به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی، مراسم بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و تکریم مقام کتابداران استان مرکزی با حضور آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اراک؛ فرزاد مخلص الائمه، استاندار استان مرکزی؛ بهنام نظری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری؛ محمدرضا جعفری، مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری؛ حمید کمانکش، فرماندار شهرستان خمین؛ ابراهیم رستمی، فرماندار شهرستان کمیجان؛ سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی؛ علی اسلام خواه، مدیر کل زندانهای استان مرکزی و جمعی از مسئولان، کتابداران، خبرنگاران، فعالان حوزه کتابخوانی استان و اعضای کتابخانههای عمومی در مجتمع فرهنگی آفتاب شهر اراک برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در این مراسم بیان داشت: همانطور که در بخش درمان از ظرفیت خیران برای کمک به مداوای بیماران در استان مرکزی استفاده شد باید از این قشر در توسعه کتاب و کتابخوانی نیز استفاده شود.
آیت الله دری نجف آبادی در ادامه افزود: کتاب کانال و پل ارتباطی هزاران سال گذشته با هزار سال آینده است؛ باید از این عرصه در مسیر توسعه و پیشرفت کشور به ویژه در بین نسل جوان استفاده شود.
وی گفت: چهار تا پنج میلیون نسخه خطی از آثار اسلامی در کتابخانه های دنیا وجود داشته که بخشی از آن به دلایلی مختلف نابود شده است. در کشور ایرلند قرآنی قدیمی و بسیار زیبا از دوران صفویه نگهداری میشود که نشان از قدمت اهمیت به مطالعه در فرهنگ ایرانی است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: لازم است افرادی که کتابخانه شخصی دارند با اهدای کتابهای خود فرصت بهرهمندی سایرین از آنها را فراهم کنند.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: باید به آینده در حوزه کتاب و توسعه کتابخانه های دیجیتال توجه شود و از فناوری نوین در این حوزه بهره گیری شود.
استاندار استان مرکزی نیز در مراسم بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و تکریم مقام کتابداران استان بیان داشت: برای افزایش ساعت مطالعه باید از ظرفیت خانوادهها استفاده شود و با پای کار آوردن آنها به افزایش فرهنگ مطالعه کمک کرد.
وی تاکید کرد: زمان کتابخوانی در همه دنیا و ایران کاهش یافته که علت آن توسعه شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است.
فرزاد مخلص الائمه در ادامه بیان کرد: این بستر، جای مطالعه کتاب و کتابخوانی را گرفته اما با تدوین برنامههای مناسب میتوان از این ظرفیت برای توسعه فرهنگ مطالعه استفاده کرد.
استاندار استان مرکزی خاطرنشان کرد: کتابداران کار با ارزشی را با حداقل چشم داشت انجام می دهند؛ امید است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتقای مناسبی در رسیدگی به فعالان این حوزه انجام دهد.
وی در ادامه کتاب «کهنه سرباز» خاطرات سیاسی، نظامی سرهنگ «غلامرضا مصور رحمانی» را به حاضرین معرفی کرد و از جوانان و نوجوانان خواست به مطالعه آن بپردازند.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: کتابخانهها مهمترین پایگاه فرهنگی، اجتماعی و عمومی در جامعه به شمار میروند.
وی درباره تاریخچه کتابداری گفت: از دوران باستان و قرون وسطی منابع اطلاعاتی به شکلهای مختلف از سنگ نوشته تا لوح فلزی و امروز به شکل کتاب الکترونیکی نگهداری میشود.
سکینه خاتون مهدیانپور افزود: کتابداران سردمداران عرصه کتابخوانی هستند و منابع اطلاعاتی را در اختیار علاقهمندان به مطالعه قرار میدهند.
وی ادامه داد: نیازمند ترویج کتاب و کتابخوانی از راه گسترش زنجیره کتابخانه های عمومی در هر گوشه و کنار کشور همراه با فراهم سازی زمینه های لازم برای همگانی کردن کتابخوانی، معرفی کتابهای خوب و پدید آوردن مکتوبات فراوان در تمامی موضوعات هستیم.
مهدیان پور با تأکید بر لزوم فراهم شدن زیرساختهای توسعه فرهنگ مطالعه یادآور شد: از آبان ماه سال گذشته تاکنون هفت کتابخانه در استان مرکزی بهرهبرداری شده است.
وی افزود: برگزاری کارگاه های آموزشی، راه اندازی محافل قرآنی و ادبی، راه اندازی پایگاه های اطلاعاتی در کتابخانه های عمومی سراسر استان، برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی، جشنواره قصه گویی نهال امید، برگزاری آیین ملی یاد یار و دیار در خمین، تجلیل از شاعران و نویسندگان بومی استان در نشست «از تبار قلم» از جمله ۴۷۰۰ برنامه ای است که در یک سال اخیر در کتابخانه های عمومی استان اجرا شده است که هدف همه این اقدامات ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از طریق کارکرد جدید کتابخانه ها به عنوان پایگاه فرهنگی اجتماعی است.
در این آیین با حضور استاندار استان مرکزی و برخی مدیران این استان از کتابخوانان، کتابداران، مروجان کتاب و برخی مسئولان شهرستانها تقدیر شد.
فرمانداران برتر استان مرکزی:
حمید کمانکش، فرماندار شهرستان خمین
ابراهیم رستمی، فرماندار شهرستان کمیجان
کتابخانه برتر استان مرکزی:
کتابخانه علامه سید عبدالهادی دلیجانی شهر دلیجان
کتابخانه اشراق شهر دلیجان
کتابخانه آیت الله مقدسی شهر محلات
کتابدار برتر کتابخانه استان مرکزی:
سارا گزبلندی، کتابخانه امام خمینی (ره)
اکرم مهرادفر، کتابخانه اشراق
زهرا رجبی، کتابخانه سردار شهید سیاوش امیری
حمیده مؤمنی فراهانی کتابخانه علی بن ابیطالب (ع)
کتابخانه برتر استان مرکزی:
کتابخانه علامه سید عبدالهادی دلیجانی شهر دلیجان
کتابخانه اشراق شهر دلیجان
کتابخانه آیت الله مقدسی شهر محلات
کتابخوان برتر استان مرکزی:
گروه سنی کودک: رکسانا داودآبادی
گروه سنی جوان: فاطمه جعفری
گروه سنی نوجوان: محمدیوسف وجگانی
گروه سنی بزرگسال: سید هاشم حسینی مقدم
گروه سنی خردسال: حلما معینی فر
خبرنگاران فعال حوزه کتاب و کتابخوانی:
یدالله رحمتعلی
معصومه ابراهیمی
ریحانه جلالی
محمدرضا داودآبادی
زهرا نوری
رضا براتی ضامنجانی
خدمتگزار برتر:
میثم غیاث آبادی
انجمن برتر:
انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان آشتیان
انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان خمین
انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان کمیجان
خیر برتر استان مرکزی در حوزه کتابخانه ها:
علی چنگی
حوزه علمیه حاج محمد ابراهیم اراکی
کتابخانه مشارکتی برتر:
کتابخانه اردوگاه کاردرمانی و حرفه آموزی
مسئول کتابخانه مشارکتی برتر:
محمد مولایی از کتابخانه اردوگاه کاردرمانی و حرفه آموزی