چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶

سید محمد حسینی نژاد تشریح کرد؛

راهکاری ساده برای مطالعه ۱۰۰ کتاب در سال

چگونه هر سال ۱۰۰ کتاب بخوانیم؟

در ادامه برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در هفته کتاب، نشست مشاوره‌ای «چگونه هر سال ۱۰۰ کتاب بخوانیم؟» با سخنرانی سید محمد حسینی نژاد بصورت مجازی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نشست مشاوره‌ای مجازی «چگونه هر سال ۱۰۰ کتاب بخوانیم؟» چهارشنبه ۲۶ آبان ماه با سخنرانی سید محمد حسینی نژاد، مدیرعامل سایت «حوزه مجازی مهندس طلبه» به همت اداره کل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

سید محمد حسینی نژاد، طلبه سطوح عالی حوزه علمیه قم، در این نشست طی سخنانی گفت: یکی از مشکلات پرورش افراد کتابخوان این است که راهکارهای مطرح شده اغلب در شرایط آزمایشگاهی تدوین و ارائه می‌شوند و اجرای آن در شرایط زندگی واقعی تقریبا امکان‌پذیر نیست. بر این اساس باید به دنبال راهکار هایی بود که بتوان در زندگی واقعی پیاده سازی شود. در این رویکرد بنده طی یک روند آهسته و پیوسته، سه مفهوم را برای ایجاد عادت به مطالعه کتاب در افراد در نظر گرفته‌ام.

وی افزود: مفهوم اول «لقمه کوچک» است که به شرایط مناسب اختصاص دارد. وقتی هدف مان این است که به روزانه یک ساعت مطالعه دست یابیم، از این روش استفاده می کنیم. بطوری که یک روز ۵ دقیقه مطالعه می‌کنیم و در یک روند ۴۰ روزه هر روز مقدار آن را افزایش می‌دهیم تا به یک ساعت مطالعه در روز برسیم. مفهوم بعدی «ریز لقمه» است که به شرایط نامناسب اختصاص دارد و در روزهایی که به هر دلیل در شرایط مناسب قرار نداریم، زمان مطالعه روزانه خود را تقسیم بر ۲ می‌کنیم. یعنی اگر قرار است در یک روز ۱۰ دقیقه مطالعه کنیم، در شرایط نامناسب از «ریز لقمه» استفاده و ۵ دقیقه مطالعه می‌کنیم.

حسینی نژاد درباره مفهوم سوم توضیح داد: «لقمه اورژانسی» دیگر مفهوم مورد نطر ما در این روند است که به شرایط اضطراری اختصاص دارد. بر این اساس در روزهایی که در شرایط اورژانسی و اضطراری قرار داریم، باید دست کم یک دقیقه مطالعه را در دستور کار خود قرار دهیم. بسیار مهم این است که دغدغه این کار را داشته باشیم و در حال هر حال هر شرایطی خود را ملزم به اجرای این برنامه بدانیم و آن را به عنوان یک کار مستمر در برنامه خود بگنجانیم.   بر این اساس جدولی برای محاسبه این روند درنظر گرفته شده که می‌توانیم انتهای هر روز عملکرد خود را با علامت زدن در آن محاسبه کنیم.

مدیرعامل سایت «حوزه مجازی مهندس طلبه» تصریح کرد: ملزم بودن به اجرای این برنامه نفس انسان را همواره درگیر موضوع کتاب و کتابخوانی می کند و رفته رفته عادت مطالعه در وجود فرد نهادینه می‌شود. البته باید موضوعات دیگری را هم در این روند درنظر گرفت؛ مانند انتخاب موضوع و کتاب مناسب. پیشنهاد ما برای شروع کتابخوانی، انتخاب کتاب با موضوع های ساده، جذاب، مورد علاقه و کتاب‌هایی است که دارای فصل‌های کوتاهی باشند.

وی در ادامه سخنان خود با معرفی کتاب‌هایی چون «سلام ابراهیم» زندگینامه و خاطرات پهلوان بی مزار شهید ابراهیم هادی؛ «این بهشت، آن بهشت» مجموعه داستان‌ها و خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیت‌الله بهجت؛ «داستان و راستان» اثر استاد شهید مرتضی مطهری؛ «خاطرات سفیر» چالش‌های یک بانوی مسلمان به عنوان دانشجوی ممتاز ایرانی در فرانسه؛ «از چیزی نمی‌ترسیدم» زندگینامه خودنوشت شهید قاسم سلیمانی پرداخت و این آثار را دارای شاخص‌های لازم برای آغاز روند کتابخوانی عنوان کرد.

حسینی نژاد در ادامه سخنان خود با اشاره به راهکار ارائه شده برای مطالعه، گفت: فردی که روزانه یک ساعت را به مطالعه اختصاص دهد، حدود می تواند ۶۰ صفحه کتاب بخواند. این عدد در هر هفته به ۱۲۰ صفحه، معادل ۲ کتاب و در ماه به ۸ کتاب می‌رسد؛ بر این اساس یک فرد با این شیوه می‌تواند سالیانه حدوداً ۱۰۰ کتاب را مطالعه کند. این فرمول را در سایر امور مانند ورزش و عبادت نیز می‌توان استفاده کرد. یکی از آرزوهای من این است که کتابخانه ها در کنار سایر فعالیت‌های خود کارگاه‌هایی برای آموزش «ایجاد عادت به کتابخوانی» را هم ارائه دهند تا بتوانیم فرهنگ مطالعه را در جامعه بیش از پیش ترویج کنیم.

ادامه این نشست مشاوره‌ای مجازی به پرسش و پاسش مشارکت کنندگان و سخنران برنامه اختصاص داشت.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 7 =