به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی ویژه برنامه بیر گجه شهریار مکتبینده به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و گرامیداشت مقام استاد شهریار با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و شهرداری منطقه ۶ کلانشهر تبریز با حضور اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی؛ احمد انیسه، شهردار منطقه شش کلانشهر تبریز؛ هادی بهجت تبریزی فرزند استاند شهریار؛ ابراهیم اقبالی، دانشیار دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه تبریز و جمعی از علاقمندان به شعر و ادبیات در تالار قبه زرین کتابخانه شهریار تبریز برگزار شد.
اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این برنامه با تاکید براینکه بعد عرفانی و معنوی شعر شهریار برجسته است گفت: ثمرات گام نهادن در مسیر عرفان و سیر و سلوک که رهایی یافتن از بند غم و رنج های دنیایی است را به آسانی می توان در زندگی استاد شهریار یافت.
بابایی با اشاره به اینکه اشعار شهریار سرشار از احساس، عاطفه، معنویت و دیانت است، افزود: اشعار هیچ شاعر معاصری مانند شهریار نتوانسته است در میان مردم نفوذ کند. مدیرکل کتابخانه های عمومی استان شهریار را شاعری مردمی معرفی کرد و گفت: وقتی شعر شهریار خوانده میشود نیاز به آن نیست که آن را برای مردم معنا کنیم چون اکثر اشعار استاد شهریار قابل درک و عامه فهم است.
ابراهیم اقبالی، دانشیار دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه تبریز و شاگرد استاد شهریار با اشاره بهسادگی اشعار شهریار افزود: نکته مهمی که در مورد لفظ شهریار میتوان گفت سادگی و درعینحال شیرینی و گاهی آسانگیری است. وی ادامه داد: شهریار اصرار عجیبی در آوردن کلمات و الفاظ و امثال عامیانه در شعر داشت که این امر می تواند یکی از دلایل محبوبیت اشعار استاد شهریار در میان عامه مردم باشد.
اقبالی با اشاره به اشعار نیمایی استاد شهریار افزود: شهریار پس از آشنایی با نیما شیفته اسلوب جدید او میشود و در قطعه «دو مرغ بهشتی» که در واقع همان شهریار و نیما هستند، به تلخیها و سختیهایی که در راه رسیدن به نیما متحمل شده، اشاره میکند و بعد تحتتاثیر قالب و محتوای «افسانه» نیما هذیان دل را میسراید که چیزی جز یادآوری خاطرات دوران کودکی و جوانی نیست و در واقع «حیدربابا» فارسی شهریار محسوب میشود و از همینجاست که من در عقیده خود که آشنایی استاد شهریار با نیما، نقطهعطفی در حیات شعری شهریار بود، راسختر میشوم.
دانشیار دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه تبریز افزود: شهریار با سرودن «ای وای مادرم» و قطعه «مومیایی» و «پیام به انیشتین»، که هر سه قطعه از قطعات مشهور و مطرح شعر معاصرند، ثابت کرد پیرو موفق شعر نیمایی است.
هادی بهجت تبریزی یادگار استاد شهریار نیز در این برنامه با اشاره به اینکه استاد شهریار شاعر جامع الموضوعی بود گفت: پدرم در تمامی موضوعات و به ویژه تمام حالات و آلام روحی بشری شعر داشت افزود: همگان می توانند مخاطب اشعار شهریار باشند.
در انتهای این ویژه برنامه از شاعران، محققان و نویسندگان، بمناسبت ۲۷ شهریورماه و بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی با اهدای لوح سپاس و تندیس استاد شهریار تقدیر به عمل آمد.