چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۱

با حضور مسئولان استانی؛

مراسم تجلیل از کتابخوانان و کتابداران برتر سیستان و بلوچستان برگزار شد

سیستان

مراسم تقدیر از فعالان حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابداری در سیستان و بلوچستان با حضور جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان، مراسم تقدیر از فعالان حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابداری در سیستان و بلوچستان با حضور جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.

حجت الاسلام مهدی محبی، مدیر فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان، در این مراسم با اشاره به اهمیت جایگاه کتاب و مطالعه در جامعه گفت: خداوند با قسم به قلم و کتاب به آن عظمت می بخشد. انسان به وسیله کتابت توانسته با دیگران ارتباط برقرار کند. از زمانی که انسان خلق شده است همه پیامبران دارای کتاب بوده اند.

وی افزود: کتابدار فقط وظیفه نگهداری از کتاب را ندارد، بلکه باید یک مشاور و راهنما برای مخاطبین بوده و خود نیز عاشق کتاب و نوشتن باشد. مطالعه و کتاب یکی از عوامل مهم افزایش قدرت تخیل است. برداشت افراد از کتاب ها یکسان نیست و هر کس با توجه به قدرت تخیل و تفکر خود برداشتی از کتاب مورد مطالعه دارد.

مرضیه خالویی، سرپرست معاون مدیرکل انجمن ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نیز که به صورت مجازی در این جلسه حضور داشت، گفت: راه اصلی توسعه از فرهنگ می گذرد و توجه به کتاب برای ما ارزشمند است. ارتقای فرهنگ مطالعه یک ضرورت است که باید برای آن فرهنگ سازی شود.

خالویی کتابداران را جهادگران عرصه فرهنگی نامید و گفت: در ایام کرونا برخی از کتابخانه های ما مدتی تعطیل بود اما کتابداران ما فعالیت های خود را در  فضای مجازی ادامه دادند.

وی اظهار امیدواری کرد با بهبود شرایط کرونا در کشور شاهد حضور پررنگ اعضا در کتابخانه ها و برنامه های فرهنگی باشیم.

حامد زارعی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، نیز در این جلسه با اشاره به شرایط ویژه کرونایی در کشور گفت: پس از شیوع این بیماری در کشور و تعطیلی کتابخانه های عمومی فعالیت کتابداران در فضای مجازی بیشتر شد و نشست های معرفی کتاب در فضای مجازی انجام می شد.

زارعی استفاده از ظرفیت این فضا را فرصتی برای همکاری بین کتابخانه ای دانست و گفت: در این ایام نشست ها و جلساتی با همکاری کتابخانه های عمومی استان و سایر استان ها در فضای مجازی برگزار شد. با توجه به اینکه در حال حاضر اقبال مردم به فضای مجازی بیشتر است کتابداران ما نیز تلاش کرده اند تا ارتباط مردم با کتاب و کتابخوانی را در این فضا دنبال کنند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان، راه اندازی پیک کتاب را یکی از خدمات ویژه کتابخانه های عمومی استان در راستای خدمت رسانی به سالمندان، کودکان و افراد با بیماری های خاص دانست و گفت: در این طرح اعضای کتابخانه با ارسال پیامک به سر شماره 10005412442707 کتاب مورد نظر خود را به صورت رایگان دریافت می کنند و پس از مطالعه آن را به پیک تحویل می دهند.

وی دسترسی اعضا و پژوهشگران به 1800 پایگاه اطلاعاتی را یکی دیگر از خدمات کتابخانه های عمومی در فضای مجازی عنوان کرد و گفت: در بخش افزایش زیربنا نیز به زودی کتابخانه ایرج افشار و کتابخانه روستای کمپ چابهار به بهره برداری خواهند رسید. همچنین 2 کتابخانه در زابل و 1 کتابخانه در شهرستان خاش تا پایان سال افتتاح خواهد شد.

حسن سپاهی، رئیس شورای اسلامی شهر زاهدان نیز در این جلسه گفت: کتاب نیز مانند سایر اقلام مصرفی باید در سبد خانواده ها قرار گیرد.

وی خواستار استفاده از ظرفیت خیرین برای افزایش سرانه زیربنا و منابع کتابخانه ای شد.

سپاهی، شورای اسلامی شهر را صدای رسای کتابخانه های عمومی خواند و گفت: در زمینه احقاق حق آن ها تلاش خواهیم کرد.

وی با اشاره به اختصاص زمینی به مساحت 2 هزار متر در بلوار شهید رجایی زاهدان گفت: این زمین با کاربری فرهنگی، دارای کتابخانه و بخش ویژه خدمات به معلولین خواهد بود.

سپاهی در پایان اهدای کتاب به زندان ها، پادگان ها و مدارس حاشیه شهر را از مهم ترین برنامه های شورای اسلامی شهر در ایام هفته کتاب عنوان کرد.

در پایان این مراسم از کتاب «دریا در جیب» نوشته عباس باقری رونمایی شد.

همچنین در این مراسم از کتابخانه عمومی امام علی (ع) هیرمند، کتابخانه عمومی امام رضا(ع) شهرستان زهک و کتابخانه عمومی حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان نیمروز به عنوان کتابخانه برتر نهادی در حوزه تحویل مدرک تقدیر شد. مینا جلالزاده در بخش کتابدار برتر پیشکسوت؛ سمیه شیخی، مسئول کتابخانه عمومی شهید مدرس و فرزانه ثوری، مسئول کتابخانه عمومی امام حسین(ع) زاهدان در بخش مسئول برتر، زهراسالاری کتابدار کتابخانه عمومی آیت الله کفعمی شهرستان زاهدان و عبدالله ریگی کتابدار کتابخانه شهید بهشتی شهرستان خاش به عنوان کتابداران برتر مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین از پیربخش مغنی به عنوان همکار پشتیبانی برتر تقدیر شد.

در بخش کتابخوانان برتر نیز از سانیا رئیسی از کتابخانه عمومی مکران شهرستان نیکشهر، مریم بریان از کتابخانه شهید مدرس نگور؛ اقبال شه بخش از کتابخانه تفتان شهرستان خاش؛ صابره کهرازه از کتابخانه استاد کامبوزیا شهرستان زاهدان  رضا ملاشاهی از کتابخانه امام حسین (ع) زاهدان تقدیر شد. درسا خیاط از کتابخانه عمومی ساحل چابهار نیز به عنوان عضو برتر فرهنگی انتخاب و تقدیر شد.

همچنین از مجتبی فرخنده و سیمین شهرکی خبرنگاران صدا و سیما و پایگاه خبری عصر هامون به عنوان خبرنگاران فعال عرصه کتاب تجلیل شد.

روح الله باقری، کتابدار کتابخانه مشارکتی شهید شوشتری نیز به عنوان کتابدار برتر کتابخانه مشارکتی انتخاب شد.

در این مراسم با حضور مسئولین دانشگاه از صاهره رجبی، غلامرضا محبی، مهناز سرگلزائی، مهدی میر، محمد فخیره، راضیه ضیایی، محمودعلاج، عزیز اله حسن زهی، فرحناز جهانتیغ و نادیه مرادزاده به عنوان کتابداران برتر دانشگاه سیستان و بلوچستان تقدیر شد. همچنین از الهام نوری و گلی باقری نیا، کتابداران کتابخانه اسناد ملی نیز در این مراسم تجلیل شد.