یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۲

در دومین روز از برگزاری برنامه سراسری «از تبار قلم»؛

محمدحسین مهدوی در استان گیلان تجلیل شد

از تبار قلم به میزبانی استان گیلان

ویژه برنامه سراسری «از تبار قلم» با تجلیل از محمدحسین مهدوی(م.موید) گیلانی و شعرای برجسته استان های مازندران، گلستان و قزوین به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، ویژه برنامه سراسری «از تبار قلم» یکشنبه ۲۰ تیر به میزبانی ادارات کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، مازندران، گلستان و قزوین به صورت مجازی برگزار شد.

در این برنامه ویژه که از طریق ارتباط زنده و مستقیم با استان های مازندران، گلستان و قزوین و با حضور پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ سیدباقر میرعبدالهی، مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ مصطفی محدثی خراسانی، عضو شورای ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اعضای این شورا، جمعی از دوستداران فرهنگ و ادبیات ایرانی و با ارسال پیام ویدیویی از سوی محمدحسین مهدوی، نویسنده و شاعر مطرح کشور و استان گیلان در سالن اجتماعات اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار شد، ضمن مرور آثار و زندگی محمد حسین مهدوی از استان گیلان؛ محمدصالح ذاکری از استان مازندران؛ کریم الله قائمی از استان گلستان و مجید شفیعی از استان قزوین از خدمات ارزنده فرهنگی این نویسندگان تجلیل شد.

لزوم حضور نویسندگان در فضای مجازی

مدیرکل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این نشست اظهار داشت: نویسندگان با فعالیت بیشتر در فضای مجازی باید فرصت را از افراد تخریب‌گر فرهنگی که نویسنده هم نیستند، بگیرند.

سید باقر میرعبداللهی تصریح کرد: مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به غیر از رسالت معمول خود به ناشران، نویسندگان و پدیدآورندگان آثار مکتوب و ترویج آثار گرانقدر آنان در سراسر کشور نیز توجه بسیار زیادی دارد.

میرعبداللهی با اشاره به اهمیت قلم و آگاهی در قرآن کریم، بیان کرد: در آیه شریف «ن و القلم» به قلم قسم خورده شده و از آنجا که خاصیت و خروجی قلم آگاهی و آگاهی بخشی است، این حساسیت کار نویسندگان را نشان می‌دهد.

وی قلم را نماد و سمبل تفکر و آگاهی بشر دانست و اذعان کرد: بدون شک قلم یکی از مواهب الهی است. چنانچه که می‌بینیم در آیات بسیاری از قرآن کریم در مورد اهمیت تعلیم به وسیله قلم سخن گفته شده است.

مدیرکل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ضمن اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) قلم را وسیله رشد و تهذیب انسان دانست و گفت: در این حدیث ارزشمند نوشتن با خون شهید مقایسه و حتی بر آن ارجحیت داده شده است که این امر از حساسیت بالای کار نوشتن و قرار گرفتن در موضع آگاهی بخشی به جامعه حکایت دارد.

میرعبداللهی با تاکید بر اینکه غلبه فضای مجازی موجب تخریب زبان و ادبیات فارسی می‌شود، خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم‌ تقدیر از آثار مکتوب و نویسندگان برتر کشور اهمیت بسیار  زیادی دارد. بنابراین نویسندگان هم باید آثار و کارهای خود را در فضای مجازی نشر دهند تا موقعیت از افراد تخریب‌گر که نویسنده نیستند، گرفته شود.

کرمی: معرفی نویسندگان و ترویج آثار مکتوب از اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در این برنامه که به منظور تجلیل از خدمات ارزنده فرهنگی استاد محمد حسین مهدوی و نویسندگان برجسته ۳ استان مازندران، قزوین و گلستان برگزار شد، اظهار داشت: معرفی آثار نویسندگان و ترویج آثار مکتوب از اهداف مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی است.

پریسا کرمی افزود: همانطور که در بیانات دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هم شنیدیم، نهاد کتابخانه‌ها در کنار سایر وظایفش در حوزه تبلیغ و ترویج آثار مکتوب این دغدغه‌مندی را دارد که با پاسداشت نویسندگان و  معرفی آثارشان در کشور به مخاطبان، باب نوینی در حوزه نشر آثار مکتوب و ترویج کتاب و کتابخوانی باز کند.

کرمی «چهل قلم» و «راویان بالندگی» را از جمله برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی برای ترویج آثار مکتوب و پاسداشت نویسندگان دانست و تصریح کرد: ایجاد محافل ادبی از برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی است و سعی می‌کنیم با هم‌افزایی مجموعه‌های فرهنگی در حوزه نشر ادبیات قدمی مثبت و تاثیرگذار برداریم.

 وی با تاکید بر اینکه نسل جدید باید با داشته‌های فرهنگی کشور بیشتر آشنا شود، اضافه کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با اجرای انواع برنامه‌های فرهنگی امری است که اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان همواره برای آن برنامه‌ریزی کرده و می‌کند.

محمدحسین مهدوی (م.موید) در این برنامه که با اجرای بهرام نوری، مجری و کارگردان مطرح رادیو تلویزیون شبکه استانی سیمای مرکز گیلان آغاز شد، به دلیل عدم امکان حضور در برنامه، در پیام ویدیویی به همین مناسبت به ارزش مطالعه کتاب خصوصا کلام الله مجید و تاثیر آن بر انسان اشاره کرد.

محدثی خراسانی: آثار مکتوب، میراث فرهنگی مارا شکل می دهند

مصطفی محدثی خراسانی، عضو شورای ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در ادامه این برنامه مجازی با بیان اینکه حاصل قرن ها زیست شرافتمندانه و عزت مندانه مردم گیلان منجر به ایجاد فرهنگی غنی شده، گفت: امروز جستجوی این فرهنگ و دیدار با آن بجز در آیینه آثار مکتوب میسر نیست و آنچه نویسندگان ما اعم از پژوهشگران، علما و شعرا نوشتند و به میراث برای ما گذاشتند، آیینه هویت ملی ما است که می توانیم آن را در این فرهنگ جستجو کنیم.

محدثی خراسانی اضافه کرد: اگر قرار باشد کشورهای مختلف دستاوردهای تاریخی خود را به میدان بیاورند به واقع ما به آنچه که می توانیم افتخار کنیم، آثار مکتوبی است که میراث فرهنگی مارا شکل می دهد.

وی گفت: با قدردانی از نهاد کتابخانه های عمومی کشور که در سال های اخیر با هوشمندی وارد حوزه ای شده که مکمل وظیفه اصلی این مجموعه است، باید بگویم اقدامات این نهاد به فضای فرهنگی خصوصا کتاب و کتابخوانی در کشور گرمی و طراوت خاصی داده است.

م.موید: کودکی من در نجف با کتاب گذشت

محمد حسین مهدوی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری برنامه «از تبار قلم» بیان کرد: کودکی من در نجف با کتاب گذشت چون در خانه ما تنها چیزی که به فراوانی پیدا می‌شد، کتاب بود. من با کتاب بازی می‌کردم، اما الان متاسفانه جدایی وحشتناکی بین جوانان و کتاب به وجود آمده است.

مهدوی تاکید کرد: چیزی که دوست دارم در این تنگنای زمانی به همه بگویم این است که از گذشته قهر نکنید و به متن‌ها توجه داشته باشید و از این دستگاه‌های نامیمون پرهیز کرده و نگذارید بین شما و کتاب بیشتر از این‌ها جدایی بیفتد.

گفتنی است، محمدحسین مهدوی متخلص به(م.موید) هفتم تیر ماه ۱۳۲۲ در نجف در خانواده‌ای اهل شعر و ادبیات، از پدری لاهیجی و مادری رودسری به دنیا آمد. ذوق شعری خود را  از پدرش (آیت الله حاج شیخ محمد مهدوی لاهیجی) به یادگار دارد که دیوان شعری نیز از او به جا مانده است. آثار «مگر با لبخند ماه»، «گلی اما آفتابگردان»، «تو کجاست؟»، «سیماب‌های سیمین»، «پروانه بی‌خویشی من»، «بی‌خوانش پرندگان»، «نرگس هنوز»، «سه بار می‌گویم گل سرخ»، «دستاس هنوز می‌چرخد»، «پندار آبی»، «به سپیدی تاج محل»، «درخشش شبانه سیب سیاه»، «غزلواره‌های هزار»، «آوند»، «ساعت هنوز گل سرخ است»، «حسین علی»، «همانِ همیان» و «کتاب» تاکنون از موید به چاپ رسیده است. ۲۷ آبان ۹۹ خیابان نیلوفر در محدوده خیابان کلاهدوز، خیابان شهید نعمتی تهران، به نام «م.موید» تغییر نام یافت.

لازم به ذکر است، در این برنامه فرهنگی که به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار شد ضمن تقدیر از خدمات ارزنده محمدحسین مهدوی(م.موید)، محمد صالح ذاکری، نویسنده برجسته استان مازندران؛ کریم الله قائمی از استان گلستان و مجید شفیعی از استان قزوین تقدیر شدند.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 7 =