به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، در ادامه برنامه های هفته کتاب بعداز ظهر امروز ۲۵ آبان ماه، نشست ملی کتابخوان خانوادگی به میزبانی شهر شیراز و با مشارکت شش خانواده از شش استان اردبیل، اصفهان، آذربایجان غربی، کردستان، هرمزگان و فارس برگزار شد.
خانوادهای کتابخوان یعقوبی از استان اردبیل، نیکان از استان اصفهان، ملکی در آذربایجان غربی، قره خانی در کردستان، حریری از استان هرمزگان و طبیبی فرد از فارس در این رویداد با معرفی کتاب های مورد نظر خود به رقابت برای کسب برترین خانواده کتابخوان پرداختند.
خانواده کتابدوست یعقوبی از استان اردبیل، نخستین خانواده کتابخوان این نشست بود که به معرفی مجموعه کتاب های «داستان های شاهنامه» پرداخت.
یوسف یعقوبی پدر این خانواده با اشاره به کتاب انتخابی خود، عنوان کرد: این کتاب در سال ۱۳۸۶ با همکاری سازمان میراث فرهنگی چاپ شده و مشتمل بر ۵۰ داستان از شاهان ایرانی است. در این کتاب داستان های شاهنامه به نثر فارسی روان بازنویسی شده است.
وی اضافه کرد: در این کتاب به رویدادهای تاریخی داستان های شاهنامه اشاره، همچنین به رسوم و جشن های ایرانی که در شاهنامه نقل شده، پرداخته است.
یعقوبی در ادامه به خواندن بخش هایی از کتاب پرداخت.
خانواده کتابخوان نیکان، از استان اصفهان، دومین کتابخوان این نشست بود که به بررسی کتاب «قدرت مدیریت فردی» اثر برایان تریسی پرداخت.
سعید نیکان به نمایندگانی از خانواده خود در این نشست با بیان اینکه مردم اصفهان با کتاب اخت هستند، عنوان کرد: من در حوزه اصول موفقیت فعالیت دارم و خانواده خود را در این مسیر همگام می کنم؛ آخرین کتابی که در این باره خواندیم، کتاب «قدرت مدیریت فردی» بود، این کتاب در ۱۲۰ صفحه و در حوزه انگیزه برای درست زیستن نوشته شده است.
سعید نیکان به نقل از نویسنده کتب عنوان کرد: در کتاب قدرت مدیریت فردی گفته شده اگر می خواهیم زندگی موفقی داشته باشیم باید مسیر خود را تغییر دهیم. باید آرزوهای بسیار بزرگی داشته باشیم و باید بگذاریم آرزوها بزرگ تر شوند و رشد کنند.
وی اضافه کرد: لازم است به انسان های اطراف خود توجه کنیم و افرادی را که در راه پیشرفت ما خلل ایجاد می کنند در حاشیه قرار دهیم. باید با انسان های موفق تعامل داشته باشیم و انسان موفق کسی است که زیاد مطالعه کند.
در ادامه آیلین نیکان فرزند بزرگ این خانواده به شاهنامه خوانی و روایت داستان سهراب و گردآفرید پرداخت. همچنین آنوشا نیکان نیز بخش هایی از نی نامه مثنوی معنوی را قرائت کرد.
خانواده ملکی از استان آذربایجان غربی در این نشست به عنوان سومین کتابخوان به معرفی یکی از آثار خود با عنوان «اشکانیان ارمنستان» پرداخت و گفت: این کتاب یک اثر فاخر در زمنیه ایرانیان باستان و حاصل هفت سال مطالعه من در مقطع تحصیلی دکتری است.
وی اضافه کرد: این اثر پژوهشی درباره تحولات سیاسی و اجتماعی ارمنستان در چهار دوره میلادی از زمان اشکنایان ارمنستان تا سقوط آن ها است. در این اثر به جغرافیای ارمنستان تا به قدرت رسدن اشکانیان، روابط ارمنستان با ایران و رومو ساختارهای سیاسی و اجتماعی ارمنستان پرداخته شده است.
وی ادامه داد: این اولین کتاب درباره اشکانیان ارمنستان است که به زبان فارسی در ایران منتشر شده و تاکنون هیچ کتابی درباره این سلسله نداشتیم. تاکنون ده ها مقاله علمی و پژوهشی از این کتاب مستخرج شده است.
در ادامه آوا ملکی، فرزند شش ساله این خانواده نیز قصه کتاب «تا بهار» اثر ناصر یوسفی را برای دوستان خود تعریف کرد.
در شیراز، خانواده طبیبی فرد با حضور در برنامه نشست کتابخوان خانوادگی به عنوان چهارمین خانواده کتابخوان به معرفی کتاب «چرا چیزها می شکند» اثر مارک ابرهارت و ترجمه محمدابراهیم محجوب پرداخت و گفت: نویسنده در این کتاب، نگاهی خاص به پدیده های خاص دارد. این کتاب برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ منتشر شد. در این کتاب استاد دانشگاه کلرادو طی روایتی علمی و فلسفی سعی می کند که بدون استفاده از فرمول ریاضی، موضوع علمی شکستن را بیان می کند.
وی با اشاره به اینکه بحث به وجود آمدن بمب اتم که از شکافتن هسته اتم به وجود می آید، ذهن نویسنده را درگیر کرده است، اضافه کرد: مارک ابرهارت، خواننده را به مسیر زندگی می کشاند و در این سفر پرده از رمز و رازهای زیادی می گشاید. خواننده را به سفری جذاب می برد دنیای گسل ها و شکاف ها و از دیدگاه علم مواد حرف های جالبی برای گفتن دارد.
کتایون طبیبی فرد دختر این خانواده نیز در پایان غزلی از حافظ خواند.
محمد صدرا قره خانی فرزند خانواده کتابدوست کردستانی نیز که به عنوان پنجمین خانواده کتابخوان در این رویداد حضور داشتند، به معرفی کتاب «پدربزرگ آلبابو گیلاسی» پرداخت و گفت: این کتاب را سید سعید هاشمی نوشته و لاله زیایی آن را تصویرگری کرده و توسط انتشارات چرخ و فلک منتشر شده است. این کتاب داستان خانواده ای است که پدربزرگ آن ها چشمان ضعیف دارد اما از عینک استفاده نمی کند.
در ادامه فاطمه ثنا قره خوانی نیز شعر ستاره را برای دوستان خود خواند.
آخرین خانواده کتابخوان این نشستخانواده حریری از استان هرمزگان بود. فرزین حریری، پدر این خانواده به معرفی کتاب «جبر جغرافیا» پرداخت و عنوان کرد: این کتاب اثر تیم مارشال و ترجمه مشترک امیرحسین مهدی زاده و فرمهر امیردوست است. این کتاب از ظاهر جذابی برخوردار است و طراحی گرافیکی آن موفق است، طراح این اثر از اطلس، یکی از اسطوره های یونان باستان برای طراحی بهره گرفته است.
وی اضافه کرد: تیم مارشال، نویسنده این اثر، خبرنگار است و تسلط کافی به موضوع جغرافیای سیاسی دارد. نثر کتاب خوانا است و جملات خیلی تخصصی نیست. کتاب در حجم نسبتا کوتاه، اطلاعات بسیار خوبی را ارائه داده است. کتاب را باید با دقت و حوصله خواند.
فرزین حریری اضافه کرد: بر اساس متن این کتاب، عوامل جغرافیایی از مهم ترین عوامل تعیین، شدنی ها و نشدنی ها هستند که تاثیر زیادی بر تمدن ها داشته اند؛ به طوریکه بسیاری از رویدادهای کشورها براساس وجود منابع طبیعت در آن منطقه رخ داده است.
گفتنی است، داوران این نشست مرتضی عارفی از اداره کل منابع و علی مصباحی از اداره کل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور بودند. جذابیت، انتخاب خوب کتاب، بیان نکته های کلیدی اثر، خلاقیت در ارائه، رعایت زمان بندی، فن بیان، اجرای خانوادگی و تسلط به موضوع ملاک ارزیابی خانواده های کتابخوان بوده است. بدین ترتیب بر اساس نظر داوران خانواده نیکان از استان اصفهان مقام نخست و خانواده های حریری از هرمزگان و قره خوانی از کردستان به صورت مشترک مقام دوم را کسب کردند.
همچنین، آوا ملکی فرزند شش سال خانواده ملکی از استان آذربایجان غربی نیز شایسته تقدیر شناخته شد.