سه‌شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۴

با معرفی نفرات برگزیده؛

اختتامیه جشنواره منطقه ای قصه‌گویی نهاد در مشهد برگزار شد

اختتامیه جشنواره قصه گویی خراسان رضوی

هشتمین جشنواره منطقه ای قصه‌گویی نهاد در خراسان رضوی با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، هشتمین جشنواره منطقه ای قصه گویی نهاد در خراسان رضوی با حضور مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی؛ هادی آشتیانی، مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی، سید حمید موسوی، مدیر کل امور زائرین استانداری خراسان رضوی، مهدی فرزوان، مدیر کل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی، مدیران کل کتابخانه های عمومی استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، یزد و مازندران و علاقه مندان، با معرفی قصه‌گویان برگزیده به کار خود پایان داد.

مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این مراسم با اشاره به استقبال کتابداران کتابخانه های عمومی کشور از جشنواره قصه گویی گفت: این جشنواره زمینه بروز و شکوفایی هنر کتابداران کتابخانه های عمومی کشور در زمینه قصه و قصه گویی بود.

وی یادآور شد: نهاد کتابخانه های عمومی کشور با برنامه ریزی و بررسی ایده های مناسب، تلاش کرده است تا با استفاده از خلاقیت ها و هنر کتابداران کتابخانه های عمومی کشور زمینه افزایش میزان مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را فراهم کند.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در این مراسم اظهارداشت: در این جشنواره ۳۵ نفر از کتابداران قصه گو حضور داشتند. کتابداران قصه گو در این جشنواره طی دو روز به قصه گویی پرداختند و در نهایت برگزیدگان توسط هیأت داوران منتخب نهاد کتابخانه های عمومی کشور معرفی شدند.

وی ادامه داد: قصه گویی فن و هنر و از مناسب ترین راهکارها برای مأنوس کردن کودکان با کتاب و کتابخوانی است.

سبزیان یادآورشد: یکی از ثمرات و نتایج برگزاری این جشنواره، آموزش کتابدارانی است که مهارت قصه گویی را فراگرفته اند و در کتابخانه ها از این هنر خود استفاده خواهند کرد.

در ادامه این مراسم بهرام شاه محمدلو به عنوان مهمان ویژه مراسم با اشاره به تغییرات زمانه و شرایط اجتماعی و نفوذ فناوری های روز و ابزارهای ارتباطی و سرگرمی، بر لزوم به روز کردن قصه ها و استفاده از شیوه های کاربردی، نوین و اثرگذار برای ایجاد جذابیت و افزایش اثرگذاری قصه بر کودکان تاکید کرد.

شاه محمد لو گفت: پایین بودن سرانه کتابخوانی و عدم آشنایی کافی کودکان و بزرگسالان با کتاب و مطالعه از مشکلات امروز جامعه است. متولیان کتابخوانی در جامعه باید راه هایی پیدا کنند که از طریق قصه، کودکان، نوجوانان و جوانان را با ادبیات، سنت ها، آیین ها، هنر، تاریخ و حتی علم آشنا کنند.

وی به تاثیرگذاری قصه ها بر فرهنگ جامعه تاکید کرد و خطاب به کتابداران قصه گوی کتابخانه های عمومی گفت: مطالعه و کتابخوانی رمز موفقیت یک قصه گو است.

وی بیان کرد: قصه گو باید انرژی خوب قصه گفتن را داشته باشد. بچه ها در هر لحظه و هر جا با شنیدن  قصه ابراز احساس می کنند و در واقع  قصه هایی که برای بچه ها تعریف می شود، قصه زندگی  است؛ چراکه آنچه می گوییم در زندگی اتفاق افتاده و همه ما تا به حال هزاران هزار قصه گفته ایم.

همچنین در ادامه این مراسم، غلامعلی کیومرثی، داور جشنواره قصه گویی یادآور شد: هنر قصه گویی قدرت شگرفی دارد و به همین دلیل در حافظه ملت ها به جا مانده است.

وی افزود: قصه گو با ابزار وجودی خود همچون لحن و کلام، قصه اش را نقل می‌کند و مخاطب تحت تاثیر قصه قرار می‌گیرد.

کیومرثی تاکید کرد: قصه گوها باید در تعریف قصه خود به این نکته توجه داشته باشد که ساختار قصه جابه جا نشود و با توجه به انواع قومیت ها، برای تمامی مخاطبان قابل فهم باشد. قصه گو باید از زبان بدن خود استفاده کند.

شایان ذکر است، جشنواره قصه‌گویی کتابداران، با اهدافی چون توسعه کمّی و کیفی قصه‌گویی به عنوان ابزاری تربیتی و فرهنگی در کتابخانه‌ها، شناسایی کتابداران قصه‌گو و ارزیابی میزان توانمندی و مهارت‌های آنان، سنجش مهارت‌ها و کارآمدی کتابداران در امر قصه‌گویی و همچنین توسعه و ترویج فرهنگ قصه‌گویی به عنوان واسطه تربیتی، برای مخاطبان هدف خود، کتابداران علاقمند سایر دستگاه ها و مربیان فرهنگی، هنری، ادبی، تربیتی برگزار شد.

در پایان این مراسم قصه گویان برتر هشتمین جشنواره قصه گویی منطقه ای نهاد از چهار استان خراسان شمالی، رضوی، جنوبی و استان سیستان و بلوچستان معرفی شدند و به مرحله کشوری جشنواره که اردیبهشت ماه ۹۸ در یزد برگزار می شود، راه یافتند.

رقیه دستان از استان خراسان شمالی و فاطمه صالح نیا از استان خراسان جنوبی، به عنوان برگزیده بخش ویژه این جشنواره معرفی شدند.

در بخش عمومی نیز تکتم اربابی و ضحی ایزانلو از استان خراسان شمالی، فاطمه بلوچ و عباس رمضان زاده از استان خراسان رضوی و ملیحه حقیقی از استان خراسان جنوبی به عنوان برگزیده شناخته شدند.

راضیه غزنوی، بتول ملاپور و علی اکبر بخشایش نیز در هشتمین جشنواره قصه گویی منطقه ای نهاد به میزبانی مشهد به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 10 =