به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی استان کردستان، آئین بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار کتابخانه های عمومی استان کردستان با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در کردستان؛ ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج و نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری، حسن عسکری، فرماندار سنندج؛حجت الاسلام و المسلیمن سیدمحمد سادات، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان، فرهاد میمنت آبادی، رئیس شورای اسلامی شهر سنندج، عیسی فلاحی، معاون فرهنگی و رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، سرکوت نجفی، معاون امور فرهنگی شهرداری سنندج و جمعی از مسئولان، کتابداران و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی امام خامنه ای (مدظله العالی سنندج) برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در کردستان در این مراسم با تاکید بر لزوم ترویج مطالعه به شکل خانوادگی، گفت: کانون خانواده میتواند بهترین محل ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشد.
وی بیان کرد: برخی دستگاه های فرهنگی مانند کتابخانههای عمومی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو نهاد تأثیرگذار در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه هستند.
حجت الاسلام پورذهبی با بیان اینکه دستگاههای فرهنگی در حوزه کتابخوانی استان اقدامات خوبی انجام دادهاند، ادامه داد: برای رسیدن به جایگاه مطلوب در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند کارهای عمقی و ریشهای هستیم.
نماینده ولیفقیه در کردستان شرط اول برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه را کتابخوان بودن متولیان این حوزه عنوان کرد و افزود: اول خود کتابداران، مسئولان و صاحب نظران جامعه باید کتابخوان باشند تا سایر اقشار جامعه هم از آنها تأثیر بپذیرند.
نماینده ولیفقیه در کردستان خواستار ترویج فرهنگ اهدای کتاب در جامعه شد و گفت: باید تلاش کنیم این فرهنگ نهادینه شود و کتابهایی ارزشمندی که در خانهها و قفسه کتابخانهها خاک میخورد به افراد دوستدار کتاب اهدا شود.
حجت الاسلام پورذهبی، داشتن رفتار علاقهمندانه نسبت به مطالعه کتاب، کتاب شناسی، هدایت و معرفی نوجوانان و جوانان به سمت و سوی کتابهای ارزشمند و عمق بخشی به فعالیتهای حوزه کتاب را از مسائل حائز اهمیت در ترویج فرهنگ مطالعه برشمرد و تاکید کرد: کتابداران، کتابخوانان و والدین میتوانند در این زمینه نقش مؤثری را ایفا کنند.
ماموستا فایق رستمی، امام جمعه شهر سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: بزرگترین معجزه پیامبر اکرم (ص) و دین اسلام، کتاب قرآن کریم است که هر روز برای ما تازگی دارد و کهنه نمیشود.
وی با اشاره به اینکه کتاب قرآن کریم همه مسائل را دربرمیگیرد، افزود: این کتاب بزرگترین مبلغ، پیامرسان و روشنگر مسائل مختلف بوده که پیشرفت و آبادانی جوامع و حفظ کرامت انسانی را توصیه کرده است.
امام جمعه شهر سنندج خاطرنشان کرد: خداوند متعال قرآن کریم را برای سعادت و پیشرفت جامعه بشری نازل کرده است که اگر به دقت این کتاب مطالعه میشد، ما امروزه شاهد این همه جنگ و کشتار نبودیم.
معصومه حسنی خونسار، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان کردستان نیز در ابتدای این مراسم با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونسیتی در فلسطین اظهار کرد: امروز بشریت شاهد فجیعترین نسلکشی در غزه و فلسطین است.
وی با اشاره به تغییر نگاه به کتابخانههای عمومی، افزود: امروزه کتابخانهها از فعالیت هایی مانند عضویت و امانت کتاب فراتر رفته و مسائلی چون خانواده محوری، مهارت افزایی، توانمندسازی و ارائه خدمات به عموم مردم از جمله کارکردهای کتابخانههای عمومی محسوب میشود.
حسنی خونسار تغییر این نگاه را موجب تغییر جایگاه کتابخانههای عمومی و شناختهتر شدن کتابخانههای عمومی دانست و افزود: نگاه دولت مردمی، اهتمام به پویایی نهضت خواندن و توسعه خدمات بر پایه نیاز جامعه است و نگاه ویژه دولت سیزدهم به ترویج فرهنگ کتابخوانی و تحقق شعار برقراری عدالت فرهنگی و دسترسی آسان به کتاب، سبب توسعه در این بخش یافته است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان کردستان در ادامه با اشاره به فعالیت ۵۴ باب کتابخانه عمومی نهادی و ۲۸ باب کتابخانه عمومی مشارکتی در استان کردستان، گفت: هم اکنون نزدیک به ۵۰ هزار نفر در این کتابخانهها عضویت دارند.
حسنی خونسار تعداد منابع موجود در کتابخانههای عمومی استان را بالغ بر ۸۹۰ هزار نسخه ذکر کرد و بیان داشت: در یک سال گذشته، ۳۷ هزار نسخه کتاب توسط مردم و سازمان ها به کتابخانههای عمومی اهدا شده است.
وی زیربنای کتابخانه های عمومی کردستان را ۲۴ هزار و ۳۰۰ متر مربع ذکر کرد و افزود: در سفر اخیر ریاست جمهوری استان کردستان کتابخانه عمومی نایسر سنندج افتتاح و آماده خدمترسانی به علاقمندان در این شهرک شد.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی کردستان در پایان خواستار مشارکت عموم مردم در برنامههای کتاب و کتابخوانی شد و یادآوری کرد: برپایی موکب حسینی در مرز باشماق مریوان و شهرستانهای کامیاران و دیواندره، برپایی غرفه نهاد کتابخانههای عمومی در ویژه برنامه امت احمد در هفته وحدت، برگزاری نشستهای کتابخوانی، جلسات رونمایی از کتاب، برگزاری مسابقات کتابخوانی در مناسبتهای مختلف از جمله فعالیتهای این نهاد در سال جاری بوده است.
حسن عسکری، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سنندج نیز در ادامه این مراسم، اظهار کرد: افتخار میکنیم، پیرو دینی هستیم که برخلاف سایر ادیان، معجزه پیامبر آن کتاب بوده است و این مهم اهمیت کتاب و کتابخوانی را در جامعه اسلامی میرساند.
وی با بیان اینکه پیامبر خود اولین پرچمدار کتاب بود و کتاب را برای بشریت به ارمغان آورد، افزود: کتاب جایگاه والایی در جامعه دارد و هیچ چیزی جایگزین کتاب نمیشود.
عسگری با اظهار تأسف از بسنده کردن افراد به مطالعه در فضای مجازی گفت: این مسئله پشتوانه علمی ندارد و باعث کسادی بازار کتاب و کتابخوانی شده است بنابراین لازم است با ترویج فرهنگ کتابخوانی جامعه را به توسعه فرهنگی پیش ببریم.
وی توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه را نیازمند همت همگانی دانست و افزود: پرداختن به این مهم یک وظیفه عمومی است و همه باید در این زمینه تلاش کنیم.
فرماندار سنندج با بیان اینکه در سرانه مطالعه با ایدهآلها فاصله زیادی داریم، عنوان کرد: آموزش و پرورش رسالت خطیری در این زمینه دارد و کودکان باید از دوره دانشآموزی در مدارس با فرهنگ کتاب و کتابخوانی آشنا شوند.
وی یادآوری کرد: با پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سهم نیمدرصد کتابخانههای عمومی توسط مجموعه شهرداری و شورای شهر سنندج در سال جاری و اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی کمیته برنامهریزی شهرستان برای توسعه کتابخانههای سنندج، تلاش میکنیم بتوانیم گام مثبتی در این راستا برداریم.
در ادامه این مراسم از ۱۵ نفر در بخش های پیشکسوت نمونه، مسئول نمونه نهادی، کتابداران نمونه نهادی، کتابخانه نمونه نهادی، خدمتگزار نمونه، کتابدار و مسئول نمونه مشارکتی، کتابخانه نمونه مشارکتی و ۵ نفر برگزیده حوزه کتابخوانان استان تقدیر شد.
اسامی برگزیدگان آئین بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان کردستان به شرح زیر است:
پیشکسوت نمونه استان : شرافت نظری ( شهرستان قروه )
مسئول نمونه نهادی: نوری شهابی ( مسئول کتابخانه شهید ملامحمد ذبیحی روستای بیساران )
کتابداران نمونه نهادی استان
کویستان درویشی ( کتابدار کتابخانه عمومی فردوسی سنندج)
نشمیل صادقی (کتابدار کتابخانه عمومی شهید ملامحمد امینی سقز)
کتابخانه نمونه نهادی استان: (کتابخانه شهید مدرس قروه)
سرکار فاطمه زندی ( مسئول کتابخانه )
سرکار پرشنگ سنگین آبادی (کتابدار بخش کودک کتابخانه )
مسلم محمدی (کتابدار کتابخانه )
محمد رحیم اصلانی ( کتابدار کتابخانه )
خدمتگزار نمونه استان: جلیل صیدی ( کتابخانه عمومی شهید مطهری سنندج)
کتابدار و مسئول نمونه مشارکتی استان: شوان عزیزی ( مسئول کتابخانه زندان سقز )
کتابخانه مشارکتی نمونه استان: کتابخانه زندان مرکزی سنندج (سیدبها ء الدین حسینی، مسئول کتابخانه زندان مرکزی)
نفرات برتر حوزه کتابخوانان استان
گروه سنی خردسال: سید هرمان محمودی ( عضو کتابخانه عمومی شهید برهان عالی سنندج )
گروه سنی نوجوان: اشکان قادری ( عضو کتابخانه عمومی ماموستا قانع روستای تنگیسر ) سنندج
گروه سنی جوان: خاطره ویسی ( عضو کتابخانه عمومی شهید نصرالهی بانه )
گروه سنی بزرگسال: خانم سمیه جوانمیری ( عضو کتابخانه عمومی شهدای ۲۳ تیر مریوان)
گروه سنی میانسال: رسول نادری ( عضو کتابخانه عمومی فجر کامیاران)