به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه، کتابخانه شهید نوروزنژاد روستای کلکش شهرستان گیلان غرب در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۴۰۳ به عنوان کتابخانه برگزیده معرفی شد. حمید فلامرزی مسئول این کتابخانه در گفتگو با روابط عمومی این ادارهکل گفت: کتابخانه شهید نوروزنژاد با زیربنای ۳۲۰ مترمربع، به عنوان محلی برای آموزش و رشد، بستری فراهم کرده تا علاوه بر افراد بزرگسال، کودکان و نوجوانان نیز از خدمات آن بهرهمند شوند. این کتابخانه در طول سالهای اخیر میزبان فعالیتهای فرهنگی متنوعی بوده که تأثیرات عمیقی در سطح شهرستان و منطقه گذاشته است.
مسئول کتابخانه شهید نوروزنژاد با اشاره بر نقش پررنگ کتابخانه در زمینههای اجتماعی و فرهنگی اظهار داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی و حمایتی برای اقشار مختلف، ترویج کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان و... بهوضوح در ارتقای سطح آگاهی و تعاملات اجتماعی منطقه اثرگذار بوده است.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل موفقیت و برگزیده شده این کتابخانه را فعالیت متناسب با نیازها و خلأهای روستای کلکش میدانم؛ بطوری که ابتدا مشکلات مخاطبان و آسیبهای اجتماعی روستا و منطقه شناسایی شد و سپس کارگاههای آموزشی و روانشاختی مورد نیاز برنامهریزی و اجرا شد.
از برگزاری کارگاههای روانشناسی تا حمایت از کسبوکارهای زنان در روستا
فلامرزی با تاکید بر ضرورت همافزایی کتابخانه و سایر مراکز در سطح شهرستان در اجرای برنامههای فرهنگی و آموزشی، بیان کرد: از طریق تعاملی که با ادارات مختلف سطح شهرستان مانند اورژانس اجتماعی. اداره بهزیستی، هلالاحمر، مرکز بهداشت شهرستان و... داشتیم، کارگاههای روانشناسی پیش از ازدواج، کاهش طلاق، آموزش امداد و نجات، فرزندآوری، مشاوره تحصیلی و... را برگزار کردیم.
وی با اشاره به اینکه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در سالهای اخیر به حمایت از کسبوکارهای کوچک ورود پیدا کرده، گفت: با توجه به هنر بافندگی و ریسندگی زنان روستا و ضرورت توجه به اقتصاد خانوادههای روستایی و حمایت از آنها، در کتابخانه کارگاههای بافندگی و ریسندگی ویژه بانوان برگزار شد. همچنین نمایشگاه و فروشگاه محصولات تولیدی زنان خانهدار در محل کتابخانه برپا شد.
ترویج فرهنگ کتابخوانی در مناطق محروم
مسئول کتابخانه شهید نوروزنژاد با اشاره به اینکه این کتابخانه ـ در روستاهای سطح منطقه ـ تنها مکان فرهنگی و آموزشی در کنار مدارس است، عنوان کرد: این کتابخانه به عنوان مرکز فرهنگی به روستاهای دیگر با روشهای مختلف خدمات ارائه میدهد؛ ازجمله طرح پیک کتاب برای خدمت فرهنگی به ساکنان روستاهای همجوار (روستاهای سوخور میرزاپور، سوخور عبدی، سوخور شهباز شیری، میرمینگه، قلی قلی و سوخور کهزاد) برای گروههای مختلف از جمله افراد کمتوان و بازنشسته اجرا میشود. همچنین ساکنان این روستاها در کارگاهها و برنامههای آموزشی و فرهنگی کتابخانه شهید نوروزنژاد مشارکت میکنند. حافظخوانی در بین نوسوادان و نوآموزان و جذب خیرین و خریداری کتب کمکدرسی برای دانشآموزان بیبضاعت از جمله فعالیتهای کتابخانه در سطح منطقه است.
وی در خصوص برگزاری برنامههای فرهنگی ویژه کودک و نوجوان گفت: محافل قرآنی و ادبی، نشستهای کتابخوان، معرفی کتاب و کارگاه آموزشی با رویکرد ایجاد امید و انگیزه در نوجوانان از طریق تعامل با اداره آموزشوپرورش شهرستان برای این گروه سنی در ایام سال برگزار میشود. در حوزه کودک هم علاوه بر فعالیتهای جاری و کتابمحور مانند قصهگویی، نقاشی، روزنامهدیواری، جمعخوانی کتاب و...، بازیهای فکری هم انجام میشود.
فلامرزی در ادامه افزود: علی رغم برخورداری کم این مناطق از امکانات فرهنگی و آموزشی، در سال ۱۴۰۳، دو عضو کودک (کیمیا گل محمدی) و نوجوان (آوا احمدبیگی) کتابخانه جزء کتابخوانان برگزیده استانی در هفته کتاب ۱۴۰۳ بودند که از آنها تقدیر شد.