چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۴

به مناسبت روز قلم؛

ویژه برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از علی سهامی در استان کرمانشاه برگزار شد

از تبار قلم

همزمان با گرامیداشت روز قلم آئین تجلیل از نویسنده بومی استان کرمانشاه با ویژه برنامه «از تبار قلم» در بستر فضای مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، همزمان با گرامیداشت روز قلم و ادبیات کودک و نوجوان پنجمین ویژه برنامه «از تبار قلم» با حضور نغمه مستشار نظامی، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه؛ منوچهر پروینی، دبیر محافل ادبی کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، در بستر فضای مجازی با هدف ارج نهادن به منزلت و قداست صاحبان قلم و تجلیل از نویسنده بومی استان کرمانشاه؛ علی سهامی پژوهشگر، شاعر و نویسنده ادبیات بومی استان در روز چهارشنبه ۲۳ تیرماه سالجاری، به صورت همزمان در استان کرمانشاه، ایلام، لرستان به میزبانی استان خوزستان برگزار شد.

علی سهامی در این مراسم ضمن قدردانی از نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از نویسندگان و فرهیختگان استان ها گفت: کرمانشاه یکی از استان های خوب و صاحب نام در حوزه ادبیات است که آن طور که باید به روایت مکتوب و تصویر کشیده نشده است.

وی افزود: در تذکره الاولیای عطار نام نویسندگان بزرگی از منطقه دینور است که این نشان دهنده تاریخ و ادبیات غنی استان کرمانشاه است که باید این نام ها دوباره توسط نویسندگان جدید مطرح شود.

این نویسنده کرمانشاهی خاطرنشان کرد: تمام ۱۴ اثری که نوشته ام بومی هستند و درباره کرمانشاه است و سعی کرده ام زوایای کمتر دیده شده استان را کار کنم تا بتوانم خدمتی به شهر و دیارم کرده باشم.

علی سهامی درباره آخرین اثر منتشر شده خود افزود: کتاب «دیپلماسی در شاهنامه» به عنوان اثر برتر و کاربردی در وزارت ارشاد مورد توجه قرار گرفت. این کتاب در جشنواره معلمان مولف در میان ۲۵۰۰ اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد.

معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه هم در این مراسم ضمن قدردانی از دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور  و محافل ادبی کشور برای برگزاری چنین برنامه های مفید و اثرگذاری گفت: خرسندیم که کتابخانه های عمومی به عنوان یک نهاد فرهنگی قدم در راه ارج نهادن به مقام نویسندگان و فرهیختگان اهل قلم گذاشته است.

وی افزود: همه نویسندگان و اهالی قلم به ویژه نویسندگان بومی پاسداران فرهنگ تاریخ و فرهنگ و تمدن هر منطقه هستند. که همواره با قلم رسای خویش توانسته اند در راه حفظ و اعتلای تمدن منطقه خود گام بردارند.

از تبار قلم هم فرصت مغتنمی است برای تقدیر از بزرگان و کشف و تشویق استعداد های آینده و استعدادیابی برای نسل جوان.

وی همچنین خاطر نشان کرد: نکته مهم این است که امروز اولین برنامه تقدیر از نویسندگان و فرهیختگان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور نبوده و آخرین برنامه هم نخواهد بود و در گذشته برنامه های تقدیر از بزرگانی چون محمد جواد محبت، مهناز فتاحی، محمد ابراهیم مالمیر، استاد کیومرث عباسی قصری همچنین نویسندگان جوان و نوجوانی را داشته ایم که از آنها در برنامه های مختلف قدردانی کرده ایم.

در ادامه منوچهر پروینی، دبیر محفل ادبی بیستون اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: از تبار قلم انگیزه بخش فرهیختگان و شاعران و نویسندگان بومی استان است.

وی افزود: این برنامه بستر تحول است و نویدی برای تولید کتاب و آثار مکتوب و همچنین گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان ها است.

در پایان برنامه از علی سهامی محقق، نویسنده، پژوهشگر و شاعر بومی استان کرمانشاه که با قلم رسا و فعال خود گوشه ای از شناسنامه ادبیات و تاریخ استان کرمانشاه را زنده نگه داشته است توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اهدای لوح یادبود و هدایا قدردانی شد.

گفتنی اس سهامی؛ معلّم کرمانشاهی مولف برتر «جشنواره معلمان مولف» کشور، زاده ۹ مرداد ۱۳۴۹ در شهرستان گیلانغرب استان کرمانشاه است. وی به عنوان یکی از معلمان صاحب نام و مشهور کرمانشاهی شناخته می شود و دارای ۱۴ اثر تالیفی است که توسط انتشارات فصل پنجم و تیرگان تهران و انتشارات دیباچه و باغ نی کرمانشاه و .... منتشر شده است.
این معلّم شاعر و پژوهشگر در انجام این تحقیق به رویکرد نوینی در حوزه ادبیات سنتی ایران و روابط بین الملل پرداخته و برای نخستین بار در ایران کتابی با موضوع «دیپلماسی درشاهنامه» درسال۹۸ توسط انتشارات فصل پنجم به چاپ رسانده است که در مراسم اختتامیه جشنواره معلّمان مولف که به مناسبت ۱۴تیرماه روز قلم در اردوگاه وزارت آموزش و پرورش شهید باهنر تهران برگزار شد در میان بیش از۲۵۰۰ کتاب از فرهنگیان مولف سراسر کشور رتبه برتر این جشنواره را کسب کرد.

وی جوایز ادبی بسیاری را در این زمینه کسب کرده است و شاعر برگزیده جشنواره بین المللی شعر دفاع مقدس در سال ۱۳۸۴ ؛ فیلمنامه نویس برگزیده تولید مراکز استانهای صدا و سیما سال ۸۰ ؛  معلم نمونه کشوری سال۸۹ و پژوهشگر برتر معلمان مولف در سال۱۴۰۰ وزارت آموزش و پرورش است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 9 =