دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۰

مسعود شجاعی طباطبایی در پانزدهمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور مطرح کرد؛

جایگاه ویژه کارتون کتاب در تقویم حرفه‌ای کارتونیست‌های بین‌المللی

مسعود شجاعی طباطبایی

مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر چهارمین دوسالانه کارتون کتاب با اشاره به حضور ۷۳۳ هنرمند از ۷۳ کشور دنیا در این رویداد بین‌المللی، گفت: این جشنواره امروز جایگاهی ویژه در تقویم حرفه‌ای کارتونیست‌های معتبر بین‌المللی قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور آیین گرامیداشت پانزدهمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اختتامیه چهارمین دوسالانه کارتون کتاب دوشنبه ۲۰ اسفند ماه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی، اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، هوشنگ مرادی کرمانی عضو هیات امنای کتابخانه های عمومی، مشاوران، معاونان و مدیران کل نهاد و جمعی از فعالان و علاقه مندان به حوزه کارتون در باغ کتاب تهران برگزار شد. 

در این مراسم مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر چهارمین دوسالانه کارتون کتاب، با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی طی سخنانی گفت: طی گفتگویی که با بهمن عبدی، استاد پیشکسوت عرصه کارتون و کاریکاتور، درباره فعالیت‌های کارتونیست‌ها در سال‌های پیش از انقلاب داشتم، مطلع شدم که در آن سال‌ها تنها ۱۵ نفر کارتونیست حرفه‌ای در کشور وجود داشتند که صرفا در رسانه های آن زمان مشغول به فعالیت بودند؛ اما اتفاقی که پس از انقلاب در این حوزه رخ داد، اتفاقی ویژه و خیره کننده است.

وی افزود: بر اساس آمار هایی که در دست داریم، امروز چند ده هزار کاریکاتونیست فعال در کشور فعالیت دارند که دست‌کم هزار نفر از این هنرمندان از بهترین کارتونیست‌ها، نه تنها در ایران، بلکه در سطح دنیا هستند. این هنرمندان جوان و توانمند که می توان از آنها به عنوان رویش های انقلاب نام برد، غالباً جوانان شهرستانی هستند و بر این اساس کارتون و کاریکاتور ایران در آستانه یک جهش در حوزه بین المللی است و بسیاری از این هنرمندان به سبک و سیاق خاص خود دست پیدا کرده‌اند.

حضور فعال هنرمندانی در عرصه‌های بین‌المللی

دبیر چهارمین دوسالانه کارتون کتاب، حضور هنرمندان ایرانی در جشنواره های بین المللی را باعث افزایش اعتبار آن رویداد هنری عنوان کرد و گفت: امروزه بسیاری از جشنواره‌های کارتون در دنیا با دعوت ویژه از کارتونیست‌های ایرانی برگزار می‌شود و جوانان ما در برخی از این جشنواره‌ها به عنوان داور، یا به عنوان برگزار کننده نشست های تخصصی، یا به عنوان برنامه ریز و یا به عنوان سخنران نیز شرکت می‌کنند.

مسعود شجاعی طباطبایی با تقدیر از حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رویدار فرهنگی و هنری گفت: قطعا حضور مسئولین رده بالای کشوری در این رویداد فرهنگی و هنری، نشان دهنده توجه جدی به این حوزه ارزشمند است و تصور می‌کنم که با این رویکرد آینده درخشانی در حوزه کارتون در کشور پیش رو خواهیم داشت.

جایگاه این جشنواره در تقویم کاری کارتونیست‌های بین‌المللی

وی در ادامه کارتون را به عنوان یک زبان بین المللی قابل فهم برای مردم معرفی کرد و گفت: در بین شاخه های مختلف هنرهای تجسمی، کارتون از سرعت انتقال و صراحت بیشتری برخوردار است و در عین حال با بهره گیری از عنصر طنز از جذابیت بالایی نیز بهره مند است. جای بسی خرسندی است که جناب آقای مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اهتمام ویژه ای به این رشته و رویداد هنری جهانی دارند.

دبیر چهارمین دوسالانه کارتون کتاب ادامه داد: چهارمین دوره این دوسالانه در راستای اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، موضوعاتی چون کتاب و شهر، کتاب و زندگی، کتاب و خانواده، کتاب و کودک، کتاب و کتابخانه، کتاب و کتابدار، کتاب و رسانه و کتاب و آینده مطرح و اطلاع رسانی شد. خوشبختانه چهارمین دوسالانه با برپایی منظم و انجام تعهدات خود، شرایط خوبی را مهیا کرده تا هنرمندان و کارتونیست‌ها برجسته در دنیا این اتفاق مهم را در تقویم فعالیت‌های خود قرار دهند و آن را دنبال کنند.

حضور هنرمندانی از ۷۳ کشور در چهارمین دوسالانه کارتون کتاب

مسعود شجاعی طباطبایی در ادامه با ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره از دوسالانه کارتون کتاب گفت: در این دوره شاهد حضور هنرمندانی از ۷۳ کشور دنیا بودیم؛ این در حالی است که در میان جشنواره‌های متعددی که در خارج از کشور برگزار می‌شود، تعداد کشورهای حاضر به این تعداد نمی رسد و نکته جالب اینکه در بسیاری از این جشنواره‌ها حتی فراخوان خود را به زبان فارسی نیز منتشر می کنند که این نشان از اهمیت حضور هنرمندان ایرانی در این رویداد های بین المللی دارد.

وی افزود: در این دوره ۲ هزار و ۴۹ اثر از ۷۳۳ هنرمند از ۷۳ کشور جهان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۴۹۶ نفر هنرمند خارجی و ۲۳۷ نفر هنرمند ایرانی مشارکت داشتند. پس از ایران کشورهای ترکیه با ۸۰، اندونزی با ۵۴، چین با ۳۹ و برزیل با ۳۱ شرکت کننده، بیشترین مشارکت را داشتند.

دبیر چهارمین دوسالانه کارتون کتاب درباره جوایز اهدایی به برگزیدگان این دوره نیز گفت: لازم به ذکر است جوایز این دوسالانه بر اساس استانداردهای بین المللی تعیین شده که به این ترتیب نفرات اول تا سوم این جشنواره به ترتیب ۱۸۰۰ یورو ۱۳۰۰ یورو و ۹۰۰ یورو و همچنین ۵ نفر برنده جایزه ویژه، هرکدام مبلغ ۴۰۰ یورو به همراه تندیس و لوح تقدیر دریافت می کنند.

حضور کارتونیست‌های برتر جهانی در دوسالانه کارتون کتاب

شجاعی طباطبایی ادامه داد: در این دوره چهره‌های برجسته‌ای چون میخائیل کنتوریس و جیتت کاستانا از کشور اندونزی که در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به عنوان کارتونیست های برتر اروپا و آسیای میانه انتخاب شده بودند، شرکت کردند که با حضور خود در این جشنواره بر اعتبار آن افزودند.

دبیر چهارمین دوسالانه کارتون کتاب درباره داوران این جشنواره نیز توضیح داد: در این دوره آقایان علیرضا پاکدل و سامان ترابی که از چهره‌های شناخته شده در حوزه کارتون هستند و در کارنامه حرفه ای خود بیش از ۱۰۰ جایزه بین المللی به چشم می‌خورد، به عنوان داور حضور داشتند و نکته جالب اینکه این عزیزان از برگزیدگان دوره های گذشته این دوسالانه بودند که در این دوره از حضور آنها به عنوان داور بهره بردیم.

شجاعی طباطبایی افزود: حضور هنرمندان جوان در عرصه داوری در کنار استادان پیشکسوتی چون استاد بهمن عبدی از ایران، میخائیل زلاتکوفسکی از روسیه و هیکابی دمیرچی از ترکیه، نشان از توجه ویژه این جشنواره به رویش های جوان و رویش های انقلاب دارد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 5 =