به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، آیین اختتامیه استانی دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با تقدیر از ۱۸۴ برگزیده و حضور علی شعبانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه؛ محمدامین بهرامی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه؛ حجتالاسلام محمد صالحی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه و سایر مسئولین استانی؛ رؤسای ادارات کتابخانه های عمومی شهرستان ها، کتابداران و تمامی برگزیدگان جشنواره رضوی روز یکشنبه ۲۰ اسفند ماه سالجاری در سالن اجتماعات زنده یاد احمد عزیزی کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.
محمدامین بهرامی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، در آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در کرمانشاه، با بیان اینکه فراخوان این جشنواره زمستان سال گذشته داده شد، اظهار کرد: از استان کرمانشاه حدود ۳۱ هزار و ۱۰۹ اثر به دبیرخانه این جشنواره در تهران ارسال شد. از این تعداد ۲۸ هزار و ۳۰۹ اثر در بخش الکترونیک و ۲۸۰۰ اثر هم در بخش مکتوب ویژه زندانیان بود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه تصریح کرد: این جشنواره در بخش های مختلفی همچون پویش کتابخوانی، چهار گزینهای، هنرهای تجسمی، هنرهای دیجیتال، دست سازه، داستانک، خانوادگی، مکتوب ویژه زندانیان، شعر و قصه گویی برگزار شد. از بین شرکت کنندگان در این جشنواره ۱۸۴ نفر در بخش استانی برگزیده شدند که ۱۲ خانواده و پنج زندانی هم در بین این برگزیدگان حضور دارند. تعداد 6 نفر از شرکت کنندگان از استان کرمانشاه هم در بخش ملی برگزیده شدند. خوشبختانه کرمانشاه از نظر کیفیت آثار شرکت کنندگان توانست رتبه ششم کشوری را بدست آورد.
محمد امین بهرامی، در این آیین گفت: خدا را شاکرم که بزرگترین برنامه کتابخوانی کشور به نام حضرت رضا «علیه السلام» مزین شده است و در کتابخانههای عمومی برگزار میشود؛ این برنامه باعث برکت و شرف کتابخانههای عمومی است.
وی افزود: در دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تعداد ۳۱ هزار نفر از مردم کرمانشاه شرکت کردند که این نشان دهنده تلاش همکاران و علایق مردم کرمانشاه به معارف و اهل بیت(ع) بوده و قابل تقدیر است.
بهرامی افزود: در اینجا جا دارد از حضور و همکاری ادارات و سازمانهایی که با کتابخانههای عمومی همراه و همگام بودند قدردانی کنم.
وی در پایان گفت: خدا را شاکرم که بخش اعظمی از برندگان این مسابقه کودکان نوجوانان و جوانها هستند؛ امیدوارم در دور بعد با فراهم شدن شرایط بیشتر در حوزه کودکان و نوجوانان موضوع معارف اهل بیت(ع) را بیشتر گسترش دهید و جشنواره رضوی در کتابخانههای عمومی را ادامه دهیم.
علی شعبانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز با اشاره به اهمیت جایگاه کتاب، اظهار کرد: در گذشته افرادی که می خواستند خود را در سطح بالایی نشان دهند، کتابی به دست می گرفتند و طوری نشان می دادند که آن را می خوانند و چه بسا شاید فرصت خواندن آن را هم نداشتند.
وی افزود: متاسفانه امروز در عصر حاضر در وضعیتی قرار داریم که کتابخوانی و مطالعه دیگر رونق گذشته را ندارد و انسانها به جایی رسیده اند که احساس می کنند، همه چیزدان هستند و نیازی به کسب دانش ندارند.
معاون استانداری کرمانشاه تصریح کرد: امروزه بین نسل جدید ما با نسل گذشته گسلی از نظر خصوصیات، اخلاقیات و فرهنگ آنها به وجود آمده که یکی از آنها در مورد کتابخوانی است که نسل جدید چندان به آن بها نمی دهند.
وی به اهمیت برگزاری جشنواره های کتابخوانی برای نزدیکی نسل جدید به کتاب اشاره کرد و گفت: ما در ادامه انقلاب اسلامی به دنبال رسیدن به تمدن بزرگ اسلامی هستیم که یکی از راه های آن تلاش برای دانش افزایی و روشن شدن مسیر راه زندگی انسان است.
شعبانی در ادامه به حضور ۳۱ هزار نفر از کرمانشاه در جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره کرد و گفت: این یک اتفاق مبارک است که از کرمانشاه این تعداد در این جشنواره شرکت کرده اند. اکنون که دانش آموزان ما کتاب زده شده اند و از کتاب و کتاب خواندن ترس دارند، برگزاری چنین برنامه هایی آنها را به سمت کتاب جذب می کند.
معاون استانداری کرمانشاه عنوان کرد: اگر می خواهیم نسل آینده ما کشور را به پیش ببرد و به اعتلا برساند، باید نسل جدید را با برنامه های فرهنگی در مسیر درست قرار دهیم و از فضاهای نامناسبی که امروز برای گمراهی بشر طراحی شده، دور نگه داریم.
حجتالاسلام محمد صالحی، مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه در این آیین بیان داشت: هر یک از پیامبران اسلام برای راهنمایی مردم به دستور خداوند معجزاتی داشتند و پیامبر اسلام معجزه اش کتاب بود و همین برای حرکت به سوی کتاب کافی است.
وی افزود: مردم ما و جوانان باید از علم ساندویچی دوری کنند و نگذارند اطلاعات آماده به ذهن آنها فرو کنند و بشریت به سمت علم مکتوب و کتاب خواندن روی بیاورد.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه گفت: کمتر استانی داریم که وقف در خصوص کتاب داشته باشد اما در استان متمدن کرمانشاه موقوفه در خصوص کتاب به عنوان تبلیغ و ترویج کتب مفیده داریم که این نشان از تمدن استان کرمانشاه دارد.
در ادامه این برنامه اجرای سرود «امام رضا خیلی دوستت دارم» توسط گروه سرود اسرا و اجرای نمایش«ضامن آهو» از کتاب های جشنواره رضوی و اجرای صلوات خاصه امام رضا(ع) توسط خادمیاران دفتر کانون های خدمت رضوی استان برگزار شد و به هر یک از برگزیدگان تبرک حرم امام رضا (ع) اهدا شد.
در پایان این آیین از برگزیدگان دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اهدای لوح سپاس و جوایز قدردانی به عمل آمد.