به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، همزمان با گرامیداشت هفته کتاب، کتابخانه عمومی حضرت ام البنین(س) شهر صنعتی کاوه از توابع شهرستان ساوه با حضور حجتالاسلام محمد سبزی، نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی؛ علی میرزایی، فرماندار ساوه؛ سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی، مدیران شهر صنعتی کاوه و جمعی از مسئولان شهرستانی افتتاح شد.
حجتالاسلام سبزی در این مراسم گفت: با وجود توصیههایی که آموزههای اسلامی نسبت به کتاب و کتابخوانی دارد، متاسفانه میزان مطالعه در کشور متناسب با فرهنگ غنی ایرانی اسلامی نیست.
این نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اینکه فضای مجازی جایگزین کتاب و کتابخوانی شده است، گفت: با پیشرفت تکنولوژی و ظهور تلفنهای هوشمند و سایر لوازم دیجیتال، جامعه از کتاب و مطالعه روی برگردانده است در حالیکه فضای مجازی هیچگاه نمیتواند جایگزین مناسبی برای کتاب و مطالعه شود.
سبزی ادامه داد: کتاب، یار و همراه بیضرر برای انسان است و متاسفانه کتاب در سبد خانوار ایرانی گم شده و امروزه فضای مجازی است که مردم را پیش میبرد.
حجتالاسلام سبزی با اشاره به پائین بودن سرانه فضای فیزیکی کتابخانهها در شهرستان های ساوه و زرندیه گفت: امکانات و اعتبارات باید در سراسر استان به صورت عادلانه توزیع شود و بعد مسافت شهرها از مرکز استان، مانع توزیع عادلانه اعتبارات برای تامین زیرساختهای مورد نیاز نشود.
وی بیان کرد: مشکلات فرهنگی و ضعف زیرساختهای ساوه و زرندیه را در جلسهای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح خواهم کرد تا این شهرستان بتواند شاخصهای فرهنگی خود را ارتقا دهد و کتابخانهها به کتب متعدد و مورد نیاز کتابخوانها تجهیز شود.
نماینده ساوه و زرندیه با اشاره به کارکردهای فرهنگی سنت حسنه وقف گفت: باید مردم را تشویق و راهبری کرد تا در حوزه وقف کتاب و کتابخوانی نیز دست به کار شوند و خلأهای جامعه را برطرف کنند. علم و دانش غذای روح انسان است و باید مردم را تشویق کرد همانطور که برای غذای جسم نذر میکنند برای غذای روح هم نذر و وقف کنند.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: افتتاح و بهرهبرداری از کتابخانه عمومی حضرت امالبنین (س) شهر صنعتی کاوه با هدف گسترش سرانه فیزیکی کتابخانههای عمومی و توسعه عدالت فرهنگی صورت گرفته است.
سکینهخاتون مهدیانپور، با تقدیر از همکاری و همراهی مدیریت شهرصنعتی کاوه در راهاندازی این کتابخانه، اظهار کرد: این کتابخانه به وسعت ۲۰۰ مترمربع و بر اساس استانداردهای کتابخانه ای راهاندازی شده و دارای بخشهای متعددی شامل مخزن، بخش کودک و سالن مطالعه است.
وی بیان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۶۰۰ عنوان کتاب در این کتابخانه وجود دارد و به صورت مستمر کتابهای بیشتری به همراه نشریات اضافه خواهد شد.
در ادامه نیز فرماندار ساوه با تقدیر از تلاشهای اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ساوه و مدیریت شهر صنعتی کاوه اظهار کرد: شهرصنعتی کاوه به عنوان قطب صنعت کشور باید در حوزه فعالیتهای فرهنگی نیز سرآمد باشد و مدیریت این مجموعه صنعتی، مسئولیت اجتماعی بزرگداشت رویدادها و مناسبتهای فرهنگی را عهدهدار است.
وی بیان کرد: افتتاح کتابخانه عمومی حضرت ام البنین(س) در شهر صنعتی کاوه نقطه عطفی برای برگزاری سایر فعالیتهای فرهنگی در این منطقه است و مقوله فرهنگ در این مجموعه صنعتی با جمعیت کارگری بالغ بر ۵۰ هزار نفر نباید مغفول بماند.
میرزایی با تاکید بر اینکه سرانه کتابخوانی در ساوه پائین است، خواستار توزیع عادلانه امکانات و زیرساختهای فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب و در بین روستاها شد تا بتوان سرانه فضای فیزیکی کتابخانههای ساوه را به شاخص استاندارد رساند.