دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۵

علیرضا مختارپور در مراسم افتتاح کتابخانه عمومی «حاج علی اکبر کاظمینی» یزد مطرح کرد؛

افتتاح ۴۰۰ و بازگشایی ۲۰۰ کتابخانه در ۴ سال گذشته توسط نهاد

افتتاح کتابخانه حاج علی اکبر کاظمینی یزد (11).JPG

کتابخانه خیرساز «علی اکبر کاظمینی» با حضور دبیرکل نهاد و مدیران ارشد استان یزد افتتاح شد. علیرضا مختار پور در این مراسم گفت: در هفته دولت ۲۹ کتابخانه افتتاح شده است که شامل ۲۷ کتابخانه و ۲ کتابخانه سیار و همچنین شروع عملیات ۸ پروژه جدید دیگر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه عمومی حاج علی اکبر کاظمینی واقع در شهرک رزمندگان یزد با حضور آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان، حاج علی اکبر کاظمینی خیر،محمدعلی طالبی استاندار یزد، آیت‌الله سید محمد کاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد، غلامعلی سفید رئیس شورای شهر یزد، سید محمد رستگاری فرماندار یزد، مجید جوادیان زاده مدیرکل ارشاد استان یزد و علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور رقیه دوست فاطمی ها مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد، به بهره برداری رسید.

در این مراسم رقیه دوست‌ فاطمی‌ها، مدیرکل کتابخانه‌های استان یزد با تقدیر از حاج علی اکبر کاظمینی عنوان کرد: بسیار خوشحالم که در دومین روز از ماه محرم این افتخار را پیدا کردیم که میزبان برگزاری مراسم افتتاح کتابخانه خیرسازی باشیم، که بانی آن سال‌ها میزبان و بانی مجالس امام حسین(ع) بوده‌ است.

تأکید آموزه‌های دینی بر کتاب و کتابخوانی

حاج علی اکبر کاظمینی، خیر کتابخانه ساز در این مراسم با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در اسلام و آموزه‌های دینی اسلام، گفت: اولین آیه‌ای که از سوی خداوند به پیامبر اسلام نازل شد «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» و در ادامه «الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ» بود؛ ببینید موضوع «خواندن» است و اولین دستوری که خداوند تبارک و تعالی به پیامبر (ص) می‌دهد و در ادامه به او می‌گوید که علم را به تو آموختیم با «قلم». از آنجا که قلم بدون نامه و کاغذ کامل نمی‌شود، در نتیجه اینجاست که کتاب به وجود می‌آید.

وی افزود: یکی از افتخارات انبیاء اولوالعزم داشتن کتاب است. به طوری که موسی کلیم‌الله صاحب «تورات»، عیسی روح‌الله صاحب «انجیل» و ابراهیم خلیل الله صاحب «صحف» بودند و کتاب پیامبر خاتم، نبی مکرم اسلام محمد(ص) نیز «قرآن» است. پیامبر در زمان رحلت آخرین وصیتی که داشتند فرمودند من دو چیز را در بین شما می‌گذارم؛ آن دو چیز که از هم جدا نمی‌شوند «عترت من» و «کتاب خدا» هستند؛ و اینجا هم صحبت کتاب است.

«کتاب» دارویی که هیچ گاه از آن کاسته نمی‌شود

این خیر کتابخانه‌ساز همچنین در سخنانی به آیاتی از قرآن با موضوع توحید، نبوت و امامت اشاره کرد و در ادامه گفت: «کتاب» دریا و بحر عمیقی است؛ اما ما هرچقدر از دریا آب برداریم، به همان اندازه از آن کم می‌شود، اما شخص مطالعه کننده هرچقدر از کتاب مطالعه کند و برداشت کند، چیزی از آن کم نمی‌شود و بلکه به علم و دانش شخص مطالعه کننده می‌افزاید.

حاج علی اکبر کاظمینی درباره تأثیرات روانی انس با کتاب نیز گفت: تنها دارویی که ثابت شده برای رفع استرس و ناراحتی‌های روانی، مناسب و موثر است «کتاب و مطالعه» است. بر همین اساس افرادی که با کتاب و مطالعه انس دارند، از فراموشی و آلزایمر مصون و به دور می‌مانند. خوشبختانه محیط کتابخانه محیطی است که همه اقشار مختلف امکان استفاده از آن را دارند؛ پیر و جوان و زن و مرد در آن مطرح نیست و همه کس در همه سن و هر شرایطی می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی با اشاره به آیات قرآن و روایات اسلامی گفت: هیچ وقت برای مطالعه دیر نیست. امیدواریم جوانان عزیز به جای سرگرمی‌های دیگر امروزی توجه ویژه‌ای به کتاب و به خصوص کتابخانه‌ها داشته باشند که موفقیت در همه امورات در خواندن و نزدیکی با کتاب و کتابخوانی است.

لزوم بهره‌برداری از ظرفیت‌های فرهنگی استان یزد

علیرضا مختارپور در این مراسم با تقدیر از اقدام ارزشمند حاج علی اکبر کاظمینی، خیر کتابخانه‌ساز استان یزد، طی سخنانی گفت: ما در کتاب‌ها می‌خوانیم که در قرن‌های گذشته مومنینی بودند که روزه‌ها می‌گرفتند، عبادت‌ها و اعتکاف‌ها می‌کردند تا بتوانند یکی از اولیاء خدا، شهدا، یا بزرگان و نیکان را به خواب ببینند. ما امروز در زمانه‌ای هستیم که هزاران شهید را بر دوش حمل کرده‌ایم و در زمانه‌ای هستیم که می‌توانیم دست بزرگانی مانند امثال آقای حاج علی اکبر کاظمینی را بگیریم و از نزدیک لمس کنیم. باید قدر این جامعه و این نعمت را دانست.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره ظرفیت‌های علمی و فرهنگی موجود در استان یزد، افزود: این استان به لحاظ برخورداری از علما، دانشمندان، نویسندگان، مدیران جوان و مسئولان اهل فرهنگ، از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است.

مختارپور با اشاره به ارائه گزارش شهردار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در مراسم پایتخت کتاب در تهران نیز گفت: ما چند پایتخت کتاب در سال‌های گذشته داشتیم، اما واقعیت این است که هنوز به نقطه ایده‌آل نرسیدیم؛ آرزوی من این است که یزد نه تنها امسال به این نقطه برسد، بلکه در سال‌ها بعد نیز ببینیم که باز هم یزد در مقام اول رقابت پایتخت کتاب ایران است؛ ولی چون در انتخاب مجدد یک شهر به عنوان پایتخت کتاب محدودیت وجود دارد، بالاجبار این مقام به شهر دیگری اعطا شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به صحبت‌های حاج علی اکبر کاظمینی در این مراسم، عنوان کرد: ایشان به یک نکته کلیدی تعلیمی و تربیتی اشاره کردند؛ جامعه ما امروز در معرض میانسالگی و کهنسالی به لحاظ جمعیتی قرار دارد؛ یعنی جمعیت بزرگسال ما در حال افزایش است. اگر این جمعیت بزرگسال، جمعیتی باشد که مانند جناب آقای کاظمینی و اجدادشان اهل علم و مطالعه و کتاب باشند، آنها دچار آلزایمر نمی‌شوند.


استان یزد آماده افتتاح کتابخانه مرکزی در سال جاری

علیرضا مختارپور درباره پروژه کتابخانه مرکزی یزد نیز گفت: در طول چهار سال گذشته ۶۰۰ کتابخانه افتتاح شده که شامل ۴۰۰ کتابخانه جدید و ۲۰۰ کتابخانه بازسازی شده است که تنها یکی از آنها کتابخانه مرکزی پارک‌شهر بوده است؛ همچنین در هفته دولت ۲۹ کتابخانه افتتاح شده که شامل ۲۷ کتابخانه و ۲ کتابخانه سیار و همچنین ۸ پروژه جدید دیگر نیز بوده است. در مورد کتابخانه مرکزی یزد هفته گذشته مجوز برگزاری مناقصه به استان داده شده که در همین هفته می‌توانند مناقصه را برگزار کنند و با مشخص کردن پیمانکار، کار را شروع کنند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تأکید کرد: امیدوارم که در سالی که یزد به عنوان پایتخت کتاب کشور معرفی شده، کتابخانه مرکزی یزد به بهره‌برداری برسد. البته همانطور که استاندار و سایر عزیزان گفتند این موضوع نیازمند حمایت و کمک سایر دستگاه‌ها نیز هست، که البته اگر این کمک‌ها هم نرسد، ما تلاش می کنیم این کار به انجام برسد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 5 =