شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷

به مناسبت هفته کتاب انجام شد؛

دیدار کارکنان کتابخانه‌های عمومی قزوین با نماینده ولی فقیه در استان

دیدار با نماینده ولی فقیه 2

همزمان با هفته کتاب فاطمه محمدبیگی، مدیرکل و جمعی از کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های عمومی استان قزوین با آیت‌اله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی‌فقیه در استان دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین، همزمان با هفته کتاب فاطمه محمدبیگی، مدیرکل و جمعی از کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های عمومی استان قزوین با آیت‌اله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی‌فقیه در استان دیدار کردند.

آیت‌اله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در این دیدار اظهار کرد: نگاهی که دین ما به کتاب و کتاب‌خوانی دارد با هر کجای دنیا متفاوت و متمایز است؛ اما گاهی ما به خاطر اینکه به سرمایه‌های خودمان توجه نمی‌کنیم دیگران به آن دستبرد می‌زنند و برای فرهنگ غنی ما مشکل ایجاد می‌کنند.

وی تاکید کرد: آیت‌اله مرعشی‌نجفی در نجف اشرف متوجه شد که سفارت انگلیس نسخه‌های خطی بسیار مهم را جمع‌آوری و خریداری می‌کند؛ ایشان در مقابل اهتمام می‌ورزد و کتاب‌ها را خریداری می‌کند و حتی در خاطراتشان آمده که برای هزینه کتاب‌ها روزه استیجاری گرفته اند و امروزه سومین کتابخانه بزرگ شیعیان در قم حاصل مجاهدت ایشان است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: کتاب موضوعی مهم و مورد تأکید دین  ما است و اولین کلمات قرآن کریم در سوره قلم با مفاهیم کتاب، کتابخانه و جمعیت کتابخوان آغاز شده است. خداوند فرمود سوگند به قلم و آنچه از آن می‌تراود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: کاغذ وقتی‌که با قلم مماس می‌شود و یک فکر و اندیشه این فضا را مدیریت می‌کند؛ از آن فکر یک جوششی ایجاد می‌شود که ملکوتی و الهی است و هرکس بیشتر خدایی باشد، بهتر می‌تواند در این فضا حرکت کند.

آیت‌اله عابدینی در ادامه افزود: تحریر به معنای حرّیت و آزاد کردن است و انسان در موهومات ذهن و خیالاتش می‌چرخد تا مطالب مستند و عالمانه از میان مطالب بی‌مبنا را آزاد کند و اگر قبل از این کار انسان خودش را از هوای نفس و دنیاطلبی آزاد کند، حقایق آسان‌تر بر ذهن و زبانش جاری می‌شود.

امام جمعه قزوین افزود: در نگاه دینی هر کتابی مفید نیست؛ در دعا می‌خوانیم «خدایا به تو پناه می‌بریم از علم بدون فائده»، بر این اساس ما باید توجه کنیم کتابی که مطالعه می‌کنیم و در کتابخانه و فضای مجازی در معرض نگاه مردم قرار می‌دهیم مبادا ناسالم باشد و اعتقادات مردم ما را سست کند و دردی از جامعه دوا نکند.

وی خاطرنشان کرد: می‌باید رویکرد و سیاست‌گذاری ما در حوزه کتابخوانی این باشد که مطالعه کننده کتاب به تولید کننده کتاب تبدیل شود و دیگران از علم او سود ببرند؛ شعبه‌ای برای پرورش نویسنده در کتابخانه‌ها ایجاد شود.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: کتاب باید عقل را فعال کند، نه اینکه حافظه را پر کند و یکی از اشکالات اساسی در فضای مطالعاتی در جوامع دانشگاهی و حوزوی این است که مطالب کتاب را به حافظه می‌سپاریم. خروجی این فعالیت‌های مطالعاتی می‌باید انسان‌های با کرامت، خلاق و متفکر باشد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از کارهای کتابخانه‌ها می‌باید جمع‌آوری کتب ارزشمندی باشد که در بین خانواده‌ها و افراد عالمی است که اکنون در بین ما نیستند و این کتاب ها به یادگار مانده اند و ممکن است از بین بروند. لازم است با پیگیری های مختلف این کتاب ها در فضای امن و مناسب کتابخانه نگه داری شود تا این گنج ها برای آیندگان محفوظ بمانند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین علمای دین را خادمان کتاب خواند و تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله مرعشی‌نجفی بسیاری از کتاب‌ها را به وسیله روزه استیجاری خریداری کردند و کتابخانه معظمی به یادگار گذاشته‌اند، در قزوین هم مرحوم حجت‌الاسلام ابراهیمی خادم بزرگ کتاب بودند که بسیار به گردن کتاب و کتابخوانی حق دارند و اکنون کتابخانه ارزشمند امام صادق(ع) حاصل تلاش‌های ایشان است و کتاب مهم موسوعه کلمات الرسول الاعظم(ص) که اخیرا چندین بار آیت‌الله جوادی آملی از این کتاب نقل کرده‌اند، از مرحوم ابراهیمی به یادگار مانده است.


در ابتدای این دیدار فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین ضمن اشاره به اهمیت فرهنگ کتابخوانی در دین مبین اسلام بیان داشت: اسلام دین معرفت و اندیشه و پرچمدار کتابخوانی است لذا در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در عرصه کتاب و کتابخوانی، ترویج فرهنگ کتابخوانی و توسعه فضاهای کتابخانه ای همواره مدنظر مجموعه کتابخانه های عمومی استان قزوین بوده است تا بتوانیم به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی حرکت کنیم.

فاطمه محمدبیگی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی، ترویجی و توسعه‌ای کتابخانه‌های عمومی استان پرداخت و به بخشی از خدمات اداره کل کتابخانه‌ها اشاره کرد و افزود: حفظ ارتباط با مخاطبین در فضای مجازی و معرفی منابع فاخر، تدوین بسته های مطالعاتی موضوعی با محوریت کتاب های ارزشمند در مناسبت های مختلف، ارائه اینترنت وای‌فای رایگان در کتابخانه‌ها، ساخت پادکست‌های صوتی با محوریت کتاب، خدمات میز مرجع مجازی و امکان دسترسی رایگان به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر، برگزاری گسترده‌ی مسابقات کتابخوانی و نشست‌ها و کارگاه های آموزشی، ادبی و روان‌شناسی، مذهبی، سیاسی در مناسبت هایی مانند هفته امر به معروف و نهی از منکر، دهه امامت و ولایت، سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع)، روز مساجد و با مشارکت دستگاه‌های مختلف در فضای اسکای روم، پویش نذر کتاب و در کل تلاش برای ارائه خدمات مدرن و الکترونیکی در کنار خدمات سنتی از جمله فعالیت هایی است که کتابخانه‌های استان در امر ترویجی و فرهنگی برداشته است.

وی در ادامه افزود: راه‌اندازی کتابخانه عمومی سیار در منطقه الموت شهرستان قزوین با مشارکت مجموعه قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه صاحب‌الامر عج، یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای دسترسی عادلانه به منابع بود که با تجهیز مینی‌بوس و آماده‌سازی بیش از هزار نسخه کتاب صورت پذیرفت.

محمدبیگی هم چنین اظهار داشت: برگزاری برنامه‌های فرهنگی چون جشنواره کتابخوانی رضوی و اجرای گسترده برنامه‌های هفته کتاب در سال‌جاری با در نظرگیری تعامل مابین کتابداران، مسئولان و با حضور نویسندگان و نخبگان اهل کتاب از دیگر برنامه‌های اداره کل است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در پایان بیان داشت: به لطف خداوند، امروزه کتابخانه‌های استان به مکانی برای خدمت رسانی همگانی و عادلانه بدل شده‌اند و مجموعه همکاران در کتابخانه ها به عنوان مشاوران امین و مطلع با معرفی کتاب های مفید به مردم در راه پیشرفت و توسعه بسیار موثر عمل می کنند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 14 =