دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵

رضا امیرخانی با اشاره به تشکیل محافل ادبی در عصر ارتباطات عنوان کرد؛

تمام فارسی زبانان می توانند مخاطب محافل ادبی باشند

رضا امیرخانی

رضا امیرخانی نویسنده مطرح کشورمان معتقد است با وجود قرار گرفتن در عصر ارتباطات و ابزار و تکنولوژی‌های جدید، به نظر می‌رسد که تعداد اعضای یک محفل ادبی دست کم باید به اندازه تعداد فارسی زبانان باشد.

به گزارش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پی منویات مقام معظم رهبری و توجه ویژه ایشان به شعر و ادبیات و همچنین مطالبه همیشگی ایشان در حمایت از جریان‌های اصیل ادبی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از استادان عرصه شعر و ادب اقدام به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور و با محوریت کتابخانه‌های عمومی کرده است که این اقدام با استقبال اهالی و فعالان این عرصه همراه بوده و جلسات این محافل به صورت مجازی در استان‌های مختلف در حال برگزاری است.

رضا امیرخانی، نویسنده مطرح کشورمان درباره جایگاه محافل ادبی در جامعه امروز ما گفت: پیشینه محافل ادبی به شکل امروزی به دوره سبک بازگشت در شعر بازمی‌گردد. از آنجا که تاریخ هنر این کشور با تاریخ شعر قرین و همسایه است به نظر می‌آید که ما در تاریخ هنر محافل ادبی را باید با شعر بسنجیم. البته به گمان سبک بازگشت نمی‌تواند به عنوان یک سبک ابداعی، جایگاه رفیعی در میان سبک‌های شعری این کشور داشته باشد، به همین سیاق نسبت به محافل ادبی هم خوشبینی خیلی زیادی ندارم.

وی با اشاره به تحولات رخ داده در عصر ارتباطات، افزود: با اقتضائات دنیای امروز می‌توان به راحتی با افراد در هر جای دنیا ارتباط برقرار کرد و حتما لزومی ندارد که به عنوان مثال آن محفل در منزل بنده برگزار شود. با توجه به شرایط جدید و دنیای ارتباطات که در آن قرار داریم، به نظر می‌رسد که تعداد اعضای یک محفل ادبی دست کم باید به اندازه تعداد فارسی زبانان باشد.

این نویسنده ادامه داد: به گمان من کار محفل ادبی تسهیل در ارائه محصول بوده که امروز این کارویژه محفل ادبی را شبکه‌های اجتماعی برعهده گرفتند. گرچه برگزاری محافل حضوری مزیت‌های خاص خود را دارد، اما دنیای امروز، شرایط و اقتضائات خاص خود را می‌طلبد که در این جهت برگزاری برخی محافل ادبی به صورت مجازی، اقدامات خوبی در این زمینه بوده است.

امیرخانی با اشاره به محدودیت‌های موجود در برخی شهرستان‌ها گفت: البته در شهرستان ها و شهرهای کوچک تر محافل ادبی می‌توانند همچنان کارکرد قدیمی خود را داشته باشند و به کشف و تقویت استعدادهای ادبی گمنام در این مناطق کمک کند، اما در شهرهای بزرگ و قسمت هایی که دسترسی به شبکه های اجتماعی وجود دارد، محافل ادبی دیگر نقش قدیمی خود را ندارند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 1 =