سه‌شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰

با معرفی برگزیدگان حوزه کتابخانه های عمومی؛

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در قزوین برگزار شد

مراسم تقدیر

مراسم گرامیداشت روز «کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار» در استان قزوین با تقدیر از ۱۷ فعال عرصه کتاب و کتاب‌خوانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین، مراسم گرامی‌داشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار، روز دوشنبه 1 آذرماه با حضور محمد احمدوند، مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ مریم بیدخام، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین؛ صدیقه ربیعی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین؛ مریم مدرسی، مدیرکل انتقال خون استان قزوین؛ حسن میرزا عبداللهی‌ها، مدیر شعب بانک قرض‌الحسنه مهر استان قزوین؛ محمد دُرافشانی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین؛ محمد رستمی، معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ قاسم الهیاری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین؛ علی فرمانی، مهری السادات تقوی و فاطمه اشدری از اعضای شورای اسلامی شهر قزوین و فرمان‌داران، بخشداران و نیز جمعی از اصحاب رسانه، کتابداران و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی در «تالار قلم» کتابخانه‌ی امام خمینی (ره) شهر قزوین برگزار شد.

تلاش برای افزایش شأن معیشتی کارکنان و کتابداران

محمد احمدوند، مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم با تبریک روز «کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار» به همه کتابداران استان بیان کرد: تلاش برای افزایش شأن معیشتی کارکنان در هر سمت و عنوانی، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است. 

احمدوند با بیان تاثیر موضوع کرونا بر شئون کاری کتابخانه‌ها، بیان داشت: در این شرایط با همکاری کتابداران و ستادهای استانی توانستیم به ادامه خدمت‌رسانی اقدام کرده و در بسیاری از استان‌ها -به استثنای شرایط قرمز- سعی بر این شد که از تعطیلی کتابخانه‌ها جلوگیری شود. 

مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون اقداماتی در خصوص افزایش حقوق کارکنان صورت گرفته و هم‌چنین موضوع تبدیل وضعیت کارکنان ساعتی، خرید خدمت، قراردادی، پیمانی و ایثارگران به انجام رسیده است. 

نقش مهم زنان در انتقال فرهنگ مطالعه به نسل‌های آینده

در ادامه این نشست، صدیقه ربیعی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با بیان اینکه زنان باید بیشتر به سمت مطالعه سوق پیدا کنند، گفت: زنان نقش مهمی در مدیریت و فرهنگ خانواده‌ دارند و فرهنگ و ارزش‌ها را به نسل بعد منتقل می کنند. اگر مادری اهل علم و مطالعه باشد، می تواند نسلی را پرورش دهد که اهل علم و دانش باشد.

ربیعی با اشاره به فعالیت‌های مشترک با کتابخانه‌ها در حوزه‌ی زنان و خانواده، اظهار داشت: استان قزوین فاقد کتابخانه‌ی ویژه‌ی مادران و کودکان است و رفع این خلأ، نیازمند تعامل و همکاری مسئولان استانی و شهری است تا اداره کل کتابخانه‌ها بتواند زمینه‌ی ایجاد این کتابخانه مهم را برای خانواده‌ها فراهم سازد. 


استفاده از الگوی تقریظ نگاری مقام معظم رهبری در رونق کتاب‌خوانی

قاسم الهیاری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین نیز در این نشست، به نقش کتاب به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: برای گسترش فرهنگ مطالعه و رواج خواندن کتب فاخر، ارزشی و کاربردی، نیاز است که افراد مطلع و توان‌مند به ارائه بسته‌های مطالعاتی اقدام کنند و از الگوی تقریظ نگاری تاثیرگذار رهبر معظم انقلاب در افزایش تیراژ و خوانندگان کتاب، بهره‌برداری شود. 

عضو شورای اسلامی شهر قزوین با اشاره به تاثیر شرایط کرونایی در امور فرهنگی بیان داشت: نگرانی علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی در دوران کرونا این بود که فعالیت‌ها و خدمت رسانی فرهنگی متوقف شود، اما خدا را شکر مجموعه‌ی اقدامات اداره کل کتابخانه‌ها، نشان از بسترسازی خدمات فرهنگی داشته و به رونق گیری مجدد کتابخانه‌ها منجر شده است.


کتابخانه‌ها و کتابداران در خط مقدم مقابله با دشمن در جبهه فرهنگی قرار دارند

فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین در این آیین با اشاره به اهمیت مطالعه و کتاب‌خوانی و تبریک این مناسبت به همه فعالان عرصه قلم، کتابت و کتابداری اظهار کرد: در زمانی که هجمه‌های اطلاعاتی و فرهنگی دشمنان، عقاید و سبک زندگی جامعه را نشانه گرفته است؛ کتابخانه‌ها با فعالیت‌‎های گسترده‌ی فرهنگی و ارزشی و ارائه مشاوره اطلاعاتی توسط کتابداران، در خط مقدم مقابله با انحرافات و شبهات قرار دارند. 

وی با بیان اینکه موثرترین شیوه مقابله با هجمه‌ های فرهنگی، تولید محتوای فرهنگی خوب و مفید است، افزود: مقام معظم رهبری از علم آموزی و کتاب‌خوانی نه تنها به عنوان وظیفه ملی، بلکه به عنوان واجب دینی یاد کردند و در این راستا به ویژه در دورانی که کرونا بر همه‌ی حوزه‌ها سایه انداخته بود، کتابخانه‌ها ارتباط‌شان را با کاربران حفظ کرده و وظیفه خود را به انجام رساندند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین با اشاره به اقدامات فرهنگی کتابخانه‌ها در دوران کرونا، اظهار داشت: کرونا در برخی حوزه ها منجر به افزایش فاصله میان مردم شد، اما در این بازه زمانی، کتابخانه‌ها با حفظ ارتباط و انجام خدمت‌رسانی، به ویژه استفاده درست از فضای مجازی در حدود ۱۰ هزار برنامه فرهنگی و ترویجی متنوع برگزار کردند. 

فاطمه محمدبیگی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی، ترویجی و توسعه‌ای کتابخانه‌های عمومی استان پرداخت و گفت: تدوین بسته‌های مطالعاتی موضوعی با محوریت کتاب‌های ارزشمند، ارائه اینترنت وای‌فای رایگان در تمامی کتابخانه‌های استان، ساخت پادکست‌های صوتی با محوریت کتاب‌خوانی، خدمات میز مرجع مجازی و امکان دسترسی رایگان به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر، برگزاری گسترده‌ی مسابقات کتاب‌خوانی، نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی متنوع با مشارکت دستگاه‌های مختلف در فضای اسکای روم و در کل تلاش برای ارائه خدمات مدرن و الکترونیکی در کنار خدمات سنتی از جمله گام‌هایی است که کتابخانه‌های استان در امر ترویجی و فرهنگی برداشته است.

وی هم چنین افزود: راه‌اندازی کتابخانه‌ی سیار با کمک قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه صاحب الامر (عج) قزوین در مناطق فاقد کتابخانه و جذب منابع اهدایی و تخصیص اعتبار کنترل آسیب‌های اجتماعی به کتابخانه‌ها، از دیگر خدمات و اقدامات ویژه‌ای است که می‌توان به آن‌ها اشاره داشت.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در پایان تاکید داشت: امروزه کتابخانه‌های عمومی از حالت سنتی خارج شده و به مراکز تولید علم، دانش و رویش استعدادها تبدیل شده اند و همکاران و کتابداران فرهیخته به عنوان مشاوران امین و مطلع در راه اعتلای علمی و فرهنگی به معرفی منابع مفید می پردازند و در پیشرفت و توسعه بسیار موثرند.


در انتهای این مراسم از 3 کتابخانه‌ی برتر، 2 مسئول برتر کتابخانه، 2 کتابدار نمونه، ۵ کتابخوان برتر، 2 انجمن نمونه‌ی استان، 1 پیشکسوت نمونه و 2 مسئول صفحه‌ی فضای مجازی به دلیل فعالیت شاخص در سال ۱۴۰۰ تجلیل به عمل آمد.

برگزیدگان بیست و نهمین دوره هفته کتاب استان قزوین عبارتند از:

پیشکسوت برتر:

محمد علی خرمشاهی، شهرستان قزوین

کتابخانه‌های برتر استان قزوین:

کتابخانه برتر در اجرای طرح خدمات تحویل کتاب در محل، کتابخانه عمومی آیت‌اله مدنی، شهرستان بوئین زهرا، شهر دانسفهان، مجری طرح: حمید درزی رامندی

کتابخانه‌ی عمومی الغدیر، شهرستان بوئین زهرا، شهر ارداق، مسئول کتابخانه: مجید انصاری

کتابخانه‌ی عمومی شهدای کمال آباد، شهرستان البرز، روستای کمال آباد، مسئول کتابخانه: علی زلیخایی

مسئول برتر کتابخانه‌های عمومی استان قزوین:

معصومه علی پور، شهرستان بوئین زهرا، کتابخانه‌ی عمومی صاحب الزمان (عج)

علی اکبر طاهرخانی، شهرستان تاکستان، کتابخانه‌ی عمومی شهید فهمیده

کتابداران برتر استان قزوین:

افروز جعفر بگلو، شهرستان آوج، شهر آبگرم، کتابخانه عمومی بقیه الله (عج)

مرضیه حجام زاده جورشری، شهرستان قزوین، کتابخانه‌ی عمومی عارف قزوینی

کتاب‌خوانان برتر استان قزوین:

گروه سنی خردسال: مائده کریمی، شهرستان البرز، شهر شریفیه، کتابخانه‌ی عمومی دارالعباس (ع)

گروه سنی کودک: هستی کریمی، شهرستان البرز، کتابخانه عمومی شهدای کمال آباد

گروه سنی نوجوان: محمد قموشی، شهرستان بوئین زهرا، کتابخانه‌ی عمومی آیت‌اله مدنی دانسفهان

گروه سنی جوان: پریسا خدایی، شهرستان البرز، کتابخانه‌ی عمومی علامه دهخدا

گروه سنی بزرگسال: ابراهیم جوادی، شهرستان قزوین، کتابخانه‌ی عمومی علامه رفیعی

انجمن‌های برتر کتابخانه‌های عمومی استان قزوین:

انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان آبیک، فرماندار و ریاست انجمن شهرستان: شهرام احمدپور

انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان البرز، فرماندار و ریاست انجمن شهرستان: محمد نصیری

صفحات مجازی

صفحه مجازی برتر و شایسته تقدیر به عنوان کتابدار نمونه، مژگان آقا احمدی، شهرستان آبیک، کتابخانه‌ی عمومی امام محمد باقر (ع)

صفحه مجازی برتر و شایسته تقدیر به عنوان مسوول برتر کتابخانه، ریحانه جواهری، شهرستان قزوین، کتابخانه‌ی عمومی علامه رفیعی

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 0 =