شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۵

با افتتاح محافل ادبی استان البرز به صورت مجازی؛

محفل ادبی امیرکبیر میزبان شعرا و نویسندگان البرزی شد

افتتاح مجازی محافل ادبی البرز

مراسم افتتاح محافل ادبی استان با عنوان «محفل ادبی امیرکبیر» با حضور علاقه‌مندان و اهالی فرهنگ و ادب استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان البرز، مراسم افتتاح محافل ادبی استان با عنوان «محفل ادبی امیرکبیر» به صورت مجازی با حضور هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان البرز و مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ اسماعیل آجرلو، رئیس حوزه هنری استان؛ نغمه مستشارنظامی، دبیر محافل ادبی کل کشور؛ خسرو عباسی، دبیر محافل ادبی استان؛ دبیران محافل ادبی شهرستان‌ها و جمعی از کتابداران و علاقه‌مندان حوزه ادب و فرهنگ، در بستر فضای مجازی برگزار شد.

هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان در ابتدای جلسه ضمن تقدیر از حضور فعالان ادبی استان در این مراسم، اظهار داشت: ایران با پیشینه‌ی غنی از فرهنگ و هنر، از دیرباز با شعر و ادبیات ارتباط ناگسستنی داشته و این کشور مهد پرورش ادبا و شعرای بزرگی در اعصار مختلف بوده است. از این رو محافل ادبی، با بهره‌مندی از پتانسیل خوب زبان و ادبیات فارسی، می‌توانند نقش بسزایی در شناسایی استعدادهای جدید در بین نوجوانان و جوانان خوش قریحه استان و معرفی آن‌ها به جامعه ادبی کشور ایفا کنند.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان بیان کرد: یکی از نقش‌های محافل ادبی در عرصه فرهنگی، کمک به ارتقای جشنواره‌ها و رویدادهای ادبی در استان، همچون جشنواره کتابخوانی رضوی به ویژه در بخش داستانک نویسی است. محافل ادبی در کل کشور در حال راه اندازی و رشد است و کتابخانه‌های عمومی در قالب فضاهای فرهنگی شهری و روستایی در کنار محافل ادبی شهرستان‌ها، می‌توانند فضای بسیارخوبی را برای حضور همه علاقه‌مندان به شعر و ادبیات مهیا کنند.

آشتیانی در خاتمه با تقدیر از تعامل خوب حوزه هنری با اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان، این ارتباط دوسویه را موجب رشد فرهنگی استان برشمرد و ابراز امیدواری کرد با شکل‌گیری محافل ادبی، تعاملات سازنده‌تر و در گستره‌ی بیشتری ادامه یابد.

اسماعیل آجرلو، رئیس حوزه هنری البرز نیز ضمن ابراز خرسندی از راه‌اندازی محافل ادبی استان، اظهار داشت: با وجود اینکه در این روزها، زندگی ما تحت تاثیر انتشار ویروس کرونا قرار گرفته و همگی با محدودیت‌هایی مواجه هستیم، برنامه‌هایی همچون مراسم امروز نشان دهنده عزم اهالی فرهنگ برای خلق رویدادهای خوب و اثرگذار در راستای جلب توجه افکار عمومی نسبت به بهره‌مندی بیشتر از فرصت‌ها با محوریت ادبیات و آثار ادبی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از حدود دو سال قبل، نشست‌های ادبی شهرستان‌های البرز آغاز شده است، بیان کرد: تاکنون تلاش بر تمرکززدایی و انجام فعالیت های ادبی به مرکزیت هر شهرستان بوده و با وجود کمبودها، چراغ این محافل تا امروز روشن نگه داشته شده است. انتظار داریم با سبک و سیاق جدید و برنامه‌ریزی صحیح، وارد مرحله نوینی از فعالیت‌های این محافل در استان بشویم.

رئیس حوزه هنری استان در ادامه به یکی از برنامه‌های این سازمان برای کمک به محافل ادبی اشاره کرد و افزود: در نظر داریم پایان هر سال، با گردآوری آثار برجسته شاعران و نویسندگان فعال محافل ادبی هر شهرستان، یک یا دو جلد کتاب از مجموعه آثار این عزیزان منتشر کنیم.

نغمه مستشارنظامی، دبیر محافل ادبی کشور نیز ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و عوامل سهیم در راه‌اندازی این محافل، اظهار داشت: امیدواریم این مراسم سرآغاز اتفاقات و رویدادهای خوبی در استان باشد. البرز ظرفیت‌های بسیار خوبی در این حوزه دارد و کتابخانه‌های این استان به ویژه کتابخانه عمومی امیرکبیر همواره محل آمد و شد بسیاری از اهالی قلم بوده است.

وی در ادامه تصریح کرد: بنده تجربه شیرینی از حضور در جلسات ادبی البرز دارم و با ظرفیت‌های این استان آشنا هستم و مطمئنم راه‌اندازی محافل ادبی در این استان نقطه عطف رویدادهای فرهنگی جدیدی در البرز خواهد شد.

دبیر محافل ادبی کشور در خاتمه ضمن گرامیداشت ۱۴ تیرماه روز قلم،  قطعه شعری با این مضمون قرائت کرد:

سخت است قلم باشی و دلتنگ نباشی

با تیغ مدارا کنی و سنگ نباشی

سخت است دلت را بتراشند و بخندی

هی با تو بجنگند و تو در جنگ نباشی

از درد دل شاعر عاشق بنویسی

با مردم صد رنگ هماهنگ نباشی

مانند قلم تکیه به یک پا کنی اما

هنگام رسیدن به خودت لنگ نباشی

سخت است بدانی و لب از لب نگشایی

سخت است خودت باشی و بی رنگ نباشی

وقتی که قلم داد به من حضرت استاد

می گفت خدا خواسته دلتنگ نباشی

 

خسرو عباسی، دبیر محافل ادبی استان که خود از نویسندگان البرزی است و به عنوان مجری برنامه نیز حضور داشت، از فعالیت‌های صورت گرفته برای راه‌اندازی محافل ادبی استان تقدیر کرد و گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌ و هدف‌گذاری‌های انجام شده بتوانیم امسال شاهد برگزاری پرشور و مستمر جلسات این محافل باشیم.

وی در ادامه به علت نامگذاری محافل ادبی استان اشاره کرد و افزود: امیرکبیر، از جمله شخصیت های برجسته ایران زمین و اثرگذار در عرصه آموزش بوده و کتابخانه عمومی امیرکبیر کرج نیز به عنوان قدیمی‌ترین کتابخانه عمومی استان، از قدیم الایام محل رجوع بسیاری از نویسندگان و شعرای البرز بوده است. بسیاری از البرزی‌ها با این کتابخانه الفتی دیرینه دارند و این نامی آشنا و مانوس برای قشر فرهیخته و اهل کتاب این استان است.

دبیر محافل ادبی استان البرز در ادامه با اشاره به شرایط ویژه استان همزمان با شیوع ویروس کرونا، تاکید کرد:  در حال حاضر جلسات محافل ادبی در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد تا به امید خدا این ویروس از کشور ما رخت بربندد و دوباره دورهمی‌های فرهنگی از سرگرفته شود. با این وجود، پایان سال علاوه بر ارائه کارنامه ادبی محافل شهرستان‌ها، در نظر داریم کتابی را نیز با محتوای آثار برگزیده محافل ادبی شهرستان‌ها منتشر کنیم.

در پایان این مراسم، مهدی شورگشتی، دبیر محفل ادبی شهرستان ساوجبلاغ با بیان اینکه باید صادقانه پای در میدان عمل گذاشت، گفت: امیدواریم این برنامه فتح بابی در رونق گرفتن فعالیت‌ها ادبی و فرهنگی در استان باشد و بتوانیم درکنار هم با همدلی و اجرای برنامه‌های منظم و هدفمند، اتفاقات خوبی را در این عرصه رقم بزنیم.

شورگشتی که خود از شاعران مطرح ساوجبلاغی است با اشاره به احوالات این روزها، مطالب خود را با غزلی با عنوان «انتظار » به پایان برد.

به فصل زرد و خزانم بهار می آید

و بوی لاله در این شوره زار می آید

کسی که پرچم امید را بر افرازد

برای فتح جهان قله دار می آید

گذشت از دل من یک شهاب نورانی

نوشت در پی خود تکسوار می آید

همیشه قصه ی مادر بزرگ من این بود

کسی در آخر این روزگار می آید

کسی که می شکند بغض آهنین مرا

برای کشتن این انتظار می آید

مرا قبول کن آقا اگر چه ناچیزم

که نقطه هم به کتابت به کار می آید

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 7 =