به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمان، اختتامیه هشتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با حضور اسماعیل جانعلی پور، مدیر کل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجت الاسلام قاسم دانشی، امام جمعه بم؛ عباس محمدیان مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ احمد وفائی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان؛ محمدعلی گلاب زاده، رئیس مرکز کرمان شناسی و پژوهشگر تاریخ کرمان؛ سید مهدی طبیب زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی؛ محمد برزنگ، فرماندار بم؛ حسن پورباقری، بخشدار دهبکری و دیگر مسئولین شهرستان بم برگزار شد.
اسماعیل جانعلی پور، مدیرکل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ملاک انتخاب دهبکری به عنوان روستای دوستدار کتاب، تصریح کرد: یک بخش مربوط به کارنامه روستا و فعالیت هایی که باید در حوزه کتابخوانی داشته باشد، می شود و بخش دوم شامل طرح ها و ایده های سال آینده این روستا در حوزه کتابخوانی است.
احمد وفائی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان نیز فعالیت های کتابخانه شهید بهشتی روستای دهبکری را قابل توجه، تأثیرگذار و متنوع دانست و از معصومه راسخ، مسئول کتابخانه شهید بهشتی روستای دهبکری تقدیر کرد.
وفائی همچنین از اهتمام و دغدغه مسئول کتابخانه دهبکری و اعضای فعال آن تشکر کرد و گفت: فعالیت های ترویجی پیرامون فرهنگ مطالعه و کتابخوانی از برنامه های مجموعه کتابخانه های عمومی استان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کرمان با اشاره به وضعیت کتابخانه عمومی شهید بهشتی اظهار داشت: موقعیت جغرافیایی کتابخانه شهید بهشتی روستای دهبکری مناسب نیست و ساختمان کتابخانه قدیمی است و می طلبد با همت مسئولین شهرستان، شهرداری و خیرین ساخت کتابخانه جدید یا بازسازی کتابخانه موجود انجام شود.
گلاب زاده رئیس مرکز کرمان شناسی و پژوهشگر تاریخ کرمان نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: در گذر ۳۰ سالی که مرکز کرمان شناسی فعال بوده، حدود ۴۰۰ عنوان کتاب فقط برای کرمان چاپ شده که تعدادی از این کتابها به کتابخانه دهبکری تقدیم خواهیم کرد.
طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی استان کرمان هماهنگی لازم برای احداث کتابخانه در دهبکری را انجام خواهد داد و تمام تلاش خود را برای انجام این مهم به کار خواهیم بست.
معصومه راسخ، مسئول کتابخانه روستای دهبکری که نزدیک به ۳۰ سال برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستای دهبکری تلاش میکند نیز در این مراسم گفت: کتابخانه روستای دهبکری از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ فعال و پس از آن تعطیل شد. فعالیت این کتابخانه مجدداً از سال ۱۳۷۳ رونق گرفت و تا به امروز نیز ادامه داشته، بطوریکه در حال حاضر نزدیک به هزار عضو فعال دارد.
راسخ ادامه داد: طرح بانوان خانهدار دوستدار کتاب، کشاورز دوستدار کتاب، دانشآموز دوستدار کتاب، کاسب دوستدار کتاب و... از جمله طرحهایی است که در کتابخانه اجرا می شود.
بخش پایانی این مراسم قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و در ادامه نیز از تعدادی کتابخوانان روستای دهبکری که شامل دانش آموز، کسبه، بانوی خانهدار، کشاورز، معلم و فعال فرهنگی و همچنین از معصومه راسخ، مجری طرح دوستدار کتاب دهبکری و کتابدار این روستا با اهدای لوح تقدیر و تشکر به عمل آمد.
گفتنی است روستای زیبای دهبکری یکی از مناطق دیدنی شهرستان بم است که در ۵۰ کیلومتری غرب بم در جاده جیرفت قرار گرفته است. این روستا بهدلیل طبیعت زیبا، رودخانهای بزرگ، جنگل بنه و آب و هوای خوب به یکی از مقاصد مهم گردشگری کرمان تبدیل شده است.