به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، عبدالحسین فرجپهلو در حاشیه برگزاری نشست هماندیشی سرپرست نهاد با استادان و پیشکسوتان کتابداری و علم اطلاعات و دانششناسی، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری این نشست گفت: معتقدم استماع نظر متخصصان و پژوهشگرانِ خارج از نهاد میتواند برای افرادی که در داخل نهاد کار برنامهریزی و مدیریت را انجام میدهند کمک کننده باشد و ارائه این نظرات، در واقع، دست یاریِ پژوهشگران است که به سمت نهاد دراز شده و از این بابت برگزاری این نشستهای هم اندیشی کار بسیار خوب، پسندیده و ثمربخشی است.
وی افزود: در گذشته هم از این نشستها داشتیم اما از نتایج آن جلسات به خوبی مطلع نشدیم. اگر نتایج این نشست استخراج شود، در دستور کار قرار گیرد و بازخوردهای آن اطلاع رسانی شود، میتوان به اتقاقات خوبی امیدوار بود. برگزاری این نشستهای هماندیشی باید تداوم داشته باشد و به تعامل منجر شود. برگزاری نشست به تنهایی کاری از پیش نمیبرد، بلکه باید به تعامل و نتیجه برسد و از محل تداوم در این همفکریها و اطلاع رسانیها است که میتوان بر اساس واقعیات برنامهریزیهای مطلوبی را سازماندهی کرد.
فرج پهلو با اشاره به سخنان مهدی رمضانی در این نشست گفت: آقای رمضانی قدم در مسیری سخت گذاشتهاند؛ برنامههای خوبی درنظر دارند. امیدوارم ایشان و همکارانشان در این زمینه موفق باشد و ما هم در این مسیر هر کمکی از دست مان بر بیاید مضایقه نخواهیم کرد. جامعه علمی کتابداری و استادان علم اطلاعات و دانششناسی آماده یاری مسئولان نهاد در برنامه ریزی و سیاستگذاری در حوزه کتابخانههای عمومی هستند.
این استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانششناسی، با اشاره به ماهیت اجتماعی کتابخانههای عمومی، گفت: کتابخانههای عمومی، مرکز علمی و اطلاعاتی رایگان و مناسب برای افرادی است که به دانشگاه دسترسی ندارند. در غرب هم کتابخانههای عمومی بر اساس همین فلسفه شکل گرفت؛ بنابراین، هر قدر در حوزه کتابخانههای عمومی هزینه شود، برای خود مردم سرمایهگذاری میشود.
وی با تأکید بر لزوم نیازسنجی کتابخانهها و کتابداران از مردم محل خدمتشان گفت: افراد با توجه به نیازشان از خدمات کتابخانههای عمومی استفاده میکنند. به عنوان مثال امروز مراجعه به کتابخانه عمومی برای استفاده از سالن مطالعه بسیار است و مسئولان این کتابخانهها نیز باید از این فرصتِ حضور بهره لازم را برای اهداف خود ببرند. کتابخانههای عمومی و کتابداران باید بر اساس نیازسنجی از محله و محدوده خدمتی خود، برنامههایشان را طراحی و اجرا کنند.