به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای استان اردبیل، اسماعیل جعفرپناه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در حاشیه برگزاری چهارمین دوره مدرسه تابستانی در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: رشد و توسعه، هدف اصلی در هر کشور به منظور گسترش دامنه کسب و کار و افزایش درآمد شهروندان دغدغه اصلی سیاستگذاران در هر حیطه است.
وی افزود: نهاد کتابخانههای عمومی به عنوان یکی از زیر مجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگ، در توسعه کسب و کار رسالت داشته و گام هایی را نیز برنامهریزی کرده است. این نهاد در راستای تحقق شعار سال به دنبال ایجاد دغدغه حمایت از کسب و کارهای کوچک در بین کتابداران کتابخانههای سطح کشور است تا با استفاده از زیرساختهای فیزیکی، منابع دانش و پایگاههای اطلاعاتی که در اختیار دارند در توسعه اقتصادی کشور سهیم شود.
عضو هئیت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه نظام آموزش و پرورش در شناخت استعدادهای ذاتی و استعدادیابی نوجوانان موفق عمل نکرده است، گفت: کتابداران به واسطه ارتباط گستردهای که با جامعه دارند می توانند افراد مستعد کارآفرینی را شناسایی و در این مسیر هدایت کنند. همچنین برخی از آموزشها، پشتیبانیها و شبکه سازی از جمله خدماتی است که کتابداران میتوانند ارائه دهند.
جعفرپناه در پاسخ به برخی محدودیتهای مالی و زیرساختی که در حوزه کسب و کار مطرح است، گفت: در کشور ما در حوزه توسعه کسب و کارهای کوچک و نوآوری مشکل مالی وجود ندارد اما در حوزه تیم سازی و ارائه ایده خوب برای کسب و کار با چالش هایی مواجه هستیم.
وی در رابطه با دستاورد و بازدهی برگزاری این دورههای آموزشی گفت: کلاسهای درس محل هدایت افراد و ارائه سرخط و سرنخها است و علاقه و انگیزه کتابداران به طراحی و ارائه خدمات کسب و کار است که نتایج برگزاری این دورهها را مشخص میکند.
این استاد با تقدیر از برنامهریزی مناسب نهاد کتابخانههای عمومی کشور و همکاری و تلاش مسئولین اداره کل کتابخانههای عمومی استان اردبیل، از برگزاری شایسته چهارمین دوره مدرسه تابستانی ابراز خرسندی کرد.