به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، نشست هم اندیشی با مسئولان کتابخانه های مشارکتی شهرداری شیراز با حضور، محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس؛ محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، معاون و کارشناسان اداره کل کتابخانه های عمومی و کتابداران ۹ فرهنگسرای شیراز برگزار شد.
محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری شیراز در این نشست با اشاره به اینکه بحث کتاب برای شهرداری در اولویت است، گفت: ما معتقدیم اگر شهری مردم کتابخوانی داشته باشد، شهروندان بهتری نیز خواهد داشت.
چوبینی عنوان کرد: ایجاد فضای فرهیختگی در شهر ضرورت است؛ شهروندان وقتی وارد محیطهای کتابخانه و فضاهای فرهیختگی میشوند، رفتار آنها نیز تغییر می کند.
وی بر ضرورت ایجاد المانهای کتابخوانی و رویدادهای فرهنگی در شهر تأکید کرد و گفت: با افتتاح کتابخانه در سه فرهنگسرای بزرگ حکمت، بهمن بیگی و شهروند اتفاقهای فرهنگی خوبی در مناطق شرق غرب و جنوب شیراز رخ خواهد داد؛ ایجاد کتابخانه در این سه فرهنگسرا بر محیط پیرامون، اثری وزین میگذارد.
معاون شهردار شیراز با بیان اینکه ما در دوره گذار هستیم، گفت: در این دوره گذار باید بر زمینههای فرهنگی و هنری به ویژه کتابخانههای هنری باید تمرکز کنیم؛ به توسعه کتابخانههای کوچک بپردازیم و کتابخانههای بزرگ را ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: تا روزی که در شهرداری شیراز مسئولیتی داریم در حوزه کتابخوانی بسترسازی خواهیم کرد. شهرداری ظرفیت خوبی از نظر زیرساختی و مالی دارد و کتابداران زبدهای در فرهنگسراها مشغول به کار هستند.
چوبینی اضافه کرد: شهرداری شیراز، اداره کل کتابخانههای عمومی را یک سازمان جدا از خود نمیداند و به کتابخانههای عمومی به عنوان یک خانواده نگاه میکند؛ کار کتابخانهها در حقیقت کار شهروندی است و آنها به مردم ارائه خدمات میدهند.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری شیراز تصریح کرد: ظرفیتهای تبلیغی شهرداری شیراز در خدمت تبلیغ کتاب و کتابخوانی خواهد بود و لازم است برنامههای فرهنگی رویدادهای کتابخوانی و نشستهای نقد و معرفی کتاب در شیراز با همکاری دو دستگاه صورت گیرد.
با همکاری شهرداری شیراز کتابخانههای بزرگی در شیراز راهاندازی میشود
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس نیز در این نشست با اشاره به همکاری گسترده کتابخانه های عمومی و شهرداری شیراز عنوان کرد: در یک سال گذشته دو مجموعه با یکدیگر ارتباط مستمر داشته اند، اتفاقهای خوبی از همان زمان آغاز شد و پیشبینیها در حال تحقق است.
فیروزی با اشاره به اینکه سه طرح کلان با همکاری دو دستگاه رقم خورده است، گفت: تمدید قراردادهای ۹ کتابخانه عمومی در شهر شیراز، اضافه شدن ۹ کتابخانه مشارکتی در فرهنگسراهای شیراز و برنامه ریزی برای ایجاد سه کتابخانه بزرگ در در فرهنگسراهای حکمت، بهمن بیگی و شهروند و کتابخانه سیار از جمله این اقدامات است تا شهروندان شیراز از خدمات بیشتری در زمینه کتابخانه های عمومی بهره ببرند.
وی تصریح کرد: پیش از این ۱۶ کتابخانه مشارکتی در شیراز فعال بود و با این توافق ۹ کتابخانه مشارکتی دیگر به چرخه ارائه خدمات در شیراز افروده می شود. بزرگترین مشکل کتابخانه های مشارکتی کمبود تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری است. با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری شیراز برای بازطراحی کتابخانه های مشارکتی اقدام خواهیم کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس با اشاره به بازگشایی کتابخانه شهید دستغیب گفت: قدیمی ترین کتابخانه شیراز پس از یک دوره بازسازی در قامتی نو بازگشت. بازگشایی این کتابخانه نشان دهنده نسل جدید کتابخانه های عمومی است. کتابخانه هایی که هم از نظر بصری جذابیت لازم را دارد و هم تنوع خدمات باعث جذب بیشتر مخاطب می شود.
وی با تأکید بر اینکه امیدواریم شهرداری برای بازطراحی فرهنگسراها اقدام کند، افزود: در دو ماه نخست آغاز به کار کتابخانه شهید دستغیب ۲۵۰۰ نفر عضو جدید جذب شدند. تجربه فعالیت این کتابخانه نشان داد در صورت وجود کتابخانه استاندارد و خوب، استقبال مردم از کتابخانه ها چشمگیر خواهد بود. باید کاری کنیم شرایط در دسترس بودن کتاب برای مردم بهتر شود.
فیروزی اضافه کرد: همکاری کتابخانه های عمومی و کتابخانه های مشارکتی با محوریت کتاب است در کنار آن می توان خدمات فرهنگی ارائه داد. ارسال منابع و نشریات و اجرای رویدادهای فرهنگی و ترویجی به کتابخانه ها مستمر خواهد بود.
در پایان این نشست قرارداد فعالیت ۹ کتابخانه مشارکتی در فرهنگسراهای شیراز، مبادله و به مسئولان کتابخانه های مشارکتی اهدا شد.