ادبی، اجتماعی و فرهنگی و ایجاد تحولی در خدمات رسانی کتابخانههای عمومی است.
وی خاطرنشان کرد: محفل های ایجاد شده در استان و به دنبال آن در شهرستان ها، ظرفیتی برای سازماندهی، شناسایی، جذب و ارتقای فعالان ادبی، برگزاری دورههای آموزشی، کارگاههای ادبی، همایشها و نشستهای ادبی، تولید محتوا و نشر آن در سطح استان خواهد بود.
آریان در ادامه ضمن قدردانی از حضور شاعران برجسته کشور و نیز پیشکسوتان استان در آیین افتتاح، شکل گیری محفل ادبی سخن را نویدبخش حیات تازه در حوزه شعر استان دانست و از علاقه مندان و دیگر شاعران جوان و نوپا برای حضور در این محافل دعوت کرد.
در ادامه نغمه مستشار نظامی هدف از برگزاری محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور را حمایت از جریان های اصیل ادبی دانست و گفت: تشکیل محافل ادبی از آذرماه سال ۱۳۹۸ با افتتاح محفل ادبی فیض استان تهران شروع شد و در حال حاضر محافل ادبی در ۳۱ استان کشور تشکیل و فعالیت خود را آغاز کردهاند. انشاالله به یاری خداوند و با تکیه بر توانمندیهای دبیران استانی، این اتفاق منجر به ایجاد عدالت فرهنگی در سراسر کشور و معرفی چهرههای ادبی استان و استفاده بهینه از ظرفیت کتابخانههای عمومی به عنوان متولی اصلی کتاب خواهد شد.
وی ادامه داد: کتابخانهها این ظرفیت را دارند که محل رفت و آمد ادبا و فرهنگ دوستان باشند. این فرصت خوبی برای نوجوانان است که با شعرا ارتباط برقرار کنند و به عنوان نویسندگانی سرشناس، صاحب آثار ارزشمندی شود.
دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در پایان از شعرا و نویسندگان برای شرکت در پویش اقتراح ماسک دعوت کرد و افزود: امیدوارم این حرکت در راستای یاری به کادر درمانی و پزشکی، بتواند اقدامی مؤثر در راستای کاهش بحران پیش آمده در کشور باشد.
مصطفی محدثی خراسانی، شاعر معاصر کشور نیز در ادامه با اشاره به خلأ فعالیتهای بنیادین در حوزه شعر کشور گفت: برگزاری محافل ادبی به عنوان یک حرکت اصولی که تاکنون جایش در نظام فرهنگی ما خالی بوده، قطعا میتواند برکات فراوانی به دنبال داشته باشد.
محدثی خراسانی تصریح کرد: این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیتهای ادبی در کتابخانهها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راهاندازی محفلهای ادبی در کتابخانههای عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانهها انجام شد.
در ادامه تعدادی از شاعران و پیشکسوتان حوزه شعر و ادبیات استان طی سخنانی بر لزوم تداوم برگزاری جلسات این محافل در فضای مجازی تأکید کردند.