دوشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲

كتابخانه شيخ شلتوت مهاباد ميزبان جلسه نقد كتاب «بهترين داستان‌هاي كوتاه»

مهاباد

جلسه نقد كتاب «بهترين داستان‌هاي كوتاه» به همت كتابخانه شيخ شلتوت شهرستان مهاباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان غربي، جلسه نقد كتاب «بهترين داستان‌هاي كوتاه» اثر آنتوان چخوف، با حضور عبدالعزيز فاضلي، كارشناس ارشد ادبيات فارسي، تعدادي از علاقمندان، اعضاي فعال كتابخانه شيخ شلتوت و دانشجويان برگزار شد.

كتاب «بهترين داستان‌هاي كوتاه چخوف» توسط انتشارات نگاه چاپ شده و شامل ۳۴ داستان كوتاه از بهترين آثار چخوف است كه بين سال‌هاي ۱۸۸۴ تا ۱۹۰۳ نوشته شد. وي كه چهل و چهار سال بيشتر زندگي نكرد، چهرۀ داستان‌نويسي جهان را تغيير داد و تاثيري عميق بر نمايشنامه‌نويسي بر جاي نهاد؛ آثار ارزنده‌اي كه از او به جا مانده هدفي پيش پاي انسان نمي‌گذارد اما ابزاري براي بهتر زيستن به دست مي‌دهد.

عبدالعزيز فاضلي، منتقد، در ابتداي اين نشست به معرفي و بررسي پارامترهاي تعريف و قالب داستان و مقايسه آن با رمان، رمانس و ماجرا پرداخت؛ سپس به توصيف و بررسي وضعيت اجتماعي و خانوادگي برخي نويسندگان چيره‌دست زمانه چخوف و تولستوي و مقايسه بينش و ديدگاهشان به زندگي و جامعه پرداخت.

فاضلي مواردي همچون خلق داستان كوتاه بدون چرخه، ايجاز و خلاصه‌گويي در نوشتن، خلق پايان‌هاي شگفت‌انگيز براي داستان‌ها، خلق پايان هيچ براي داستان، بهره‌گيري از جنبه‌هاي شاعرانه، نگاه رئاليستي به جهان و استفاده از مقدمه‌اي كوتاه براي ورود به دنياي داستان را از ويژگي‌هاي آثار چخوف معرفي كرد.

منتقد در بخش ديگري از نقد خود چخوف را مورد تحسين قرار داد كه هم در زمينه نمايش‌نامه و هم در زمينه داستان بلند و هم در زمينه داستان كوتاه توانسته با قلمي رسا و اعجاب انگيز به توصيف شخصيت و وضعيت جامعه خود بپردازد.

گفتني است، كتابخانه شيخ شلتوت مهاباد در راستاي فعاليت‌هاي فرهنگي كتابخانه‌هاي عمومي هر ماه با دعوت از منتقدان و برگزاري جلساتي تحت عنوان نقد و بررسي كتاب، به معرفي آثار نويسندگان بزرگ  ملي و بين‌المللي مي‌پردازد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 0 =