به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان به نقل از ایرنا، فاطمه سادات هاشمی، مسئول کتابخانه علوی شهرستان کاشان و برگزیده دومین جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی با بیان اینکه یکی از طرحهای کتابخانه در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سال ۱۳۹۴، نگاه هدفمند به مشاغل و کسبوکارهای روستا بود، اظهار داشت: تا چندی پیش فرصتهای محلی و خدادادی روستای ما در تهیه گلاب، گل محمدی، زعفران و میزان کمی زنبورداری و دامداری خلاصه میشد، که آن هم با معضل خامفروشی و عمدهفروشی مواجه بود. کتابخانه طی چند سال اخیر با روشهای گوناگون به گردآوری منابع مرتبط، مقالات، کتب مرجع و تخصصی در حوزه کسبوکار و مشاغل بومی اقدام کرد تا هم بر بهبود کیفیت و تولید مؤثر باشد و هم اطلاعات لازم برای بازاریابی محصول کسب شود.
هاشمی با بیان اینکه در مرحله بعدی در کنار تأمین منابع، با تشکیل کارگروهها، جلسات مشاوره و کارگاههای آموزشی برگزار شد تا تجارب با روشهای صنعتی ترکیب و ماحصلی فراتر از آنچه موجود است ایجاد شود، ادامه داد: ترکیب روشهای سنتی و تجربی با علوم و روشهای صنعتی و بدیع با استفاده از خدمات کتابخانه، برندسازی محصولات تولیدی و بستهبندی شکیل، روشهای بازاریابی و استفاده از فضای مجازی برای تبلیغ و بازاریابی، حرکت به سمت صنایع غذایی به جای خامفروشی، شیوههای شناخت و راهاندازی کسبوکارهای کوچک و نوپا، اکران مستندهای آموزشی و انگیزشی با محتوای کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار در شرایط خاص به منظور ایجاد انگیزه و اشتیاق، الگوگیری از تجارب دیگران و تحلیل نتایج همراه با برگزاری آئینها و جشنها به منظور توسعه گردشگری روستایی، از جمله موارد مطرح شده در کارگاههای آموزشی بود.
وی همچنین به بیان مطالبی درباره برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و مشاغل خانگی در کتابخانه پرداخت و گفت: از آنجایی که نتایج این فعالیتها کاملاً محسوس نبود و از طرفی هنرها و صنایع دستی بانوان روستا، ناشناخته و بیرونق بود؛ نیازمند یک اتفاق برای توجیه عمومی و بازدهی مساعد بودیم که نمایشگاه محصولات کشاورزی و صنایع دستی در کتابخانه در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ ماحصل این آموزشها و کارگاهها بود؛ همچنین تبلیغات گسترده نمایشگاه و محصولات در قالب پوستر و بروشور و انتشار روزانه آن در فضای مجازی از دو ماه قبل از برگزاری نمایشگاه در سطح منطقه، برگزاری کارگاههای بستهبندی و برندسازی و بازاریابی و مشاوره تخصصی از جمله فعالیتها برای برگزاری نمایشگاه بود.
این برگزیده افزود: نمایشگاه صنایع دستی و مشاغل خانگی در کتابخانه دو سال متوالی با استقبال پرشور روبرو شد و انعکاس و بازدهی بسیار خوب نمایشگاه امسال منجر به تأسیس مرکز «پیش رشد، نوآوری و کارآفرینی» به همت کتابخانه و برگزارکنندگان نمایشگاه در سطح منطقه اردهال شد. یک هفته بعد از انعکاس اخبار نمایشگاه و بازگویی مکرر رسانههای شهرستان، خیر و کارآفرین نمونه کشوری دکتر ضیائی با ما همکاری کردند و هم اکنون شاهد حمایتهای ایشان از کارآفرینان نوپا و صاحبان مشاغل خرد هستیم. همچنین پس از گذشت چهار ماه از نمایشگاه کتابخانه، اولین گردهمایی کارآفرینان و صاحبان مشاغل منطقهای آغاز شد. برگزاری نمایشگاههای فصلی منطقهای، تغییر رویه از خامفروشی به سمت زنجیره ارزش و تداوم برگزاری کارگاههای مشاوره از نتایج خیلی خوب فعالیتها به ویژه نمایشگاه ما بود.
وی ضمن ابراز خرسندی از ارتقای منزلت و جایگاه اجتماعی صاحبان کسبوکار، به ویژه بانوانی که با افتخار و عزت نفس مشغول خدمت هستند، تصریح کرد: اکنون میتوانیم شاهد بارقهای از امید میان اعضا و همولایتیهایمان باشیم که چشم به آیندهای روشن دارند.
مسئول کتابخانه علوی در پایان بیان داشت: در ادامه راه، در ازای خدمات کتابخانه در نقش یک مشاور امین در تعامل با گروههای کسبوکار، کارآفرینان و صاحبان مشاغل قول مساعد دادند به پاس خدمات کتابخانه برچسبهای تبلیغاتی محصولات خود را مزین به جملهای زیبا در باب کتاب کنند و در کنار اقتصاد حامل یک فرهنگ باشند.
سهشنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۳
برگزیده اصفهانی دومین جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی در گفتگو با ایرنا:
تأمین منابع بهروز، کاربردی و مرتبط با کسبوکارهای منطقه از اهداف کتابخانه علوی بوده است
فاطمه سادات هاشمی، مسئول کتابخانه علوی کاشان و برگزیده دومین جایزه ملی خدمات کتابخانههای عمومی یکی از اهداف این کتابخانه را تأمین منابع بهروز، کاربردی و مرتبط با کسب و کارهای منطقه دانست.