به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، همزمان با فرارسیدن روز ادبیات کودکان و نوجوانان و در راستای ارتقای آگاهی کتابداران و کارکنان کتابخانههای عمومی استان سمنان، این اداره کل با برگزاری کارگاه آموزشی «نقش کتابخانهها در ارتقای مطالعه کودکان و نوجوانان» میزبان جمعی از کتابداران، مسئولین کتابخانههای عمومی استان و اعضای کتابخانهها شد.
محمد طاهریان در ابتدای این کارگاه ضمن خوشامد گویی به مدرس این دوره و همچنین کلیه همکاران استان، گفت: کودکان و نوجوانان علاقه زیادی به مطالعه کتابهای غیردرسی نشان میدهند و کتابخانههای عمومی بهعنوان اماکنی پویا و پر جنبوجوش برای اهل مطالعه و کتاب میتوانند پاسخگویی مناسب برای این علاقه باشند و نقش اساسی در ایجاد عادت مطالعه در کودکان و نوجوانان ایفا کنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی این امر، گستردگی کتابخانههای عمومی است که امکان ارائه خدمات به بزرگسالان و کودکان و نوجوانان را بهطور همزمان فراهم میکنند، افزود: اگر کودک و نوجوانی که همراه بزرگتر خود به کتابخانه مراجعه کرده بتواند نیاز خود به کتاب را رفع کند و کتابخانه بتواند در کنار ارائه خدمات به بزرگسالان متناسب با گروه سنی کودکان نیز کتاب ارائه کند، میتوان امیدوار بود که این کودک نهتنها در آینده بهعنوان فردی علاقهمند به کتاب و مطالعه مطرح شود، بلکه بهعنوان اهرمی برای فشار به بزرگترها و کشاندن آنها به کتابخانه تبدیل شود و میتوان امیدوار به ایجاد نسلی کتابخوان و علاقهمند به مطالعه بود.
در این برنامه مژگان شیخی، نویسنده کشوری با ارائه مطالبی در خصوص خدمات جنبی کتابخانههای عمومی و جایگاه آنها در تشویق کودکان و نوجوانان، بیان کرد: ایجاد انگیزه، دسترسی آسان و مهارت مطالعه سه هدف مهم کتابخانهها برای ترویج فرهنگ مطالعه است. کتابخانههای عمومی در کنار کتابفروشیها، خانوادهها، رسانهها و آموزشوپرورش، مهمترین وظیفه را در تربیت نسل کتابخوان بر عهدهدارند.
وی همچنین افزود: با خواندن کتاب و گفتگو پیرامون آن، کودک تجربیاتی کسب میکند. یاد میگیرد چگونه سخن بگوید، چگونه نظرش را بیان کند، چگونه به نظر دیگران احترام بگذارد و چگونه بنویسد. ذهن کودک انباشته از مجموعهای از سؤالات و ندانستهها است که برای پاسخ به آنها بزرگترین منبع اطلاعاتی که برای خود در نظر میگیرد خانواده است؛ پس خانواده میتواند نقش مؤثری برای جذب کودک به کتابخانه ایفا کند و در این راه مؤثر واقع شود.
مژگان شیخی ادامه داد: همیشه شاهد این موضوع بودهایم فرزندانی که اهل مطالعه هستند از قدرت بیان فوقالعاده نسبت به هم سن و سالهایشان برخوردارند؛ آنها به علت گستره دایره واژگانی راحتتر صحبت میکنند و زیباتر ارتباط برقرار میکنند. فرزندانمان مسلماً با داشتن مهارت ارتباطی خوب و تشویق و تمجیدهای مکرر از سمت دیگران دارای قدرتی به نام اعتمادبهنفس میشوند.
در این دوره آموزشی که هم بهصورت حضوری و هم بهصورت مجازی در فضای اسکای روم برگزار میشد، جمعی از کتابداران استان سؤالات خود را در خصوص موضوع جلسه، از مدرس دوره پرسیده و پاسخ خود را دریافت کردند.
شایانذکر است، در این دوره کارکنان طی ۴ ساعت مباحث «نقش کتابخانهها در ارتقای مطالعه کودکان و نوجوانان» را فراگرفتند و در پایان دوره نیز گواهینامه آموزشی دریافت کردند.