به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی، آیین گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با حضور افشار کبیری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ حجتالاسلام سید سلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی؛ علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی؛ حجت الاسلام ناصر جوانبخت، مدیرکل اوقاف و امور خیریه؛ حجت السلام منصور امامی، مدیرکل تبلیغات اسلامی؛ زهرا آبسوران، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان؛ رقیه موسویان، مسئول بسیج جامعه زنان سپاه شهدای استان؛ مجتبی حاجی زاده، معاون فرهنگی سپاه شهدای استان؛ مهدی رضوی، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه ارومیه و سایر مسئولین در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی آذربایجان غربی برگزار شد.
افشار کبیری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب و تقدیر از اقدامات اداره کل کتابخانه های عمومی استان در راستای ترویج کتابخوانی، گفت: اولین آیات نازل شده بر پیامبر اکرم(ص)، با موضوع خواندن است و این نشان دهنده اهمیت خواندن، دانایی و علم آموزی است؛ خواندن، به مثابه ابزاری اقتدار آفرین در جوامع و توسعه در سطح خرد و کلان است.
وی ضمن تأکید بر اینکه در حوزه کتاب و کتابخوانی نیازمند شرایط مطلوب تری در سطح جامعه هستیم، گفت: باید با عزم همگانی و از طریق نظام تعلیم و تربیت و تأمین زیرساخت های لازم، کتابخوانی را در سطح جامعه ترویج داده و در سبک زندگی آحاد جامعه، کتابخوانی به یک عادت تبدیل شود.
خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب با شعار «خواندن برای همدلی»، گفت: هفته کتاب فرصتی مغتنم برای تقدیر از فرهیختگان، تلاشگران و دوستداران عرصه کتابخوانی و دانایی است و مفتخریم که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به تأسی از رهبر معظم و کتابخوان انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در کسوت مروجان خواندن، انجام وظیفه می کنیم؛ چراکه، خواندن یکی از اثرگذارترین عناصر در حوزه فرهنگ و کارآمدترین ابزار برای ایجاد نظم اجتماعی است که مهارتهای هوشمندیِ فردی و جمعی را تقویت می کند و در پرورش شخصیت خلاق، ایجاد تفکر منتقدانه، نشاط روحی، الهام بخشی جامعه، تعمیق مفاهیم و در جامعه سازی نقش آفرین است.
معصومی طی ارائه گزارشی از مهم ترین اقدامات انجام شده در یک سال اخیر از اضافه شدن بیش از دو هزار و ۵۰۰ مترمربع به فضای کتابخانه های عمومی استان خبر داد و گفت: در حوزه توسعه کتابخانه ها و زیرساختی، طی یک سال اخیر، دو کتابخانه عمومی در شهر سرو شهرستان ارومیه و روستای بیوران شهرستان سردشت افتتاح شد. پروژه کتابخانه «شهید علمی» در شهرستان نقده نیز پس از مرمت و بازسازی به اتمام و بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: توسعه و بازسازی کتابخانه ۱۵ خرداد در شهرستان خوی نیز به اتمام رسیده و پروژه کتابخانه عمومی «علامه دهخدا » در شهرستان میاندوآب با زیربنای ۸۳۴ متر مربع نیز به اتمام رسیده و طی هفته کتاب، افتتاح خواهد شد؛ آغاز عملیات احداث ۶ باب کتابخانه عمومی در شهرستان ها و تامین و تجهیز یک دستگاه خودرو برای راه اندازی کتابخانه سیار در شهرستان ارومیه از دیگر اقدامات این اداره کل بوده است.
معصومی تصریح کرد: نوسازی تجهیزات ۳۲ باب کتابخانه عمومی، تعمیر ۴۱ باب کتابخانه عمومی با اعتبار بیش از ۶۰ میلیارد ریال، بازطراحی و شاداب سازی کتابخانه های عمومی به ویژه کتابخانه مرکزی استان نیز با طراحی خدمات جدید و متنوع، انجام شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ضمن اشاره به برگزاری بیش از پنج هزار برنامه فرهنگی- ترویجی کتاب محور با هدف توجه به خدمت محوری در کتابخانه های عمومی استان، گفت: با هدف افزایش ضریب نفوذ کتابخانه های عمومی، پویایی و تنوع خدمات، افزایش برد فرهنگی کتابخانه های عمومی، بیش از پنج هزار برنامه فرهنگی- ترویجی کتاب محور در سطح کتابخانه های عمومی استان اجرا شده است.
وی تصریح کرد: در یک سال گذشته، ۴۱ هزار جلد به کتابخانه های عمومی استان اهدا و با عنایت رئیس محترم دادگستری کل استان، ۲۵ فقره حکم جایگزین حبس برای خرید کتاب به کتابخانه های عمومی، صادر شد.
معصومی در پایان از تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در عرصه کتاب و کتابخوانی و تلاش های مجدانه کارکنان کتابخانه های عمومی سراسر استان تقدیر کرد.
حجت الاسلام سید سلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت هفته کتاب و تقدیر از اداره کل کتابخانه های عمومی استان در توسعه فرهنگ کتابخوانی گفت: کتاب وسیله ای قابل استناد و موثق برای دانایی، علم آموزی، کشف مجهولات است و از این رو برای انسان، مایه آرامش و یقین است.
وی ضمن تأکید بر لزوم ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: عادت به کتابخوانی باید یک اصل باشد و با ترویج کتابخوانی، زمینه انتقال میراث فرهنگی و گنجینههای معارف و دستاوردهای عالمان و فرهیختگان به نسلهای دیگر فراهم می شود.
اجرای گروه سرود، اجرای نمایش، پخش کلیپ های مرتبط و ... از دیگر بخش های این برنامه بود.
این آیین با تقدیر از برگزیدگان سی و دومین دوره هفته کتاب و مشارکت کنندگان در برپایی موکب کتابخانه حسینی مرز تمرچین، پایان یافت.
اسامی برگزیدگان سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به شرح ذیل است:
انجمن برتر:
سید علی ترابی، فرماندار و رئیس انجمن شهرستان اشنویه
خالد خضری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان اشنویه
قاضی برتر در صدور احکام فرهنگی:
احمدعلی خادم عرب باغی
خیرین برتر:
ساکو مجنون یانس، سینا پیروتی
کتابخانه برتر:
نشمیل احمدزاده، کتابخانه عمومی سید کامل امامی بوکان
کتابخانه برتر:
حجت الله امینی، مریم محمدی، حمید طاهری، کتابخانه عمومی ملت تکاب
کتابخانه برتر:
غلامرضا ابراهیمیان، مریم عبادی، گلنار سلیمانزاده، امیر حسنی نیا ، کتابخانه ن و القلم شاهین دژ
مسئول برتر:
چیا قادری، کتابخانه شیخ شلتوت مهاباد
مسئول برتر:
مکائیل محمودیان، کتابخانه شهرداری پیرانشهر
کتابدار برتر:
آزاد شیخ اسماعیلی، کتابخانه مستوره کردستانی بوکان
کتابدار برتر:
فائضه نصرزاده، کتابخانه ولیعصر (عج) شهرستان ماکو
همکار پشتیبان برتر:
عباس صوفی، اداره کل کتابخانه های عمومی
کتابخانه برتر فرهنگی:
اکبر موسوی، فریبا رضا قره باغ، آیدا مجاور، کتابخانه مرکزی ارومیه
مسئول برتر کتابخانه مشارکتی:
حیدر علی محمدجعفری، کتابخانه مشارکتی شهید لاجوردی
کتابخوانان برتر:
آویسا رضایی، رابعه وکالتی، مهدی حسین زاده، هانا محمدی، گل خاطر محمودی
دهیار برتر:
صادق نیک نیا، دهیار روستای افق راژان