شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳

به مناسبت روز بزرگداشت سعدی؛

نشست ادبی سعدی شناسی در خراسان رضوی برگزار شد

بزرگداشت روز سعدی شیرازی برگزار شد

نشست ادبی سعدی شناسی با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در استودیو کتاب اداره کل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و فیلسوف حکیم سعدی شیرازی، نشست ادبی سعدی‌شناسی با حضور حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل؛ یوسف بینا، مدرس و پژوهشگر حوزه ادبیات فارسی و مهدی قاسم‌زاده، مدرس دانشگاه در استودیو کتاب اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی برگزار شد.


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی در این برنامه با خواندن ابیاتی از سعدی گفت: سعی ما بحث و تبادل نظر در راستای آشنایی بیشتر با زبان فارسی و شخصیت‌شناسی شاعر بزرگ سعدی شیرازی است.
وی با اشاره به اینکه اشعار و حکایات سعدی در دوران سخت پس از حمله مغول سروده شده است، افزود: با این وجود می‌توانید روح والا و حس خداپرستی را در آثار وی که نویددهنده صبر، آرامش، اخلاق و یاد خدا است، مشاهده و درک کنید.
سبزیان افزود: خواندن آثار سعدی به ویژه «بوستان» و «گلستان» در این ایام سخت کرونا و مشکلات به وجود آمده می‌تواند آرامش و سعه صدر را همانطور که خود سعدی می‌گوید «پس از دشواری آسانی است ناچار، ولیکن آدمی را صبر باید» در وجودمان افزایش دهد.


در ادامه این نشست یوسف بینا، مدرس و پژوهشگر حوزه ادبیات و زبان فارسی، مقام سعدی را بسیار شاخص و والا دانست و گفت: اگر حکیم ابوالقاسم فردوسی پایه‌گذار زبان فارسی است، سعدی صیقل‌دهنده و روان‌کننده این زبان شیرین است.
وی با بیان اینکه زبانی که ما در عصر حاضر با آن صحبت می‌کنیم حاصل تلاش و اهتمام سعدی برای حفظ و انتقال آن به آیندگان است، گفت: اشعار سعدی را می‌توان در تمامی قالب‌های ادبی قرار داد.
بینا گفت: همانطور که اشاره شد سعدی با توجه به شرایط آشفته زمان خود اشعاری مملو از آرامش و محبت گفته است. سعدی عشق زمینی و محبت انسان‌ها به یکدیگر را در آثارش به آیندگان هدیه کرد.
یوسف بینا سعدی را از کتاب‌خوان‌ترین شاعران برشمرد و گفت: این مسأله را می‌توان به راحتی در تسلط و دانش او بر انواع علوم زمان خودش دید.

در ادامه مهدی قاسم‌زاده، مدرس دانشگاه، سخن گفتن از سعدی را کار بسیار دشواری خواند و گفت: شناخت سعدی نیاز به کشف شهودی دارد.
وی از سعدی به عنوان بزرگ‌ترین ادیب تاریخ زبان فارسی نام برد و افزود: ویژگی منحصر به فرد سعدی درهم آمیختن شریعت و عرفان است. سعدی را می‌توان جمع‌کننده اذهان و عقاید بزرگ در تمامی دوران‌ها نامید.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 3 =