به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، کتابخانه های عمومی مادر و کودک گیلان با تدارک برنامههای متنوع فرهنگی در هفته ملی کودک میزبان جمع کثیری از کودکان و مادران دوستدار کتاب شدند.
در این برنامه های فرهنگی ویژه که به منظور ایجاد علاقه و میل به مطالعه در کودکان همراه با اجرای برنامه های فرهنگی نظیر شعر و داستان خوانی؛ خوانش متون کهنی چون منطق الطیر عطار نیشابوری، کلیله و دمنه و شاهنامه فردوسی و نیز نمایش خوانی کودکان و تقدیر از کودکان برتر عضو کتابخانه ها صورت پذیرفت، کودکان ضمن شرکت در این رویدادها، لحظه های شاد و بیادماندنی در کنار کتابداران تجربه کردند.
"دنیای کودکانه من" در کتابخانه عمومی کودکان باران رشت
در نخستین برنامه فرهنگی که به کوشش کتابداران کتابخانه عمومی باران رشت و با حضور زهرا بدن آرا، معاون امورکتابخانه ها و همکاری های اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ پوریا قویدل، سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان رشت، کارشناسان این مجموعه و نیز کودکان و مادران عضو این کتابخانه و با شعار " دنیای کودکانه من" برگزار شد، کودکان ضمن اجرای نمایشنامه از فصل سیمرغ عطار نیشابوری که با همراهی و هماهنگی با کتابدار کتابخانه عمومی کودکان باران برگزار شد، در نقش شخصیت های این داستان به روایتگری پرداختند.
تقدیر از اجرای کنندگان این نمایشنامه خوانی و کودکان برتر عضو کتابخانه از دیگر بخش های این محفل فرهنگی به مناسبت هفته ملی کودک در این مرکز فرهنگی بود.
برگزاری 3کارگاه آموزشی در کتابخانه مادر و کودک زنده نام پروفسور مریم میرزاخانی
همچنین همزمان با هفته کودک 3کارگاه آموزشی طی 3روز متوالی در کتابخانه عمومی مادر و کودک زنده نام پروفسور مریم میرزاخانی شهر صومعه سرا برگزار شد.
در این کارگاه های آموزشی که طی 3روز و با هدف رشد مهارت های مادران و کودکان عضو و مخاطب کتابخانه های عمومی شهرستان صومعه سرا در زمینه های مختلف کتاب و کتابخوانی، شعر و ادبیات برگزار شد، مربیانی از دستگاه های مختلف و کتابداران و کارشناسان اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان به بیان شیوه های مختلف در موضوعات مورد بحث پرداختند.
کارگاه آموزشی "من و کودکم کتاب می خوانیم"
در نخستین کارگاه آموزشی که به میزبانی کتابخانه پروفسورمریم میرزاخانی (کتابخانه مادر و کودک) و با موضوع "من و کودکم کتاب می خوانیم" بویژه مادران باردار برگزار شد، شهلا صادق زاده، کارشناس مامایی مرکز بهداشت شهرستان صومعه سرا با بیان اینکه برگزاری این کارگاه برای نخستین بار در گیلان و به ابتکار مجموعه کتابخانه های عمومی صومعه سرا رقم می خورد، مطالعه کتاب وتوسط مادران باردار برای ایجاد علاقه مطالعه در کودک حتی پیش از تولد را از مهمترین موضوعات علمی مطرح شده در این دوره دانست.
کارشناس مامایی مرکز بهداشت شهرستان صومعه سرا به چگونگی ایجاد علاقه مطالعه در کودک و روش درست خواندن کتاب پرداخت و از مادران باردار خواست تا حتی در روزهای پیش از تولد نوزادان خود به موضوع کتاب و کتابخوانی توجه ویژه ای داشته باشند.
شهلا صادق زاده در ادامه این کارگاه آموزشی ضمن آشنایی با هریک از مادران در خصوص مشکلات ایشان به گفتگو نشست و در خصوص حل مسائل ماداران به مشاوره پرداخت.
مسئول کتابخانه مادر و کودک شهر صومعه سرا نیز در ادامه این کارگاه آموزشی به معرفی کتاب ها و منابع مرتبط با موضوع بارداری و همچنین تربیت کودک پرداخت. آموزش عملی تمرینات و حرکات کششی ویژه مادران باردار پیش از تولد نوزاد از دیگر محورهای این دوره آموزشی بود.
کارگاه آموزش "شاهنامه خوانی" ویژه کودکان
دومین روز برگزاری کارگاه آموزشی "شاهنامه خوانی" ویژه کودکان با حضور مرضیه شمسی، کتابدار کتابخانه تخصصی کودکان باران رشت برگزار شد، "داستان سام و زال" مود نقد و بررسی و توسط دانش آموزان عضو کتابخانه جمع خوانی شد.
کتابدار کتابخانه تخصصی کودکان باران رشت در این کارگاه آموزشی ضمن خوانش بخش هایی از داستان سام و زال" اثر ماندگار فردوسی، در خصوص شیوه های ایجاد علاقه و اشتیاق در بین کودکان دانش آموز برای میل به کتابخوانی سخن گفت.
کارگاه آموزشی"شیوه های شناخت و انتخاب کتاب کودک و خردسال"
آخرین برنامه این کتابخانه نیز با حضور جمعی از والدین و مربیان حوزه کودک و نوجوان در کتابخانه عمومی پروفسورمریم میرزاخانی (مادر و کودک شهرستان صومعه سرا) و با موضوع "شیوه های شناخت و انتخاب کتاب کودک و خردسال" و با حضور سعیده شفیعی ثابت، کارشناس منابع کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار شد.
کارشناس منابع کتابخانه های عمومی استان گیلان در ابتدای کارگاه ضمن اشاره به اهداف های برگزاری این کارگاه آموزشی، نقش مدارس برای ایجاد انگیزه و علاقه مطالعه در بین دانش آموزان و والدین ایشان را مهم دانست.
سعیده شفیعی ثابت در ادامه ضمن ارائه راه کارهای عملی برای شناخت درست منابع، اندرکاران حوزه تربیتی کودکان را نیازمند سپری کردن دوره های شناخت منابع کودکان عنوان کرد.
میزبانی کتابخانه عمومی مادر و کودک الهی قمشه ای از مادران و کودکان
همزمان با هفته ملی کودک ۲کارگاه آموزشی فرزندپروری، یک نمایشگاه اوریگامی و آموزشی شیوه های شناخت انتخاب کتاب کودک و خردسال توسط کارشناس اورژانس اجتماعی ۱۲۳ اداره بهزیستی شهرستان و کارشناس منابع کتابخانه های عمومی استان گیلان در کتابخانه عمومی الهی قمشه ای شهرستان شفت برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی مادران ضمن آشنایی با روش های نوین فرزند پروری، منابع مفید برای کودکان و خردسالان نیز را نیز شناخته و شیوه های صحیح در دو حوزه را فراگرفتند.
گشایش نمایشگاه کاردستی های اوریگامی اعضای کودک کتابخانه مادر و کودک صومعه سرا از دیگر برنامه های هفته ملی کودک در این مرکز فرهنگی بود.
عضویت بیش از8 هزار کودک گیلانی در کتابخانه های عمومی
گفتنی است بیش از8 هزار کودک گیلانی در 85 باب کتابخانه عمومی در استان گیلان عضویت داشته و در برنامه های متنوعی چون اجرای برنامه هایی چون قصه و داستان خوانی، خوانش متون کهن (شاهنامه، منطق الطیر و کلیله و دمنه و ...)، برگزاری دوره ها و کلاس های آموزشی مانند اوریگامی، نقاشی، خطاطی، داستان نویسی، قرائت قرآن مجید و آموزش فعالی های محیط زیستی، نمایشنامه خوانی و نمایش خلاق شرکت فعال دارند.
کسب عناوین ملی و استانی توسط اعضای کودک کتابخانه های عمومی گیلان نظیر موفقیت در جشنواره های کتابخوانی رضوی، شاهنامه خوانی، داستان نویسی، طرح ملی پوپک دانا و دیگر عرصه های کتابخوانی از افتخارات اعضای کودک کتابخانه های عمومی گیلان در سال های اخیر بوده است.