به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، متن پیام آیت الله جعفر سبحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت ابا مجمد امام حسن مجتبی (علیه السلام): «إنّکُم صِغارُ قَومٍ و یُوشِکُ أن تَکونوا کِبارَ قَومٍ آخَرینَ ، فَتَعَلَّمُوا العِلمَ ، فَمَن لم یَستَطِعْ مِنکُم أن یَحفَظَهُ فَلْیَکتُبْهُ و لیَضَعْهُ فی بَیتِهِ: شما خردسالان قومی (نسلی) هستید که به زودی بزرگان قوم (نسلی) دیگر می شوید؛ پس دانش بیاموزید و هر یک از شما که نمی توانید علم را در حافظه اش نگه دارد، آن را بنویسید و در خانه اش نگهداری کند.»
قلم پیام رسان خداست و کتاب پیام زندگی بخش الهی است که پیام آوران بزرگ خدا آن را از سوی او به جامعه بشری اهدا کردند و حیات را که مقصود خدای حی و توانا بود، از مسیر کتاب و قلم و پیام در جان انسان دمیدند و مردم را به زندگی حقیقی و حیات بایسته دعوت کردند (استَجیبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم). اهل بیت پیامبر (علیهم افضل صلوات الله) همین مسیر را با تمامی توان ادامه دادند و امیر مومنان سرآِاز این سلسله زرین و باب مدینه علم نبی (صلی الله علیه و آله) است که راه وصول به آن سرچشمه فیاض از خانه او می گذشت و فرزندان معصوم و برومند ایشان یکی پس از دیگری این صراط اقوم و این مسیر مستقیم را پیمودند و حیات را در کالبد جامعه دمیدند.
صاحبان اندیشه و قلم نیز که جوهر خود را از آن حوض کوثر دریافت کرده بودند، این وسیله زندگی بخش را با مدد الهی در پیش گرفتند و با چرخش قلم و نگارش کتاب راه انبیای الهی را به قدر وسع خویش ادامه دادند و آب حیات را که از سرچشمه جوشان علم می جوشید، به دست تشنگان حقیقت رساندند و میرسانند. امروز نیز احیای جامعه در گرو نشر همین معارف ناب و حکمت های خالده و جاودانه ای است که از سرچشمه وحی جوشیده است و مردمان این روزگار بیش از اعصار گذشته، به این اندیشه های وحیانی نیازمندند و جهان تشنه معارف ناب و اصیلی است که از چشمه های نور نشئت گرفته است. اینکه فرصت بینظیری از حکومت دین و دانش بر ایران پدید آمده است که باید از آن در جهت اعتلای فکر و فرهنگ این کشور بهره جست. امروز کتابخوانی و علم آموزی نه تنها وظیفه ملی، بلکه یک واجب دینی است.
در این زمینه جوانان و نوجوانان بیش از دیگران باید احساس وظیفه کنند. اگرچه آنگاه که انس با کتاب رواج یابد، کتابخوانی نه یک تکلیف، بلکه یک کار شیرین و نیاز تعلل ناپذیر و وسیله ای برای آراستن شخصیت خویشتن تلقی خواهد شد و نه تنها جوانان، بلکه همه نسلها و قشرها از سر دلخواه و شوق بدان رو خواهند آورد.
قم - موسسه امام صادق (علیه السلام)
جعفر سبحانی
۲۲ آبان ۱۴۰۰