شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۸

با معرفی ۴ اثر؛

منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه شهریور ۱۴۰۲ معرفی شد

کتابخوان شهریور 1402

منابع طرح کتاب خوان ماه، ویژه شهریور ۱۴۰۲ با ارائه کتاب های «کهکشان نیستی»، «من ضامن»، «مهاجر سرزمین آفتاب» و «همرزمان حسین (ع)» معرفی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه شهریور ۱۴۰۲ با هدف تبیین منویات رهبر معظّم انقلاب اسلامی برای ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتاب‌های مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم جامعه و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتاب‌های مفید و فاخر در سطح کشور، معرفی شد.


منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه شهریور ۱۴۰۲ معرفی شد

«کهکشان نیستی (داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی(ره))»
پدیدآور: محمدمهدی اصفهانی
ناشر:‌ فیض فروزان
تعداد صفحات: ۵۵۵

آیت الله سید علی قاضی از قله‌های عرفان شیعی است که در علم و عمل گوی سبقت را از بسیاری از بزرگان ربوده و از محضر بزرگانی کم‌نظیر بهره‌برده و نیز بزرگانی کم‌نظیر از محضرش بهره‌برده‌اند.

اما در کنار جنبه‌های عرفان نظری و عملیِ این شخصیت‌ فوق‌العاده، سلوک فردی و خانوادگی و اجتماعی و سیاسی ایشان کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در این کتاب با نگاهی جامع و البته مستند، با قلمی جذّاب و گیرا، دوران زندگی‌شان از اندکی قبل از تولد تا اندکی پس از رحلت بازگو شده است.

تعدّد راویان در کتاب و پرداخت مناسب به شخصیت هر یک از راویت‌گران و بزرگانی که در زندگی سید علی قاضی قدّس‌سرّه ایفای نقش کرده‌اند از دیگر نکات برجسته کتاب است. ملاحسینقلی همدانی؛ سید احمد کربلایی؛ شیخ محمد بهاری؛ رخشنده سادات (همسر گرانقدر ایشان)؛ سید ابوالحسن اصفهانی؛ شیخ حسنعلی نخودکی؛ سید محمدحسین طباطبایی؛ سید هاشم حداد؛ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی؛ سید محمدحسن الهی طباطبایی؛ محمدتقی بهجت؛ سید ابوالقاسم خویی؛ عباس قوچانی؛ سید عبدالکریم کشمیری؛ شیخ مرتضی طالقانی؛ محمدعلی نجابت؛ سید روح الله خمینی (بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی)؛ این‌ها برخی از نام‌های سترگی هستند که مطالب مستند مهمی از ایشان، که هر یک مستقیم یا غیر مستقیم با زندگی و زمانه‌ی مرحوم قاضی مرتبط می‌شدند، وجود دارد.


منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه شهریور ۱۴۰۲ معرفی شد

«من ضامن»
پدیدآور: مصطفی خرامان
ناشر: به‌نشر
تعداد صفحات: ۱۶۹

معلوم نیست که برای اولین بار چه کسی ضامن شخصی دیگر شده. شاید در دوران هابیل و قابیل بوده! شاید هم ...

اما در داستانِ «من ضامن» پسری مشهدی ضامن دختری تهرانی می‌شود که همراهِ خانواده‌اش به مشهد رفته‌اند و آن ضمانت نقطه‌ِ وصلی می‌شود که دختر را به امام رضاعلیه‌السلام می‌رساند.

ما امام هشتم را با لقب ضامن آهو نیز می‌خوانیم؛ اما آیا تمام کسانی که یا ضامن آهو می‌گویند از معنای آن باخبرند؟ اما این مهم نیست، مهم این است که ضمانت، تسریِ فتوّت و جوانمردی است. کتاب «من ضامن» داستان سرانجام آن دختر تهرانی و پسر مشهدی است که در بالا گفتیم. داستانی برای نوجوانانِ این نسل ...


منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه شهریور ۱۴۰۲ معرفی شد

«مهاجر سرزمین آفتاب (خاطرات کونیکو یامامورا (سبا بابایی) یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران)»
پدیدآور: حمید حسام و مسعود امیرخانی
ناشر: سوره مهر
تعداد صفحات: ۲۴۸

خیلی‌ها فیلم روز واقعه‌ را دیده‌اند؛ با اینکه می‌دانیم خیالی است اما چون در بستر تاریخ بارها و بارها حقیقی‌اش رخ داده برای ما جذّاب است؛ برخی سؤال‌های بچه‌گانه می‌پرسند، مثلاً می‌گویند: "ما اگر مثلاً در شاخ آفریقا به دنیا می‌آمدیم معلوم است که مسلمان و شیعه نمی‌شدیم!" اما توجه ندارند که این سخن، در واقع کفر به اسم هادی خداوند است؛ اگر شخص لیاقت نشان دهد، به نسبت تلاشش، هدایت شامل حالش می‌شود (الَّذِینَ جاهَدُوا فِینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا (عنکبوت:۶۹) کسانی که در راه ما نهایت کوشش خود را کردند، پس بی‌تردید و یقیناً آن‌ها را به راه‌های خود هدایت می‌کنیم) و این کتاب، حکایت یکی از این بندگان خوب خداست که در سرزمین آفتاب (ژاپن)، خدا او را پسندید و به شرف اسلام مشرف ساخت و او را آورد و آورد تا حتی فرزند دلبندش را نیز در راه اسلام و کیان اسلامی هدیه کرد و به عنوان یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران از او یاد می‌شود.

در مهاجر سرزمین آفتاب که با قلم گیرای حمید حسام نگاشته شده، با زندگی بسیار پرفراز و نشیب این بانوی کم‌نظیر آشنا می‌شوید.


منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه شهریور ۱۴۰۲ معرفی شد

«همرزمان حسین علیه‌السلام؛ ده گفتار از حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای در تحلیل مبارزات سیاسی امامان معصوم علیهم‌السلام»
ناشر: انقلاب اسلامی
تعداد صفحات: ۴۱۳

شناخت ابعاد گسترده و متنوع و عمیق ائمه علیهم‌السلام در بازه‌ی ۲۵۰ ساله‌ی حضور و ظهورشان در امت اسلامی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... امری است که غالباً مغفول است. برخی گمان می‌کنند بعد از قیام عاشورا اهل بیت علیهم‌السلام دیگر تلاش خاصی برای ایجاد حکومت اسلامی صورت نداده‌اند؛ اما متفکّران بزرگ اسلامی نظیر رهبر معظّم انقلاب با استناد به ادله‌ی متعدد و متقن عقلی و نقلی اثبات می‌کنند که این‌گونه نبوده و ایشان مبارزات دامنه‌داری انجام داده‌اند که همگی لازمه‌ و هدف‌گذاری‌اش تشکیل حکومت عدل الهی بوده است.

کتاب «همرزمان حسین» نشان می‌دهد که پس از قیام عاشورا، امام سجاد علیه‌السلام تا حضرت حجت ارواحنا فداه چگونه به شکلی منسجم و پیوسته و با وحدت رویه‌ای مشخص این سلسله مبارزات در عرصه‌های گوناگون را پیش برده‌اند.

تبیین ابعاد مختلف مقام امامت؛ اهمیت شناخت چهره و سیره حقیقی ائمه علیهم‌السلام؛ شناخت اهداف ائمه علیهم‌السلام و مهمترین اقدماتی که برای نزدیک‌شدن یا نیل به این اهداف انجام داده‌اند؛‌ ویژگی‌های شیعه حقیقی؛ تفسیر صحیح و غلط از جهاد و انواع جهاد ائمه علیهم‌السلام؛ دوران‌های چهارگانه امامت؛ ایجاد تشکیلات پنهانی برای قیام و مبارزه (شبکه وکالت)؛ مهمترین اقدامات هر یک از ائمه علیهم‌السلام از بعد از امام سجاد تا امام زمان علیهماالسلام؛ حیات سیاسی امام صادق علیه‌السلام؛ برخورد شدید ائمه علیهم‌السلام با علما و شعرای درباری؛ امامزادگان انقلابی؛ مفهوم تقیه، چرایی و ابعاد آن برخی از مهمترین عناوین این کتاب ارزشمند و بصیرت‌بخش است.