دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۳

چراغ کتاب و کتابداری همیشه روشن است/ ۱۲

کتابداران فارس از ظرفیت فضای مجازی حداکثر استفاده را می‌ برند

کتابداران استان فارس

در روزهای تعطیلی کتابخانه‌ها، فعالیت‌های فرهنگی و کتاب‌محور کتابداران کتابخانه‌های عمومی در فضای مجازی ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، این روزها با توجه به تعطیلی کتابخانه‌ها و ادامه شیوع ویروس کرونا اهالی کتاب و کتاب‌دوستان روزهای متفاوتی را تجربه می‌کنند و این دغدغه‌ای برای کتابداران کتابخانه‌های عمومی است تا بتوانند ارتباط کتابخانه‌های عمومی را با اعضای کتاب‌دوست حفظ کنند، این دلتنگی غریب را با فعالیت‌های فرهنگی و کتاب‌محور در فضای مجازی تاحدودی برطرف کنند و حال خوش خواندن را برای روح و جان یاران یار مهربان به ارمغان بیاورند.

گذران روزهای قرنطینه با  شعار «در خانه کتاب بخوانیم» 

زهرا آسیابانی، کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش‌شناسی و کتابدار کتابخانه عمومی کوثر نور که آبان ماه ۹۷ به عنوان کتابدار برتر کودک کتابخانه استاد احمد نی ریزی برگزیده شد، عنوان کرد:  با اجرای فعالیت های فرهنگی مجازی به ویژه دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، طبق روال هر سال در فصل بهار، در این ایام نیز تمرکز برنامه های کتابخانه را بر تبلیغ و معرفی منابع این جشنواره قرار دادم و در گروه های مجازی کتابخانه و گروه های خانوادگی، اداری، دوستان و کلاس های درسی آنلاین دانش آموزان به توضیح درباره شیوه شرکت در جشنواره و معرفی کتاب های رضوی پرداختم که موجب رونق کتابخوانی در ایام قرنطینه شد.

 آسیابانی تصریح کرد: در تمامی جشنواره های کتابخوانی رضوی برگزار شده تمام تلاش های خود را برای معرفی این جشنواره و تشویق و ترغیب اعضای کتابخانه و سایر افراد جامعه داشته‌ام.

 در شبکه ‏های اجتماعی با مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار می کنیم

سید صدرالله حسینی، کتابدار کتابخانه عمومی استاد شهید مطهری شهر نورآباد شهرستان ممسنی عنوان کرد: بدون شک مطالعه‎ کتاب‎های مفید و امیدبخش می‎تواند در این شرایط راهکار خوبی برای دورشدن افراد از وسواس‎های فکری و افکار منفی باشد. فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی باید تبلیغات بیشتری را برای جذب مردم به مطالعه در فضای مجازی انجام دهند. افرادی که به کتاب و کتاب‌خوانی و به اشتراک گذاری آن علاقه‌مند هستند با حضور در شبکه‏ های اجتماعی توانسته‏ اند با افرادی از سراسر کشور که علایق مشترک به کتاب دارند، ارتباط برقرار کرده و از مزایای این ارتباط بهره ببرند.

این کتابدار در این مدت حدود ۱۳۰ برنامه را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته‌است.

وی ادامه داد: در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره‌ پاک ائمه‌ معصومین علیهم‌السلام، به‌ویژه حضرت امام رضا علیه‌السلام، دهمین دوره جشنواره رضوی را برای تمام گروه‌های سنی معرفی و راهنمایی در فضای مجازی تبلیغ کرده ام.

وی همچنین به تبلیغ و ترویج فرهنگ و معارف اسلامی، فرهنگ کتابخوانی، مناسبات و رویدادهای مختلف با موضوع فرهنگ کتابخوانی در فضای مجازی پرداخته‌است. آموزش کاردستی، نقاشی، شعر خوانی و قصه گویی، مسابقات فرهنگی در فضای مجازی و معرفی متنی کتاب در فضای مجازی، جشنواره مرور نویسی ویژه کتابداران با محوریت کتاب «چگونه مرور کتاب بنویسیم؟»،  معرفی کتاب توسط کتابداران، مسابقه نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» ویژه کودکان، پویش «هر کتابدار یک کتابخوان»، پویش ملی «هر خانه یک کتابخانه»، پویش «در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم»، نشست کتابخوان مجازی با اعضا کتابخانه نیز توسط این کتابدار برگزار شده است.

حسینی بیان کرد: جهت استفاده از ظرفیت فضای مجازی، در شبکه های اجتماعی و وبلاگ کتابخانه فعالیت های کتابخوانی انجام شده است.

منتظر بازگشایی کتابخانه و خدمت‌رسانی به اعضای هستیم

طاهره رضایی زاده، مسئول کتابخانه مژده علیرضایی شیراز در گفتگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس بیان کرد: در پی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کتابخانه‌ها اقدام به راه اندازی صفحه‌ای به نام کتابخانه علیرضایی در فضای مجازی کردم و بدین وسیله فعالیت‌های اعضا در زمینه‌های مختلف مانند معرفی کتاب، نقاشی اعضا درباره  شکست کرونا، اطلاع‌رسانی درباره جشنواره کتابخوانی رضوی و همچنین کتاب‌های پیشنهادی خود به اعضا را در این صفحه به اشتراک گذاشتم.

رضایی زاده ادامه داد: در گروه‌های مختلف پیام‌رسان به تبلیغات جشنواره رضوی پرداختم که به لطف خداوند با استقبال روزافزون مواجه شده است. امیدوارم با شکست ویروس کرونا شاهد بازگشایی کتابخانه و خدمت‌رسانی به اعضای محترم کتابخانه باشم.

از ظرفیت فضای مجازی در روزهای تعطیلی کتابخانه‌ها استفاده کنیم

لیلا اسکندری، مسئول کتابخانه عمومی آلاله روستای شهرمیان شهرستان اقلید عنوان کرد: در خصوص مسابقه نقاشی کرونا را شکست می دهیم، ویژه گروه کودک، پوستر تبلیغاتی مسابقه همراه با توضیحات تکمیلی در گروه های مجازی مدارس و پیش دبستانی ها ارسال شد و همچنین ضمن صحبت با مربی پرورشی مدارس جهت همکاری و تشویق کودکان برای شرکت در مسابقه، با اعضای کودک کتابخانه و تشویق آن ها جهت شرکت در مسابقه تماس تلفنی برقرار و پوستر مسابقه را در فضای مجازی تبلیغ کردم.

اسکندری در خصوص دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بیان کرد: معرفی کتاب های جشنواره در رده سنی مختلف در فضای مجازی، بیان نحوه شرکت کودکان در مسابقه با استفاده از ویدیو تبلیغاتی در صفحه کتابخانه در فضای مجازی، به اشتراک گذاری نقاشی کودکان در صفحه مجازی کتابخانه جهت تشویق و تبلیغ برای شرکت در مسابقه، ارسال پیام شامل  پوستر تبلیغاتی جهت آشنایی با نحوه شرکت در مسابقه و ارسال منابع جشنواره با توجه به گروه های سنی مختلف به اعضای کتابخانه و تبلیغ در گروه های تشکیل شده در فضای مجازی از دیگر فعالیت های انجام شده بوده است.

این کتابدار همچنین اعلام کرد: قصه گویی، معرفی کتاب و تشویق اعضا برای مشارکت در جشنواره کتابخوانی رضوی و سایر پویش های کتابخوانی از جمله برنامه های ما در دوران تعطیلی کتابخانه ها بود.

تشویق به کتابخوانی در فضای مجازی ادامه دارد

معصومه شیبانی، کتابدار کتابخانه عمومی محقق العلما استهبان، بیان کرد: در فضای مجازی در خصوص ترویج کتابخوانی، موضوع کرونا، جشنواره رضوی، برنامه های گسترده ای انجام شده است تا  ارتباط  ما با اعضای کتابخانه ها مستحکم تر شود.

شیبانی ادامه داد: این فعالیت ها در هر بخش به صورت تبلیغ و ترغیب و ترویج کتابخوانی به شکل معرفی متنی کتاب، پویش و ساخت کلیپ و ارسال متون اخلاقی و آموزشی بوده است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 7 =