چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳

با حضور رحمت اله فتاحی، استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش شناسی؛

وبینار «آشتی با کتاب برای زندگی بهتر» با همت کتابخانه شهید نواب صفوی برگزار شد

وبینار «آشتی با کتاب برای زندگی بهتر» با همت کتابخانه شهید نواب صفوی برگزار شد

وبینار «آشتی با کتاب برای زندگی بهتر» با محوریت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به همت کتابخانه عمومی شهید نواب صفوی شهرستان مشهد با حضور رحمت اله فتاحی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، وبینار «آشتی با کتاب برای زندگی بهتر» با محوریت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به همت کتابخانه عمومی شهید نواب صفوی شهرستان مشهد و با حضور رحمت اله فتاحی، استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش شناسی برگزار شد.

در ابتدا رحمت اله فتاحی، استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش شناسی ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب با اشاره به سه کلید واژه مهم در حوزه «آشتی با کتاب»، گفت: اولین کلید واژه مربوط به وضعیت معیشتی مردم است. در جامعه امروز به واسطه مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم ارتباط کمتری با کتاب دارند و به عبارتی با کتاب آشتی نیستند.

وی تصریح کرد: دومین کلید واژه «کتاب» است که امروزه صرفا به نسخه چاپی آن اشاره ندارد بلکه به هر نوع منبعی که بتواند نیاز اطلاعاتی فرد را برطرف کند و باعث تحول فکری و سعادت انسان شود، کتاب می گویند. سومین کلید واژه «زندگی بهتر» است، بخش عظیمی از جامعه به واسطه اینکه از تفکر توسعه یافته برای درک و رسیدن به زندگی بهتر برخوردار نیستند، از این نوع زندگی فاصله گرفته اند.

رحمت اله فتاحی با اشاره به دلایل ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه به معرفی گروه های موثر در این مسیر پرداخت و گفت: مهم ترین افراد در مسیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در ابتدا خانواده ها هستند و در مراتب بعدی مهد کودک ها، مدارس، معلمان، کتابداران و تمامی کسانی که به گونه ای در حوزه فرهنگ و آموزش و پرورش در جامعه مسئولیتی دارند.

وی افزود: از جمله راهکارهای موثر در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی می توان به ترغیب و تشویق کودکان در راستای خرید کتاب، تشویق کودکان به تفکر در رابطه با کتاب ها از سنین پایین، عدم تاکید معلمان به مطالعه صرف کتاب های درسی و اجرای برنامه ها و فعالیت های متنوع فرهنگی کتاب محور توسط مسئولین دستگاه های اجرایی و فرهنگی اشاره کرد.

استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش شناسی ضمن تشکر و قدردانی از تلاش کتابدران و نهادهای فرهنگی کتاب محور در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، وجود برخی کمبودها و محدودیت ها اعم از نیروی کار متخصص، فضاهای کتابخانه ای و ... را یکی از معضلات موجود در این مسیر دانست.

وی همچنین از اجرای برنامه ها و فعالیت های فرهنگی و منسجم توسط مجموعه کتابخانه های عمومی و  سیار به عنوان عاملی مهم در کاهش آسیب های و معضلات اجتماعی نام برد.

رحمت اله فتاحی در پایان گفت: برای داشتن جامعه ای پویا و موفق باید مردم آن جامعه را با کتاب آشتی دهیم تا با مطالعه بیشتر علاوه بر کاهش آسیب های اجتماعی شاهد رشد سرانه مطالعه در جامعه باشیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 0 =