سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۵

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور در همایش مجازی «یاد سردار دل ها»:

سردار سلیمانی به معنای واقعی کلمه سرباز ولایت بود

همایش یاد سردار دلها

همایش مجازی «یاد سردار دل ها» به مناسبت اولین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان با حضور رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، همایش مجازی «یاد سردار دل ها» شنبه(۱۳ دی) و همزمان با سالروز شهادت مظلومانه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان و با حضور پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ ارتباط ویدیویی با سرهنگ عباس بایرامی؛ رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور؛ مهدی کاسی، از مدافعین حرم اعزامی از استان گیلان؛ مصطفی منزوی، مسئول سازمان بسیج مداحان سپاه قدس گیلان؛ زهرا بدن آرا، معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها؛ مجتبی حاذق و مجتبی قاضی، از شعرای مطرح استان گیلان و با استقبال دوستداران و شیفتگان سردار دل ها از طریق اسکای روم برگزار شد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور در این ویژه  برنامه مجازی از سردار دل ها به عنوان شخصیتی معنوی یاد کرد و گفت: سردار سلیمانی از فرصت های زندگی در راه خدمت به دین و انقلاب و مردم استفاده کرد.

سرهنگ عباس بایرامی با اشاره به مجاهدت های سردار سلیمانی در هشت سال دفاع مقدس، افزود: حاج قاسم مسیر انقلاب را طی کرد و به واسطه اخلاص، شجاعت، تدبیر، مجاهدت و نبوغی که از خودش نشان داد، در بسیاری از عملیات  های دوران دفاع مقدس در کنار همرزمانش نقش آفرین بود.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور با بیان اینکه شهادت طلبی حاج قاسم نشان دهنده عمق معنویت و اخلاص این مجاهد راه خدا بود، اظهار کرد: بعد از پایان جنگ، بسیاری از رزمندگان وارد عرصه های علمی و سیاسی و اجرایی شدند، اما جهاد برای حاج قاسم تمام نشد و به واسطه ماموریتی که پیدا کرد، بلافاصله پاکسازی مرزهای شرقی کشور از اشرار و قاچاقچیان را بر عهده گرفت و سپس به جبهه مقاومت اسلامی رفت.

بایرامی، با یادآوری خدمات حاج قاسم به مردم مظلوم سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: سردار سلیمانی با حضور در نیروی قدس سپاه و تقویت این نیروی برون مرزی، ماموریت های تخصصی و سازماندهی شده را به نفع جبهه اسلام و انقلاب طراحی کرد و مرزهای جمهوری اسلامی را فراتر برد.

وی با بیان اینکه قلوب ملت های مسلمان منطقه و جهان امروز متوجه حاج قاسم است، خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی نماد مجاهد فی سبیل الله است که برای مدیریت جبهه مقاومت، در اتاق فرماندهی خود در تهران ننشست و حضور میدانی در خط مقدم داشت.

این یادگار دوران دفاع مقدس، تواضع و افتادگی در برابر مردم با وجود جایگاه بلندپایه نظامی را از دیگر ویژگی های شخصیتی سردار سلیمانی دانست و متذکر شد: تحلیل های حاج قاسم نسبت به دشمن بسیار دقیق و حساب شده بود لذا در ملاقات با سران کشورها در قامت یک دیپلمات کاردان عمل می کرد و نسبت به مسائل منطقه آگاهی همه جانبه داشت.

بایرامی، با اشاره به حضور حاج قاسم در کنگره شهدای گیلان و اربعین شهید مرتضی حسین پور شلمانی، اضافه کرد: حاج قاسم در عین حال که یک فرمانده مقتدر بود، بسیار دوست داشتنی بود.

وی با بیان اینکه سردار سلیمانی به معنای واقعی کلمه سرباز ولایت بود، خاطرنشان کرد: حاج قاسم در ارتباط با مردم بی نظیر بود و روح لطیف و معنوی خویش را به دیگران انتقال می داد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور، صدور فرهنگ ملی و انقلابی مردم ایران به دنیا را مهم ترین اقدام حاج قاسم دانست و تصریح کرد: فرهنگ سازی در اذهان عمومی یک امر طاقت فرسا، زمانبر و دشوار است، اما سردار سلیمانی با عمل انقلابی و مجاهدانه خویش فرهنگ جمهوری اسلامی ایران را به خارج از مرزها از آسیای غربی و شرقی گرفته تا اروپا و آمریکا منتقل کرد.

وی شکل گیری موج اجتماعی در جهان به دنبال شهادت سردار سلیمانی را نشان دهنده شکست و تحقیر دشمنان دانست و اضافه کرد: سران مستکبر دنیا بارها خباثت خود را به نمایش گذاشته اند و به شهادت رساندن سردار سلیمانی اوج پستی و حقارت آنان است.

بایرامی، حراست از منافع ملی در حوزه های فرهنگی و امنیتی و حتی اقتصادی را یک اصل مهم برای حاج قاسم دانست و افزود: به گفته سیاسیون آمریکایی، هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه شد تا عراق و سوریه و لبنان تحت سیطره جبهه غربی- عربی- عبری درآیند، اما با مجاهدت حاج قاسم این رویای شوم تعبیر نشد.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار کشور با بیان اینکه مدافعان حرم با فرماندهی حاج قاسم عمق راهبردی ایران را هزاران کیلومتر جلوتر بردند، تصریح کرد: امروز نشر فرهنگ انقلاب و ترویج مکتب حاج قاسم وظیفه اهالی کتاب است، زیرا نیاز به انسان های در تراز حاج قاسم داریم تا انقلاب ما از گزند دشمنان در امان بماند.

وی در پایان نقش کتابخانه های عمومی را در حفظ و انتشار فرهنگ مقاومت و شهادت در جامعه مهم ارزیابی کرد و از کتابداران کتابخانه های عمومی به دلیل تلاش برای نهادینه کردن ارزش های معنوی دفاع مقدس قدردانی کرد.

کرمی: شهید سلیمانی متعلق به مردم جهان است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در ادامه این نشست سردار سلیمانی را سرباز اهل بیت(ع) دانست و یادآور شد: باید درس های زندگانی شخصیت های بزرگ و معنوی همچون حاج قاسم سلیمانی را سرلوحه خودمان قرار دهیم.

پریسا کرمی، سردار سلیمانی را متعلق به مردم جهان دانست و اظهار کرد: حضور جهادی سردار سلیمانی در جبهه های مبارزه با دشمن، عرصه های دینی و صحنه های بحرانی، باعث دلگرمی مردم بود.

وی شهادت را پایان حاج قاسم ندانست و خاطرنشان کرد: آثار و بیانات سردار سلیمانی همچنان الگوی ما است و به عنوان یک مجموعه فرهنگی باید تلاش کنیم راه و اندیشه ایشان را اعتلا بخشیم و به نسل های آینده منتقل کنیم.

گفتنی است، در ادامه این نشست مجتبی حاذق و مجتبی قاضی، از شعرای مطرح استان گیلان با خواندن قطعاتی در باب شهدای اسلام و مدافعین حرم، مطالبی بیان کردند. همچنین در این نشست مجازی کتاب های «مروری بر خاطرات شهید مدافع حرم» نوشته مرتضی حسین پور و «بی قرار(زندگی نامه شهید مدافع حرم حامد کوچک زاده)» به ترتیب توسط مصطفی منزوی، مسئول سازمان بسیج مداحان سپاه قدس گیلان و مهدی کاسی، از مدافعین حرم اعزامی از استان گیلان معرفی شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 0 =