چهارشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۹

با حضور کتابداران چهار استان؛

ششمین جشنواره منطقه ای قصه گویی در خوزستان آغاز به کار کرد

جشنواره منطقه ای قصه گویی در اهواز

ششمین جشنواره منطقه ای قصه گویی با حضور کتابداران قصه گوی استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد روز گذشته ۳۰ بهمن ماه در اهواز آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، ششمین جشنواره منطقه ای قصه گویی باحضور منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان؛ فرهاد خلیلی مقدم، مدیرکل کتابخانه های عمومی چهارمحال بختیاری؛ یاسر رحیمیان، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویر احمد؛ مرضیه خالویی، معاون امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ رضا کیانی، مشاور استاندار در امور هنری، کتابداران قصه گوی استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد و کودکان و نوجوانان در اهواز آغاز به کار کرد.

کتابداران با پرورش فن و هنر گامی در جهت کتابخوان کردن کودکان بر می دارند
منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی در آیین افتتاحیه این جشنواره گفت: کتابداران کتابخانه های عمومی با وقوف بر پیوند بین قصه و کتاب سعی دارند با پرورش فن و هنر قصه گویی گامی در جهت کتابخوان کردن کودکان بردارند.

وی اظهار کرد: قصه گویی یکی از قدیمی ترین هنرهایی است که در طول تاریخ خود، که به قدمت انسان اندیشه ورز بر روی کره خاکی است، بزرگسالان و کودکان و نوجوانان را از نیاز به قصه شنیدن سیراب کرده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، تصریح کرد: در بیش از نیمی از دوران کودکی، کودکان توان خواندن متن را ندارند یا از توان اندکی برخوردارند، لذا به همراهی و همیاری بزرگسالان نیازمندند.
وی افزود: اگرچه این هنر قدرتمند عصر شفاهی، در هیاهوی تکنولوژی و دنیای مدرن، در زندگی کودکان و نوجوانان این مرز و بوم در حال رنگ باختن است اما ذره ای در کارایی این هنر نمی توان شک داشت.
کوهی رستمی، اضافه کرد: متخصصان حوزه کودک و نوجوان در ژاپن راه فرار از آثار مخرب دنیای جدید را رجوع به سنت قصه گویی می دانند.

وی با اشاره به اهمیت قصه گویی عنوان کرد: دنیای قصه ها دنیای کودکان است، قصه ها گفته می شوند تا دنیای درونی کودکان را با دنیای بیرونی پیوند بزنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، ادامه داد: قصه و قصه گویی از آغاز اهمیت خاصی در تربیت و شکل گیری شخصیت کودکان داشته و همواره با هدف تأثیرگذاری برای کودکان گفته شده، تا جایی که برای قصه فواید فراوانی بیان شده است.

وی انتقال و نهادینه کردن ارزش های ناب انسانی در نهاد کودکان، کمک به پرورش قدرت بیان و عواطف و افکار کودک، تقویت و پرورش نیروی تخیل، ایجاد عشق و علاقه به ادبیات و رشد اعتماد به نفس کودکان را از جمله فواید قصه گویی دانست.
رستمی ابراز کرد: برخلاف تصور بسیاری که قصه را وامدار فرهنگ شفاهی می دانند و کتاب را میراث دار فرهنگ مکتوب و این دو را در دو جهت متضاد می پندارند، کتابداران کتابخانه های عمومی با وقوف بر پیوند بین قصه و کتاب سعی دارند با پرورش فن و هنر قصه گویی گامی در جهت کتابخوان کردن کودکان بردارند.
کوهی رستمی، اذعان داشت: قصه ها روایت کتاب هایی هستند که در کتابخانه ها در اختیار کودکان قرار دارند و اجرای زنده آنها برای کودکان نقش مهمی در علاقه مندی کودک به کتاب دارد.
وی جشنواره قصه گویی نهاد کتابخانه های عمومی کشور را تلاشی در جهت احیا و زنده نگه داشتن هنر قصه گویی برای کودکان این مرز و بوم دانست.

لازم به ذکر است، جشنواره منطقه ای قصه گویی به میزبانی استان خوزستان با حضور ۳۲ کتابدار از استان های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان سه شنبه ۳۰ بهمن ماه آغاز به کار کرد و چهارشنبه ۱ اسفند ماه به پایان می رسد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 6 =