به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه همزمان با فرا رسیدن هفته کتاب، به عنوان سخنران در خطبههای پیش از نماز جمعه کرمانشاه حضور یافت و ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی گزارشی از برنامه های فرهنگی ترویجی در این هفته را به نمازگزاران ارائه کرد.
حسنی خونسار در ابتدای صحبتهایش ضمن ادای احترام به پیشگاه شهدای عظیمالشأن ایران اسلامی و تبریک سیاُمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به نمازگزاران، مردم فرهنگ دوست این شهرستان، کتابداران کتابخانههای عمومی بیان داشت: شعار امسال «ما همانیم که میخوانیم» است که این جمله حقیقتاً جای تأمل دارد و واقعیت نیز همین است که ما با همان کتاب هایی که می خوانیم شناخته می شویم.
وی در ادامه بیان داشت: کتابخانه های عمومی سالهاست از خدمات قدیمی خود که امانت کتاب بود فاصله گرفته و به پایگاه هایی فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده اند و با اتکا به روش های متنوع کتابخوانی پذیرای تمام گروه های سنی هستند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ادامه یادآور شد: بعد از مساجد و مدارس در کشور شبکه کتابخانه های عمومی با ۳۷۰۰ کتابخانه گسترده ترین شبکه فرهنگی محسوب می شود. کتابخانه های عمومی تمام کارکردهای یک مرکز فرهنگی اجتماعی را دارند و به بخش های متنوعی از جمله کودک و نوجوان، بخش نسخ سنگی، نابینایان و ناشنوایان مجهز هستند.
حسنی خونسار همچنین خاطرنشان کرد: برای حل مسئله عدم مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه چاره ای جز توجه ویژه مدارس به کودکان و نوجوانان نداریم و باید تلاش کنیم با همراهی آموزش و پرورش، در مدارس نیز علاوه بر معرفی کتاب به مباحثی نظیر فنون مطالعه، معرفی کتاب خوب، کتابخوانی جمعی و سایر برنامه های ترویجی بپردازیم.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش عنوان کرد: ترویج کتابخوانی و کمک به شناساندن موقعیت کتابخانهها امری نیست که انجامش به تنهایی از عهده نهاد کتابخانههای عمومی کشور ساخته باشد. گسترش کتابخوانی نیازمند شکلگیری مجموعهای از فعالیت های فرهنگی است که تحقق آن یک همراهی همهجانبه و عزمی همگانی از سوی نهادها و ارگانهای موثر در این مساله را میطلبد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کرمانشاه تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی ایران در استان کرمانشاه از ۱۰ کتابخانه عمومی به ۹۰ کتابخانه رسیدهایم، بطوریکه حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب نیز در این کتابخانه ها موجود است. همچنین ۶۰ هزار نفر عضو فعال نیز از خدمات کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه بهره می برند.
وی با اشاره به تدارک ۵۰۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب؛ عضویت رایگان، «اهدای کتاب، اهدای دانایی»، بخشودگی جرایم دیرکرد کتاب، پویش «کتاب دستت چیه»، گردهمایی هنرمندان بومی استان با محوریت محفل ادبی بیستون، نشست سینما کتاب و تقدیر از کتابداران و کتابخوانان برتر استان را بخشی از مهم ترین برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی استان در این هفته معرفی کرد.
حسنی خونسار در پایان از مردم فرهنگی و جوانان کرمانشاه دعوت کرد تا با حضور خود در کتابخانه و حمایت از فرهنگ غنی این استان، زمینه ساز آگاهی بخشی به جامعه خود باشند و کتابخانه ها را تنها نگذارند.
گفتنی است برپایی میز خدمت اداره کل کتابخانه های عمومی کرمانشاه با اختصاص غرفه ای با محوریت نقاشی و رنگ آمیزی ویژه کودکانی که با همراهی والدین شان به محل اقامه نماز جمعه آمده بودند از جمله برنامه های جنبی این اداره کل در این روز بود.