یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۶

تمجید دکتر سید کاظم حافظیان رضوی از فعالیت کتابداران در دوران کرونا؛

کتابداران آموزگاران بدون مرز هستند

کاظم حافظیان رضوی

عضو انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی گفت: کتابداران با سربلندی در آزمون پیش آمده در دوران شیوع بیماری کرونا نشان دادند که می توان ‌روی ظرفیت‌های فضای مجازی در ارائه خدمات کتابخانه‌ای حساب باز کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نقل از مهر، پس از شیوع بیماری کرونا در کشور بنابر تصمیم ستاد مقابله با کرونا و ابلاغ نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه‌های عمومی همچون سایر مراکز فرهنگی، به منظور قطع زنجیره انتقال این ویروس و حفظ جان اعضا و مراجعه کنندگان، به صورت موقت تعطیل شد؛ اما این موضوع به معنای تعطیلی فعالیت و ارائه خدمات کتابخانه‌ها نبود. ماهیت حرفه کتابداری از یک سو و نیاز مبرم مخاطبان به کتاب و خدمات کتابخوانی در دوران کرونا، به ویژه کودکان و نوجوانان، باعث شد تا کتابداران به صورت خودجوش با عزیمت به فضای مجازی و استفاده از ظرفیت‌های آن، ارتباط خود را با اعضای کتابخانه‌های عمومی حفظ و خدمات کتابخانه‌ای را به آنها ارائه دهند.

دکتر سیدکاظم حافظیان رضوی، عضو انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران درباره تأثیرات وقوع بحران کرونا در ارائه خدمات و فعالیت‌های کتابداران گفت: پیش از هر چیز از همه کتابداران و همه کسانی که در این مدت زحمت کشیدند و نگذاشتند که چراغ کتابخانه‌ها خاموش شود، تشکر می‌کنم. چرا که روشن ماندن چراغ کتابخانه به باز بودن و یا بسته بودن بنای کتابخانه‌ها نیست، بلکه این فعالیت‌ها و خدمات کتابخانه‌ای است که چراغ آن را روشن نگه می‌دارد.

وی افزود: خوشبختانه در این دوران سخت کرونایی، امکانات استفاده از فضای مجازی فراهم بود و کتابداران توانستند از این فرصت به خوبی استفاده کنند؛ به ویژه کتابداران کتابخانه‌های عمومی که با عموم مردم سروکار دارند، با اقدامات خودجوش و خلاقانه خود باز هم ثابت کردند که کتابخانه عمومی دانشگاه مردم است و با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی خیلی خوب توانستند ارتباط و تعامل خود را هم با اعضا و هم با همه مردم برقرار کنند و نگذاشتند در این دانشگاه به روی مردم بسته شود.

این پیشکسوت عرصه کتابداری و اطلاع‌رسانی با اشاره به مشاهدات خود از فعالیت کتابداران کتابخانه‌های عمومی در دوران تعطیلی کتابخانه‌ها گفت: در کنار ارائه خدمات کتابداری، برنامه‌هایی چون برگزاری برنامه‌های مجازی، وبینارهای مختلف و محافل ادبی آنلاین اتفاقات بسیار خوبی بودند؛ حتی در نقاطی از کشور که کمترین امکان ارتباطی وجود داشت نیز کتابداران سعی کردند تنها با استفاده از یک تلفن همراه پیام شأن را به مخاطب برسانند و خدمات مختلفی از جمله ارائه کتاب‌های الکترونیک، برگزاری پویش‌های مختلف، قصه گویی، کاردستی و غیره را ارائه کنند.

دکتر سید کاظم حافظیان رضوی ادامه داد: در مجموع معتقدم که کتابداران توانستند از این فرصت به خوبی استفاده کنند و خوشحالم از اینکه این رخ داد باعث می‌شود که از این پس امکانات مجازی به شیوه‌ای بهتر و با تدابیر خیلی حساب شده‌تری در خدمت کتابخانه‌ها و کتابداران قرار گیرد. از سوی دیگر نیز این درک در جامعه ایجاد شد که فضای مجازی چه خدماتی را می‌تواند به مردم ارائه دهد و از این پس می‌توان حساب ویژه‌ای روی ظرفیت‌های آن باز کرد.

این عضو انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران گفت: من یک عنوان مهم برای کتابداران به کار می‌برم و آنها را آموزگاران بدون مرز در آموزش عنوان می‌کنم؛ یعنی هیچ موضوع یا اتفاقی نمی‌تواند کتابداران را از آموزش جامعه بازدارد و کتابداران همیشه سعی می‌کنند که یادگیری مادام‌العمر را هم برای خودشان و هم برای مخاطبانشان فراهم کنند. خوشبختانه این عزیزان در این آزمون هم در جایگاه معلم کتابدار سربلند بوده و هستند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 11 =