به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان، نشست کتابخوان تخصصی سبک زندگی اسلامی – ایرانی همزمان با هفته کتاب به همت اداره کل کتابخانه های عمومی همدان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا محمدیپیام، عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان در این نشست به معرفی کتاب «سبک زندگی اسلامی(2)، زبان فارسی» از موسسه «غدر ولایت» پرداخت و اظهار داشت: این کتاب از سه فصل تشکیل شده است. این سه فصل به بررسی نقش زبان فارسی به عنوان بخشی از زندگی اسلامی ایرانی میپردازد.
وی با بیان اینکه وقتی صحبت از سبک زندگی اسلامی میشود، بخشی از آن به گفتار انسانها باز میگردد، افزود: گفتههای انسان بخشی از زندگی او را تشکیل میدهد. فردی که بر اساس ضابطههای اسلامی صحبت کند، بخشی از زندگی اسلامی را رعایت میکند. موضوع سخن گفتن، بسیار وسیع است. افراد در شبانه روز با یکدیگر در حال گفت و گو هستند و اصلیترین موضوع در این حوزه، عنصر زبانی در صحبت کردن است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان تصریح کرد: موضوع دیگر، نگارش و تألیفات است که به زبان فارسی صورت میگیرد. زبان فارسی بخش وسیعی از زندگی انسان را در برمیگیرد و این کتاب به موضوع زبان فارسی پرداخته است. از آنجا که اسلام و معارف اسلامی و و فرآوردههای دینی و اعتقادی ما به زبان فارسی وابسته است، از زبان فارسی تعبیر به زبان مقدس میکنیم. بسیاری از معارف اسلامی به وسیله فارس زبانها در طی قرون متمادی به جهانیان ارائه شده است. کتابها و سخنرانیهای بسیار مهمی در حوزه دینی و اسلامی به زبان فارسی منتشر و انجام شده است.
محمدیپیام خاطرنشان کرد: ما باید مواظب باشیم که دشمنان ما، این زبان را تحت شعاع خود قرار ندهند تا موفق شوند ما را از ریشه و هویت دینی خود جدا کنند. در این راستا تعبیری به نام تجزیه عناصر وحدت داریم. همچنان که جغرافیای یک کشور را تجزیه میکنند تا کشور را شکست دهند و استانهای آن را قطعه قطعه کنند. زبان را هم به عنوان یک عنصر وحدت مورد هجمه قرار میدهند. یعنی انواع لهجه را جدا می کنند و در نهایت زبان مهمی چون فارسی را در اقلیت قرار می دهند تا با انجام تجزیه فرهنگی، کاری کنند که با سابقه کشور خود بیگانه شویم.
وی گفت: فصل اول این کتاب به کلیات این مسائل میپردازد. فصل دوم بیانات امام راحل و فصل سوم بیانات مقام معظم رهبری درباره زبان فارسی را تشریح میکند. در فصل دوم امام خمینی(ره) به عنوان نجات بخش زبان فارسی معرفی و بیان میشود که ما باید به زبان فارسی تفاخر کنیم و نه اینکه سخن گفتن به زبانهای بیگانه را ارج نهیم. زمانی در دوران پهلوی اول و دوم هر کس میخواست خود را به عنوان دانشمند معرفی کند از کلمات بیگانه استفاده می کرد.
محمدیپیام اظهار کرد: در این کتاب، امام خمینی(ره) نجات بخش ادبیات فارسی معرفی شده است. چراکه امام رویکرد تفاخر به زبان بیگانه را تغییر داد. ما باید افتخار کنیم که زبانمان فارسی است و این زبان و خط حامل معارف قرآنی و دینی است.
وی با تأکید بر اینکه سبک زندگی اسلامی ما به زبان فارسی وابسته است، افزود: ما باید زبان فارسی را خوب بیاموزیم. تا به فرموده مقام معظم رهبری به زودی علم در دنیا به زبان فارسی بیان شود. ما باید قدر این زبان را بدانیم. این زبان مبدأ و منبعی برای معارف اسلامی است. مهم ترین کاری که میتوانیم انجام دهیم، این است که این زبان را توسعه و نشر دهیم و در زبان مکالمه و محاوره از آن استفاده و از به کار بردن کلمات بیگانه خودداری کنیم. امروز اصطاحات بیگانه به دلیل گسترش دنیای اینترنت و فضای مجازی وارد زبان ما شده است. هدف نهایی این کتاب این است که از زبان فارسی مراقبت و از کاربرد زبان بیگانه پرهیز کنیم و زبان فارسی را ارتقا دهیم.