به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، به همت این اداره کل، محفل قرآنی- ادبی ویژه بزرگداشت سعدی با حضور رضا کریمی، معاون اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه؛ امراله عظیمی پژوهشگر دکتری ادبیات فارسی؛ سید علیرضا میرمعینی، دبیر محفل قرآن و عترت؛ شاعران و فرهیختگان ادبی کرمانشاه؛ کارشناسان اداره کل کتابخانه های عمومی و سایر علاقمندان به شعر و ادبیات روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.
در این نشست سید علیرضا میرمعینی، دبیر محافل قرآن و عترت کتابخانههای عمومی، گفت: کسی که با قرآن و حدیث آشنا است، میتواند مانند سعدی شعر بگوید و اصولاً گلستان و بوستان یک دوره سیر و سلوک است.
وی افزود: اسلام فرهنگ ایرانی را متحول کرد و به عنوان نمونه میبینیم که نوروز را با دعا و توسل پیوند داد.
امراله عظیمی، پژوهشگر و دکتری ادبیات فارسی، در این نشست گفت: اگر مروری بر تاریخ ادبیات فارسی داشته باشیم، میبینیم که سبک خراسانی، زبان فارسی را زنده نگه داشت و در ادامه با سبک عراقی آیات و روایات به صورت گسترده وارد شعر فارسی شد که در شعر سعدی زیاد دیده میشود.
وی افزود: زیباترین نثر در کتاب گلستان است و به قول برخی اساتید سعدی مانند ما سخن نگفته بلکه ما هستیم که به زبان سعدی سخن میگوییم.
عظیمی در ادامه با اشاره به نفوذ سعدی در زبان مردم گفت: ۵۰۰ ضربالمثل سعدی در زبان مردم ما رایج شده است که پیوند او و مردم را نشان میدهد.
در انتهای این نشست رضاکریمی، معاون اداره کل کتابخانههای عمومی، گفت: نام این محفل را قرآنی- ادبی اعلام کردیم چون معتقدیم بین ادبیات ما و قرآن پیوند جدی وجود دارد.
کریمی افزود: پیوند قرآن با شعر فقط ظاهرگرایانه و با بیان مستقیم نیست، به عنوان مثال بیت معروف «همه عمر برندارم سر از این خمار مستی/ که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی»، شعری اثرگذار و باحلاوت است که ظاهری تناقضگونه دارد؛ چراکهسوال ایجاد میکند که چطور وقتی هنوز نبودیم دل ما به کسی تعلق پیدا کرد. اهل تحقیق میدانند این بیت غیرمستقیم به آیه ۱۷۲ سوره اعراف اشاره دارد که عهد الست انسان در عالم ذر را توصیف کرده است.
در پایان از فعالین حوزه محافل قرآنی که با اداره کل همکاری داشتند با اهدای لوح یادبود قدردانی بعمل آمد.