دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۴

به همت محفل ادبی قیصر امین پور و با حضور حبیب احمدزاده؛

کتاب «کد ۲۴» نقد و بررسی شد

حبیب احمدزاده

کتاب «کد ۲۴ یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد» نوشته حبیب احمدزاده به همت محفل ادبی قیصر امین پور کتابخانه های عمومی استان خوزستان نقد و بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، نشست نقد و بررسی کتاب «کد ۲۴ یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد» به همت محفل ادبی قیصر امین پور کتابخانه های عمومی استان خوزستان برگزار شد.

در این نشست عباس حسین زاده، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، عنوان کرد: هدف از نقد و بررسی کتاب «کد ۲۴» معرفی آثار نویسندگان ایرانی و ابعاد و زوایای داستان های آن ها است. نقد و بررسی آثار نویسندگان باعث می شود تا مخاطبان و علاقه مندان به کتاب با آن ها بهتر آشنا شوند و ابهامات پیرامون آثار آن ها برای مخاطبان برطرف شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان تصریح کرد: کتاب «کد ۲۴» توسط حبیب احمدزاده از نویسندگان و منتقدان خوزستانی نوشته شده است و به بررسی کتاب بوف کور اثر صادق هدایت می پردازد.

در ادامه فردین کوراوند، دبیر محفل ادبی قیصر امین پور در ابتدا گفت: اینکه کتاب فاقد نظام ارزش گذاری است و تنها توصیف کننده ساخت بوف کور است، از جمله دلایل اقبال اهالی اندیشه به این کتاب شده است.

نویسنده کتاب «کد ۲۴ »نیز در این جلسه مجازی گفت: من در جنگ یاد گرفتم که قضاوت اشتباه باعث مرگ می شود و این هزینه قابل جبران نیست. آنجا یاد گرفتم که آنقدر معیارهای تشخیص باید درست باشد تا اشتباه نکنم و برای حقیقت گزارش بنویسم.

حبیب احمدزاده افزود: هشت سال برای این کتاب وقت گذاشتم و بازپرسانه به دنبال سند بودم.

نویسنده کتاب کد ۲۴  افزود: من کار نداشتم که دیگران چه گفته اند نقدها را نخواندم. خواستم بدانم هدایت خود چه می گوید و چرا بوف کور را نوشت.

وی با اشاره به مسیر کتاب «کد۲۴» گفت: چیزی که در این کتاب مهم است این بوده که به هر چیزی شک کنیم. اگر در مقابل هر کس، با سؤال و شک روبه رو شویم، برخورد عقلانی داشته باشیم، بهتر می فهمیم. ما با مشکل عدم فهمیدن روبه رو هستیم. این کتاب می تواند سرآغاز این باشد که در قبال هر کس، علمی بحث کنیم و بدون دلیل، رد و تأیید نکنیم؛ البته باید در صحنه تحقیق، بی طرف و بدون پیش فرض بود. باید بکوشیم اول برای عقل خودمان حرکت کنیم.

احمدزاده با اشاره به جایگاه هدایت در ادبیات معاصر گفت: هدایت یک اولین است و از این نظر قابل احترام، اما مثل هر انسانی، قابل نقد است و باید با فاصله گذاری درست به او نگاه کرد تا بهتر او را دید.

وی در پایان به مخاطبین نشست گفت: باید «شک سازنده» داشت. این کمک می کند تا با هر موضوعی فاصله منطقی داشت. باید انصاف داشت و بدانیم که همه چیز را نمی دانیم. سعی حداکثری برای فهمیدن می تواند به ما کمک کند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 1 =