به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان، ویژه برنامه بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در کردستان با تجلیل از فعالان و برگزیدگان حوزه کتاب در این استان، همزمان با سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور حجت الاسلام والمسلیمن عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان؛ امین مرادی، رئیس حوزه هنری استان؛ حمیدرضا گوهری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان؛ محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان و جمعی دیگر از مسئولان و علاقمندان به کتاب و کتاخوانی و اصحاب رسانه در سالن جلسات دفتر نمایندگی ولی فقیه در سنندج برگزار شد.
محمد مخدومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان در ابتدای این برنامه با اشاره به تبدیل فضای کتابخانه های عمومی به فضایی جالب و جذاب، گفت: هم اکنون کتابخانههای کردستان پایگاه های فرهنگی و اجتماعی در جامعه به شمار میروند.
وی بیان کرد: براساس بررسیهایی که در سالیان اخیر در حوزه کتاب و کتابخوانی انجام گرفته است، کشور ما رتبه برتر را از لحاظ کتابخانه و نشر کتاب در میان کشورهای اسلامی دارد.
مخدومی اضافه کرد: مقوله کتاب و کتابخوانی در کشور ما مهجور واقع شده است بنابراین تمام تلاش دست اندرکاران این است که توجه آحاد جامعه را به این مقوله جلب کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در کتابخانه مرکزی سنندج چهل نوع خدمت ارائه میشود که منطبق با استانداردهای جهانی است، اعلام کرد: خواندن و مطالعه مسئله اصلی کشور در حوزه فرهنگ است و باید مسئولان در راستای حمایت های ویژه از این بخش گام های اساسی بردارند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان یادآور شد: همچنین در حوزه کتاب و نشر برای ناشنوایان و نابینایان اتفاقات خوبی افتاده است و می توان سرانه مطالعه را در میان اقشار خاص گسترش داد.
وی تصریح کرد: از ابتدای هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار در سال جاری بیش از ۳۰۰ برنامه متنوع فرهنگی در حوزه کتاب در کتابخانه های عمومی شهری و روستایی استان کردستان با مشارکت مردم برگزار شده است.
مخدومی در پایان خواستار ورود خیرین استان به مقوله کتاب شد و اضافه کرد: توجه خیرین به مقوله کتاب و حمایت های مادی و معنوی از کتابخانه های عمومی امری ضروری است تا شاهد افزایش سرانه مطالعه باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه کسانی که برای کتاب محدودیت قائل میشوند قابل اعتماد نیستند، بیان کرد: توجه به دانش، آگاهی و تفکر در ترویج کتاب و کتابخوانی مهم است.
وی با تاکید بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، گفت: عدم توجه به کتابخوانی خلاء جامعه ما است و باید کتابداران و مروجان، نوجوانان و جوانان را با کتاب آشنا کنند.
حجتالاسلام پور ذهبی اظهار داشت: در شرایط امروز جامعه نیاز به مطالعه به ویژه مطالعه کتابهای تاریخ کشور بیشتر احساس می شود و بدون تردید میتواند در رفع بسیاری از مشکلات موجود موثر باشد.
نماینده ولی فقیه در کردستان افزود: مردم باید توجه لازم را نسبت به تاریخ کشور خود داشته باشند و نسبت به بی تفاوتی عدهای به سرود ملی جمهوری اسلامی خوشحال نبوده و آن را یک درد در جامعه بدانند.
حجت الاسلام پورذهبی با اشاره به اینکه بی توجهی به کتاب پسندیده، اظهار داشت: بررسیها نشان می دهد تیراژ بالای روزنامه و مجلات، نشانه رشد جامعه است بنابراین باید به سمت خواندن و مطالعه حرکت کنیم تا جامعهای رو به رشد داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کتابخوانی از استبداد جلوگیری میکند، اضافه کرد: کتابخانه باید دارای فضا و حالات موثر و مفید بوده و مراجعهکننده را به خواندن و مطالعه ترغیب کند.
در این مراسم دو کتاب با عناوین «انتخاب برتر» و «چگونه فرزندانی خوشبخت تربیت کنیم» به نویسندگی سامان محمدی رونمایی شد.
در پایان این مراسم از کتابداران نمونه، اعضای کتابخوان برتر، کتابخانه های برتر و... تجلیل شد.
نفرات برتر استان کردستان
پیشکسوت نمونه استان: خانم شیرین عادلی
خدمتگزار نمونه استان: آقای سعید احمدی
کتابخانه مشارکتی نمونه استان: روستای یازیبلاغی
کتابدار و مسئول نمونه مشارکتی استان: آقای محمد توانا حسینی
کتابخانه نمونه نهادی استان: کتابخانه عمومی شهید ملامحمد امینی سقز
کتابدار نمونه نهادی استان: آقای بهمن محمدی
مسئول نمونه نهادی: خانم فاطمه زندی
نفرات برتر حوزه کتابخوان استان کردستان
گروه سنی خردسال: سولین صمدی تودار – کتابخانه ماموستا هه ژار سنندج
گروه سنی کودک: تارا دهقانی – کتابخانه شهید باهنر صاحب
گروه سنی نوجوان: زهرا سبحانی – کتابخانه شهید امان الهی جعفرآباد بیجار
گروه سنی جوان: اسرا پیروزی – کتابخانه شهدای ۲۳ تیر مریوان
گروه سنی بزرگسال: محمدباقر بیگدلی – کتابخانه مرحوم لطف اللهی بیجار