دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸

با صدور پیام هایی صورت گرفت؛

تبریک و قدردانی مسئولان استان فارس از کتابداران به مناسبت هفته کتاب

پوستر هفته کتاب 1400

استاندار و نمایندگان مجلس استان فارس با صدور پیام هایی هفته کتاب را به کتابداران و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی تبریک گفتند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، همزمان با هفته کتاب و گرامیداشت روز کتاب، کتابخوان و کتابخوانی، مسئولان استان فارس با ارسال پیام هایی، هفته کتاب را تبریک گفتند و از خدمات کتابخانه های عمومی و کتابداران قدردانی کردند.

پیام محمد هادی ایمانیه، استاندار فارس

شیراز شهر شاعرانه های عاشقی و شهر شعر و شعور و کتاب است. گذشته کتاب و کتابت را که در فارس به ویژه شیراز جستجو کنیم ردپاهای عالمانه ای از کتاب و حرفه های مرتبط با کتاب می یابیم.

درک بن مایه های ادب و عرفان و آثار باقی مانده از ایشان آنقدر وزین و ارزشمند است که هنوز قطره ای از دریای آن درک نشده است؛ کافی است کمی در آثار ملاصدرا و ابن خفیف و روزبهان بقلی و دیگر بزرگانی مانند سعدی و حافظ و عرفی تا به امروز تاملی بیش از پیش داشته باشید؛ آنگاه یقین خواهید کرد که در گوشه ای از عالم نفس می کشید که سرشار از علم و کتاب و کتابخوانی بوده و هست.

در سال های گذشته همه ی دستگاه های فرهنگی استان فارس با حمایت های بخش خصوصی و همراهی اهالی حوزه کتاب و کتابخوانی تلاشی وصف ناپذیر داشتند تا عنوان پایتخت کتاب ایران به شیراز تعلق گرفت؛ بدون تردید شیراز هماره پایتخت کتاب ایران و جهان است. با تمدید این نشان برای شیراز در سال 1400 فرصتی مغتنم فراهم آمد تا عطر کتاب و عاشقان آن از شهر شعر و شعور و بهار نارنج به دیگر شهرهای ایران پراکنده شده و دماغ مردمان فهیم و عزیز ایران را معطر سازد.

انتظار بیش از پیش می رود که همه ی دستگاه هایی که با عناوین غیر فرهنگی در حال خدمت رسانی به مردم فارس و شیراز هستند نگاه خود را با حمایت های معنوی و مادی، به نگاه فرهنگی و به ویژه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی -در سالی که شیراز پایتخت ایران است- همسو تر کرده تا خدمات آن ها نیز رنگی از دانایی و توانایی داشته باشد.

باشد که با همراهی و همدلی همه اهالی فرهنگ و کتاب، امسال شیراز عنوان پایتخت کتاب جهان را با شعار شهر شعور و معرفت کسب کرده تا فرهنگ دانایی را برای مردم سرزمین ایران به ارمغان آورد. در این هفته پیام ادیبان و نام آوران شیراز را با زبان کتاب به گوش مردمان ایران و جهان می رسانیم و بر آن باوریم که فارس و شیراز همواره بر بلندای معرفت اندوزی و عشق ورزی و بر بنیاد کتاب استوار خواهد بود.

جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد کتابداران را مشاوران امین جامعه دانست و در پیامی از خدمات کتابداران کتابخانه های عمومی قدردانی کرد. در متن این پیام آمده است:

مقام معظم رهبری: «بنده کتاب‌خوانم، من خیلی کتاب می خوانم، دلم می خواهد شما بچّه‌ها، جوان ها واقعاً کتاب بخوانید.»

خواندن و فهم کتاب ضرورت جامعه امروز ایران است که بارها مورد تأکید رهبری معظم انقلاب نیز قرار گرفته؛ این مهم باید مورد توجه مردم و مسئولان باشد. در فضای کنونی که اطلاعات و دانسته‌هایمان به وسیله فضای مجازی سطحی و گاهی سخیف شده، اهمیت کتاب و کتابخوانی بیشتر رخ می‌نماید.

اگرچه شاید قیمت کاغذ و کتاب گران باشد اما اگر با خود صادق باشیم دلیل کتاب نخواندن ما اغلب این نیست؛ چه آنکه در زمانه ارزانی هم وضعیت بهتر از این نبود. بیشتر مسئولان ما هم  متأسفانه از اهمیت کتاب غافل هستند، نه به ترویج آن کمک می‌کنند و نه خود کتابخوانند.

اما در این میانه کتابداران چون مشاورانی امین هستند که از فرهیخته‌ترین اقشار جامعه به شمار می‌روند. هر چند کتابخانه‌های عمومی در هر سه شهرستان مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد نیاز به ارتقا و توجه بیشتر دارد و باید با همت مضاعف مسئولان مرتبط تقویت شوند.

اینجانب سال تحویل فرهنگی کتاب، کتابدار و کتابخوان را به فعالان و مروجان عرصه کتاب به ویژه کتابداران حوزه انتخابیه و کتابخوانان تبریک عرض می کنم. در پایان خودم، مسئولین و مردم فرهنگ‌دوستمان را به خواندن کتاب توصیه و تشویق می‌کنم.

پیام مجید انصاری، نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی به مناسبت هفته کتاب

جامعه دانا، آگاه، رو به پیشرفت و تکامل از رصد میزان مطالعه مردم آن جامعه قابل سنجش و ارزیابی است. امروز به کتاب به عنوان یک کالای مصرفی فرهنگی نگاه نمی شود بلکه از کتاب به عنوان یکی از مهم ترین شاخص های قوام و دوام ملت ها نام برده می شود.

در جوامعی که شهروندان آن اهل کتاب باشند و فرهنگ کتابخوانی را به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر و حیاتی درک کرده باشند، عقلانیت، وحدت، مودت برای حل مسائل مهم فضای زیست اجتماعی به روش بارزی به نمایش در می آید.

آغاز  هفته کتاب (از ۲۴ آبان تا ۲ آذر) با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم»، فرصت مغتنمی است تا با یادآوری جایگاه مهم ترین و بزرگ ترین دستاورد تمدن بشری، به روش های گوناگون ارزش و اهمیت کتاب و کتابخوانی را در جامعه به یکدیگر یادآور شویم.

روزها و شب های کرونایی و خانه نشینی اختیاری و گاهاً اجباری مردم عزیز و فهیم شرایطی را مهیا کرد تا به حقیقت کلمه، فضای خالی خانه ها، با کتاب و فرهنگ کتابخوانی پر شود و خستگی و بی حوصلگی شهروندان در خانه ها با کتابخوانی به تازگی و طراوت تبدیل شود.

کتاب به عنوان مهم ترین ابزار تکامل و تعالی جامعه انسانی و کتابداران کشورمان به عنوان محافظان و نگهبانان اصلی بزرگ ترین دستاورد تمدنی و اندیشه ای جوامع انسانی نیازمند توجه و حمایت جدی شهروندان و مسئولان هستند. امید است نمایندگان مجلس یازدهم با حمایت های قانونی و تصویب قوانین مناسب و مطلوب از کتابداران، رضایتمندی و زمینه افزایش انگیزه این قشر فرهنگی و ارزشمند را در کنار ترویج مؤثرتر فرهنگ کتابخوانی را در جامعه مهیا کنند. در جامعه ای که کتاب حضوری پر رنگ و نقش آفرین داشته باشد، بداخلاقی های اجتماعی و سیاسی کنار زده می شود و ملت مسیر پیشرفت، عزت و بهجت را طی می کند.