به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین، نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب به منظور تقویت هویت ایرانی-اسلامی، امیدبخشی و محرومیت زدایی فرهنگی با ارزیابی عملکرد روستائیان و عشایر سراسر کشور و پشتیبانی از طرح های ابتکاری آنها در حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد.
این جشنواره به دنبال تحقق اهدافی چون ایجاد عدالت فرهنگی؛ تمرکززدایی در مسیر ارتقای فرهنگی جامعه روستایی و عشایری؛ همسوسازی و ایجاد وحدت رویه در برنامه ریزی های نهادهای مسئول؛ احیای هویت روستایی و عشایری و سرعت بخشیدن به نهضت توانمندسازی فرهنگی روستائیان و عشایر؛ شناسایی ایده ها و طرح های مرتبط با ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از اجرای آنها؛ برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان روستاها و عشایر و بالا بردن اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان روستایی با مشارکت دادن آنها در بحث های گروهی، بوده است.
پریسا کهنسال مسئول کتابخانه عمومی روستای کلج از توابع شهرستان قزوین که برنامه هایی متنوع و مفید در این دوره از جشنواره ارائه و مقام برتر کسب کرده در رابطه با اقدامات انجام شده در این کتابخانه گفت: طرح های متنوعی برای ارائه به جشنواره داشتیم که مهمترین آنها، همکاری کتابخانه در اجرای طرح محرومیت زدایی در سطح روستای کلج و روستاهای اطراف آن، بود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا، انواع کلاس های آموزشی سلامت و پیشگیری از بیماری ها و فوریت های پزشکی با همکاری اورژانس کلج، اجرای طرح محرومیت زدایی در همکاری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و آموزش رایگان هنرهای دستی ویژه بانوان، راه اندازی پیک کتاب، کلاس های آموزشی مهارت کامپیوتر، نقاشی، طراحی، ساخت کاردستی با وسایل دورریز و فشن بافی و غیره در کتابخانه برگزار می شوند.
کهنسال افزود: به طور قطع این برنامه ها نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی، کاهش بیکاری بانوان و افزایش کیفیت زندگی زنان و دختران روستایی داشته که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.
وی ادامه داد: تاکنون طرحهای متعددی در کتابخانه اجرا و هیچ وقت ترویج کتابخوانی برای من محدود به محیط کتابخانه نبوده و با اجرای برنامههای کتابخوانی در مساجد، مدارس و ادارات تلاش کردهام، کتاب را به میان مردم ببرم. معرفی کتابهای مرتبط با مناسبتهای ملی و مذهبی در مراسمی که در سطح روستا برگزار میشود، ترویج کتاب و کتابخوانی در روستاهای اطراف، برگزاری کلاس های آموزشی تربیت فرزند و احکام، جلسات آموزشی سلامت و پیشگیری از مصرف دخانیات و اعتیاد، تربیت فرزند، مهارت های زندگی و نشست آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی تنها گوشه ای از فعالیت های انجام شده در کتابخانه کلج است که موجب شد این کتابخانه به رتبه برتر در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب دست یابد.
کهنسال در معرفی کتابخانه آیت الله موسوی کلج گفت: این کتابخانه در سال ۱۳۷۷ در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر مربع با زیربنای ۳۲۰ متر مربع ساخته شده که در ۱۱۴ کیلومتری مرکز استان، شهرستان قزوین منطقه طارم سفلی و روستای کلج واقع شده است. لازم به ذکر است این روستا دارای هزار و یک نفر جمعیت و ۳۲۸ خانوار است و کتابخانه در ورودی روستا جنب اصلی شهرک میلاد فاز یک قرار دارد.
مسئول کتابخانه عمومی روستای کلج افزود: هم اکنون این کتابخانه دارای ۳۲۵ عضو فعال است که از این تعداد ۱۹۰ نفر عضو زن و ۱۳۵ نفر مرد هستند. با توجه به اینکه روستای کلج دارای دبیرستان شبانه روزی پسرانه است، دانش آموزان از سایر روستاهای منطقه به ویژه از روستاهای دورافتاده در این مدرسه در حال تحصیل هستند و اغلب آنها عضو کتابخانه بوده و از خدمات این کتابخانه استفاده می کنند. همچنین از روستاهای همجوار نیز بانوان و کودکان به عضویت کتابخانه درآمده اند.
کهنسال با اشاره به همکاری گسترده کتابخانه با تمامی سازمان ها و نهادهای منطقه طارم اظهار داشت: با توجه به ایدههای فرهنگی-ترویجی خلاقانه و نوآورانه که در این کتابخانه انجام میشود، همچنین تعامل بالا با سازمانهای مختلف و ارتباط خوب مسئولین روستا با کتابخانه خوشبختانه شاهد رونق فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کلج هستیم.
مسئول کتابخانه آیت الله موسوی در پایان ضمن قدردانی از نهاد کتابخانه های عمومی کشور که با اجرای برنامه های ارزشمند فرهنگی فرصت شناسایی توانمندی های کتابداران را فراهم کرده، اظهار داشت: کسب عنوان کتابخانه برتر روستایی کشور سال ۱۳۹۵، کتابدار نمونه در سال ۱۳۹۷، داور منتخب استانی جشنواره نشان هدهد سفید، کتابخانه روستایی برتر استان در سال ۱۳۹۴، کتابدار برتر و شایسته تقدیر استان ۱۳۹۶ و برگزیده جشنواره طرح مالک اشتر بسیج از جمله دستاوردهایی است که طی سال های خدمت در نهاد موفق به کسب آنها شده ام.