به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» صبح سهشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲ با حضور شخصیتهای بینالمللی حوزه کتابخانهای، مسئولان کشوری، استادان علم اطلاعات و دانششناسی، معاونان و مدیران نهاد کتابخانههای عمومی مشور در مشهد مقدس آغاز به کار میکند.
برگزاری ۶ پنل طی دو روز و معرفی برگزیدگان دومین جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی در اختتامیه همایش از جمله برنامه های این همایش دوروزه است.
بر این اساس دبیرخانه همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک» پنلهای این همایش دوروزه را که با ارائه سخنرانان خارجی و داخلی در خصوص نقش کتابخانههای عمومی در حمایت از کسبوکارهای کوچک چنین اعلام کرد:
روز نخست: سهشنبه ۲۵ مهر
پنل اول از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰، با حضور امین زارع، امیر ریسمان باف و مجتبی کفاشان به عنوان اعضای پنل برگزار می شود.
اصغر ایزدی جیران، دانشیار مردمشناسی دانشگاه تبریز در خصوص «کتابداری اخلاقی و تحول در فرهنگ و کسبوکار: فهمی مردمشناختی از روستای ویان همدان»؛ خورخه دو پرادو، رئیس فدراسیون انجمنهای کتابخانهها، متخصصان اطلاعات و مؤسسات برزیل در خصوص «کتابخانههای عمومی و توسعه شهری دانشبنیان؛ رشیده بوالحسن، مشاور وزیر گردشگری، صنایع خلاقانه و هنرهای نمایشی ایالت ساراواک در خصوص «بازاندیشی خدمات کتابخانهای برای توسعه کارآفرینی: ابتکارات کتابخانه ایالتی ساراواک» و معصومه فرامرزی، کارشناس مسئول تأمین منابع کتابخانهها در خصوص «آیندهپژوهی نقش کتابخانههای عمومی در توسعه کسبوکارهای کوچک و متوسط با رویکرد دلفی کلاسیک» سخنرانی خواهند داشت.
همچنین در پایان جلسه پرسش و پاسخ نیز برگزار میشود.
پنل دوم از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵ و با حضور سعید اسدی، حسن بهزادی، احمد شعبانی به عنوان اعضای پنل دوم برگزار میشود.
علیرضا نوروزی، دانشیار علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه تهران در خصوص «کتابخانههای عمومی و کارآفرینی اجتماعی»؛ او. ان. چاوبی، رئیس انجمن کتابخانههای هند در خصوص «پایداری سیستمها و خدمات کتابخانههای عمومی از طریق بازاریابی منابع تجاری برای کارآفرینان کوچک»؛ تون ون ولیمرن، رئیس دفتر انجمنهای کتابداری، اطلاعات و اسناد اروپا در خصوص «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک»؛ مهدی نارمنجی، رئیس اداره امور کتابخانهها و مشارکتهای استان خراسان جنوبی در خصوص «جایگاه کتابخانههای عمومی روستایی در توانمندسازی کشاورزان» و حمیده مؤمنی فراهانی، کتابدار کتابخانه عمومی علی ابن ابیطالب استان مرکزی در خصوص «تسهیلگری کتابخانههای عمومی در راهاندازی و توسعۀ کسبوکارهای کوچک» سخنرانی خواهند کرد.
در این پنل نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار میشود.
پنل سوم از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰ با حضور علی عظیمی، علیرضا اسفندیاری مقدم، لیلی سیفی به عنوان اعضای پنل برگزار میشود.
وید بیشاپ، استاد دانشکده علوم اطلاعات دانشگاه تنسی- ناکسویل آمریکا در خصوص «جایگاه کتابخانههای عمومی روستایی در توسعه مشاغل کوچک»؛ استیو کریمر، استاد دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا در خصوص «آمادهسازی و آموزش کتابداران برای حمایت از مشاغل کوچک محلی و کارآفرینی: چالشها و فرصتها»؛ جنیفر بیرنز، مدیر مرکز آگاهیهای تجاری و داراییهای معنوی، کتابخانه مرکزی روچستر و شهرستان مونرو در خصوص «رویکردهای نوآورانه برای کمک به کارآفرینان: مدل روچستر»؛ مگان جانیکی، سرپرست معاونت سیاست عمومی و پشتیبانی انجمن کتابخانههای آمریکا، مدیر پروژه کتابخانههای آمریکا و راهاندازی کسبوکارهای کوچک در خصوص «تجربیات ایجاد روابط با جامعه تجاری» سخنرانی خواهند داشت.
روز دوم: چهارشنبه ۲۶ مهر
در پنل چهارم از ساعت ۸ تا ۹:۳۰ صبح برگزار میشود، محسن نوکاریزی، علی حسین قاسمی، عصمت مؤمنی به عنوان اعضای پنل حضور خواهند داشت.
سیدعلی فارغ، استادیار طراحی صنعتی و معاون آموش و نوآوری دانشگاه هنر اسلامی تبریز در خصوص «راهبردهای انگیزشی مؤثر بر توفیق کسبوکارهای کوچک»؛ محمد ابویی، دانشیار مدیریت دانشگاه تهران در خصوص «پایدارسازی مدل کسبوکارهای کوچک در شبکه همکاریهای کتابخانه عمومی»؛ علی فؤاد کارتال، رئیس انجمن کتابخانههای ترکیه در خصوص «کتابخانههای عمومی ترکیه: مدیریت، خدمات نوآورانه و مرتبط با کسبوکار» و منیره شاکریفر، کتابدار کتابخانه عمومی بشارت استان گلستان در خصوص «نقاط پیوند و موانع تعامل میان کتابخانههای عمومی و شرکتهای استارتآپ و دانشبنیان» در پنل چهارم سخنرانی خواهند داشت. این پنل با برگزاری جلسه پرسش و پاسخ به پایان خواهد رسید.
پنل پنجم از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ با حضور نسرین یوسفی عارفی، عاطفه شریف، سمیه آخشیک به عنوان اعضای پنل برگزار میشود.
رسول زوارقی، دانشیار علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه تبریز در خصوص «بررسی نقش و جایگاه کتابخانههای عمومی در تحقق کارآفرینیهای مبتنی بر نوآوریهای اجتماعی»؛ میخائیل آفاناسیف، رئیس انجمن کتابخانههای روسیه در خصوص «استراتژیهایی برای توسعه کتابخانههای عمومی روسیه و فعالیتهای مرتبط با کسبوکارهای کوچک در آنها»؛ مزمل مشتاق، استادیار علوم کتابداری و اطلاعرسانی هند، دانشگاه علیگر هند در خصوص «کتابخانههای عمومی، به مثابه دانشگاه جامعه و مکان سوم: اجتماعسازی و کارآفرینی اجتماعی» و دکتر حسن محمودی، استادیار گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه سمنان در خصوص «نقش کتابخانههای عمومی در ترویج و همگانیسازی اصول و قوانین کسبوکار: مطالعه دیدگاه کاربران»، سخنرانان پنل پنجم هستند.
جلسه پرسش و پاسخ نیز در پایان پنل برگزار خواهد شد.
در نهایت پنل ششم از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵ با حضور رضا اکبرنژاد، سعید معیدفر، منصور کوهی رستمی به عنوان اعضای پنل ششم برگزار میشود.
محسن اکبرپور شیرازی، دانشیار مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر در خصوص «شناسایی عوامل موفقیت و شکست کسبوکارهای کوچک»؛ جینا دی الویس جایسوریا، مؤسس انجمن کتابداران حوزه کسبوکار آسیا و اقیانوسیه از سنگاپور در خصوص «کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک: نگاه اجمالی به آسیا»؛ داود حاصلی، استادیار علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه خوارزمی در خصوص «الزامات و چالشهای ارائه خدمات به کسبوکارهای محلی و کارآفرینان در کتابخانههای عمومی: یک مطالعه نظاممند» و آذر کفاشپور، استاد مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص «الزامات تغییر پارادایم و رویکرد مدیریت خدمات کتابخانهها به فلسفه مشتریمداری» سخنرانی میکنند. همچنین در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد.
گفتنی است ثبت نام شرکت حضوری و مجازی علاقهمندان از طریق وب سایت همایش انجام شد که طی آن استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه با پرداخت مبلغ ۷ میلیون ریال و دانشجویان، کتابداران و داوطلبان آزاد نیز با پرداخت مبلغ ۵ میلیون ریال میتوانستند در این همایش به صورت حضوری شرکت کنند؛ کارکنان نهاد کتابخانههای عمومی کشور و اعضای انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی ایران نیز از تخفیف ۵۰ درصدی برخوردار بودند. برای شرکتکنندگان حضوری و مجازی در همایش نیز گواهی صادر خواهد شد.