چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸

با اجرای برنامه‌های فرهنگی؛

کتابخانه‌های عمومی استان البرز میزبان علاقه‌مندان به حوزه دفاع مقدس شدند

نمایشگاه اقتدار 40 استان البرز

در چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس، کتابخانه‌های عمومی استان البرز با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان علاقه‌مندان به حوزه دفاع مقدس شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان البرز، همزمان با فرارسیدن چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس، این اداره‌کل با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی بود.

برپایی غرفه اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان در نمایشگاه اقتدار ۴۰

اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان با برپایی غرفه‌ای در نمایشگاه اقتدار ۴۰ حضور یافت. در مراسم افتتاح این نمایشگاه که با حضور سردار مولایی، فرمانده سپاه امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد، علاوه بر رونمایی از کتب تقریظی مقام معظم رهبری در حوزه دفاع مقدس، دو نفر از کودکان شاهنامه‌خوان عضو کتابخانه امیرکبیر نیز به نقالی داستانی از شاهنامه پرداختند.

ویژه برنامه «ماه و نگاه» با حضور حبیب احمدزاده

به همت محفل ادبی امیرکبیر کرج و با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی، حوزه هنری استان البرز و انجمن نویسندگان کرج ویژه برنامه «ماه و نگاه» به مناسبت چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس برگزار شد.

گفتنی است، این ویژه برنامه که به بررسی کتاب «شطرنج با ماشین قیامت» نوشته حبیب احمدزاده اختصاص یافت، با حضور نویسند اثر و جمعی از نویسندگان استان برگزار شد.

کتاب «شطرنج با ماشین قیامت»روایتی متفاوت از جنگ و روزهایی است که شهری جنوبی یعنی آبادان مورد حمله دشمن قرار گرفته است. ماجرای این رمان روایتگر روزهای محاصره این شهر جنوبی و سه روز بعد از محاصره است و شرایط آن روزها را با ذکر جزئیاتی دقیق و منحصربه‌فرد که خارج از کلیشه‌های رایج کتاب‌های جنگ و دفاع مقدس است، به‌تصویر می‌کشد.

ویژه برنامه «چهل چراغ» با حضور شاعران و رزمندگان راوی

محفل ادبی امیرکبیر کرج با حمایت اداره‌کل کتابخانه های عمومی البرز و همکاری دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری البرز، ویژه برنامه «چهل چراغ» را به مناسبت چهل سالگی جنگ تحمیلی و هفته دفاع مقدس برگزار کرد.

این برنامه شامل عصر شعر و خاطره‌گویی دفاع مقدس بود که با حضور و شعرخوانی شاعران استان البرز و خاطره گویی رزمندگان دوران دفاع مقدس در  نمایشگاه اقتدار ۴۰ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

در این ویژه برنامه امیررضا احمدی، الهام نجمی، حجت الاسلام اکبر حمیدی و مسعود خدا بنده‌لو شعرخوانی کردند و حاجعلی کرمی و اسماعیل زمانی از رزمندگان و یادگاران دوران دفاع مقدس به بیان خاطراتی از آن دوران باشکوه پرداختند.

نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس با مشارکت کتابداران شهرستان نظرآباد

همزمان با چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس و با مشارکت کتابداران نظرآبادی، نشست کتاب‌خوان تخصصی دفاع مقدس در بستر اسکای‌روم برگزار شد.

معرفی کتاب «نورالدین پسر ایران» نوشته: معصومه سپهری/ توسط ابوالفضل آزادفلاح، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان نظرآباد

ابوالفضل آزادفلاح، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان نظرآباد بیان کرد: کتاب «نورالدین پسر ایران»، شامل خاطرات و زندگینامه رزمنده دلیر و شجاع، سید نورالدین عافی، جانباز ۷۰ درصد با ۷۷ ماه حضور در جبهه های غرب و جنوب است. آقای عافی در سن ۱۳ سالگی از منطقه جنگی کردستان وارد جبهه‌های حق علیه باطل شد و بعد از چندین بار مجروحیت، از ناحیه صورت دچار جراحت شدید شد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان نظرآباد افزود: این جانباز دلاور در عملیات‌ والفجر ۸ و کربلای ۴ نیز حضور داشت و تا پای جان جنگید و کتاب حاضر ماحصل خاطرات و رویدادهای همان دوران طلایی است که رهبر معظم انقلاب نیز پس از مطالعه، تقریظی بر این کتاب نوشته اند. ایشان درباره این کتاب فرمودند «یکی از زیباترین نقاشی‌های صفحه پرکار و اعجازگونه هشت سال دفاع مقدس، در این کتاب به تصویر درآمده است و هم راوی و هم نویسنده حقّا در هنرمندی سنگ تمام گذاشته اند».

معرفی کتاب «دا» نوشته: سیده اعظم حسینی / توسط صدیقه دارخال، کتابدار کتابخانه عمومی شهیدکشن روستا

صدیقه دارخال اظهار داشت: کتاب «دا»، نوشته سیده اعظم حسینی بر اساس خاطرات مستند خانم سیده زهرا حسینی، در سال ۱۳۸۷ توسط انتشارات سوره مهر چاپ شد. این کتاب بر اساس اتفاقاتی است که در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ با شروع جنگ و حمله عراق به خرمشهر به وقوع پیوست. «دا» روایتگر آنچه در ۳۴ روز محاصره بر مردم خرمشهر گذشته،‌ است و شامل روایتی واقعی از حمله ناجوانمردانه رژیم بعثی و فداکاری و شجاعت مردم دلیر خرمشهر است.

معرفی کتاب «دختر شینا» نوشته: بهناز ضرابی زاده / توسط ولی‌اله اصل دهقان، کتابدار کتابخانه عمومی  امام صادق(ع)

ولی اله اصل دهقان، کتابدار کتابخانه عمومی امام صادق(ع) گفت: کتاب «دختر شینا»، روایت خاطرات خانم قدم خیر محمدی کنعان، همسر محترم سردار سرافراز شهید ستار ابراهیمی هژیر است که در عملیات کربلای ۵ به درجه رفیع شهادت نائل آمد. این کتاب توسط خانم بهناز ضرابی زاده نگاشته و توسط انتشارات سوره مهر چاپ شده و شامل نوزده فصل است. کتاب مربوط به دوران کودکی قدم خیر، آشنایی و ازدواج وی با ستار ابراهیمی و رفتن به جبهه و خاطرات دوران جنگ و شهادت این سردار است که با قلمی روان با موضوع خاطرات زنان دفاع مقدس به رشته تحریر در آمده است.

معرفی کتاب «زنان خرمشهر» نوشته: بتول کازرونیان/ توسط هوشگ حسین‌زاده، مسئول کتابخانه عمومی آیت الله نجم‌آبادی

هوشنگ حسین‌زاده، مسئول کتابخانه عمومی آیت الله نجم‌آبادی اظهار داشت: «روزگاران» عنوان مجموعه ای است که بنا دارد تصویرهایی از سال‌های جنگ را در قالب خاطره‌های بازنویسی شده، به آن‌ها که آن سال‌ها را ندیده‌اند نشان بدهد. این مجموعه راهی است به سرزمینی بکر میان تاریخ و ادبیات، میان واقعه‌ها و بازگفته‌ها. خواندنشان تنها یادآوری است، یادآوری این نکته که آن روزها بوده‌اند و آن واقعه‌ها رخ داده‌اند؛ نه در سال‌ها و جاهای دور، در همین نزدیکی. کتاب «زنان خرمشهر» یکی از کتاب‌های این مجموعه بوده و از صد خاطره تشکیل شده است که برخی درباره زنان خرمشهر و بعضی از زبان زنان خرمشهر است.

نشست کتابخوان تخصصی دفاع مقدس با مشارکت کتابداران شهرستان فردیس

 همزمان با چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس و با مشارکت کتابداران فردیسی، نشست کتاب‌خوان تخصصی دفاع مقدس در بستر اسکای‌روم برگزار شد.



معرفی کتاب «چزابه» نوشته: فتح اله جعفری / توسط مرجان خان‌محمدی،کتابدارکتابخانه علامه امینی
 

مرجان خان‌محمدی، کتابدار کتابخانه علامه امینی بیان کرد: این کتاب مجموعه خاطرات سردار فتح اله جعفری است و به حوادث جبهه‌های جنگ در کردستان و چزابه پرداخته است.
وی ادامه داد: جعفری زمانی که در کردستان پرآشوب بود، همراه با چهار گردان سپاهی و دو گردان ارتشی به جبهه رفت و آن ها اول اسفند سال ۱۳۶۱ چزابه را به طور کامل از نیروهای عراقی پس گرفتند. این کتاب بیشتر به خاطرات، فعالیت فرماندهی، شهادت دلاور مرد جبهه های جنوب حسن باقری اشاره دارد.


معرفی کتاب «حکایت زمستان» نوشته: سعید عاکف / توسط سید امیرحسین قاسمی، کتابدار کتابخانه مقدس اردبیلی


سید امیرحسین قاسمی، کتابدار کتابخانه مقدس اردبیلی ‌گفت: کتاب حکایت زمستان اثر سعید عاکف، نویسنده معاصر و قلم فرسای مشهدی است. خاطرات آزاده عزیز، عباس حسین مردی را از اردوگاه‌های رژیم بعثی به شیوایی و بلاغت بیان کرده است.

وی ادامه داد: حکایت زمستان، حکایت تحمّل سختی ها است، حکایت انتظار بهار است، حکایت سفیدی برف و سیاهی ذغال است، حکایت دانه‌ای است که با نور آفتاب عشق جَوانه زد، گُل کرد، ساقه اش سبز گشت، شاخه اش قوی شد ومیوه ای با طعم صبرو پایداری و عزت داد.

کتابدار کتابخانه مقدس اردبیلی تاکید کرد: خواندن این حکایت، اثراتی ارزشمند دارد از آن جمله می‌توان به آشنایی با نوع برخورد رژیم بعث با اسرا و رزمندگان، اعتبار و الهام از روحیه و اعتماد به نفس رزمندگان، تقویت عزت نفس و غلبه بر مشکلات با اعتماد و توکل بر خداوند اشاره کرد.
 


معرفی کتاب «هاجر در انتظار» نوشته: سعید عاکف / توسط فرزانه مهری، مسئول کتابخانه عمومی مقدس اردبیلی


فرزانه مهری، مسئول کتابخانه عمومی مقدس اردبیلی بیان کرد: کتاب «هاجر در انتظار» همانطور که از نامش پیداست داستان انتظار عاشقانه یک همسر رزمنده برای دیدار مجدد همسرش است. کتاب داستان انتظار زهرا منصف برای شهید بزرگوار عباس کریمی در سخت ترین شرایط ممکن روزگار بارداری و فرزند داری بدون امکانات است. داستان دختری است که به هیچ وجه نمی‌خواست ازدواج کند اما وقتی قسمت به سراغ او آمد با عنایت خاصه حضرت زهرا(س) همسری نصیبش شد که در همه موارد با همسر ایده آل او مطابق بود.

معرفی کتاب «من زنده‌ام» نوشته: معصومه آباد/ توسط زهرا ساعت‌ساز، مسئول کتابخانه عمومی ابن‌سینا

زهرا ساعت‌ساز، مسئول کتابخانه عمومی ابن‌سینا اظهار داشت: کتاب «من زنده ام» نوشته معصومه آباد درسال ۱۳۹۲ و توسط انتشارات عروج در ۸ فصل  به چاپ رسیده است. داستان کتاب مربوط به دوران اسارت خانم آباد و همکارانشان است که همگی از امدادگران هلال احمر بودند. در سال ۵۹ وقتی که از انجام ماموریت برمی‌گشتند، در جاده ماهشهر_آبادان اسیر می‌شوند و این اسارت، چهار سال طول می کشد.

وی ادامه داد: آن ها بعد از دستگیری به زندانی در بغداد منتقل می‌شوند. ۲ سال اول اسارت رئیس زندان اجازه نمی‌داد اسمشان در بین اسامی اسرا به صلیب سرخ اعلام شود ولی بعد از مدتی، توسط یکی از اسرا به صلیب سرخ اطلاع داده می‌شود که ۴ خانم امدادگر در آنجا هستند. وقتی صلیب سرخ این ۴ خانم را می‌بیند که در اعتصاب غذا به سر می‌برند، آن ها را به بیمارستان زندان منتقل و سپس اسمشان را به همراه یک کاغذ و یک عکس به ستاد مفقودین و اسرای خوزستان اعلام می کند. تصویر روی جلد کتاب همان عکس و آن کاغذ نیز همان نوشته روی عنوان کتاب است. «من زنده‌ام».

معرفی کتاب «ر» نوشته: مریم برادران/ توسط محبوبه شاکری، کتابدار کتابخانه عمومی شهدای‌ مشکین‌دشت
 

محبوبه شاکری، کتابدار کتابخانه عمومی شهدای‌ مشکین‌دشت، گفت: کتاب «ر» داستان زندگی شهید رسول حیدری است که به قلم مریم برادران نگاشته شده است. رسول حیدری بعد از سال‌ها مبارزه در زمان انقلاب و دفاع مقدس، اوایل دهه ۷۰ برای یاری مسلمانان بوسنی هرزگوین به این کشور رفت و در آنجا به شهادت رسید. کتاب روایت ماجراهای مختلف در برهه‌های مختلف زندگی شهید حیدری است، که از خلال نامه‌ها و عکس‌ها و از زبان افراد مختلف بیان شده است. خانم برادران توانسته بدون اسطوره سازی شخصیت پرمهر و روحیه جهادی شهید رسول حیدری را به خوبی تصویر کند.
 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 2 =