چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰

با معرفی برگزیدگان حوزه کتاب؛

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان البرز برگزار شد

آئین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان البرز  برگزار شد

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان البرز با معرفی برگزیدگان این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان البرز، آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار استان البرز با حضور سیدباقر میرعبداللهی، مدیرکل تامین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی استان البرز؛ محسن محمدی سیرایی، معاون مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ سیدسجاد حسینی نسب، فرماندار شهرستان طالقان؛ مهدی مهرور، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ساوجبلاغ؛ ارسلان قاسمی مدانی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان نظرآباد؛ حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سعیدی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کرج؛ امیرمنصور پور محمدی، معاون سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج و جمعی از کتابداران و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی امیرکبیر برگزار شد.

سید باقر میرعبداللهی، مدیرکل تامین منابع  نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که به صورت مجازی میهمان این مراسم بود، ضمن تبریک هفته کتاب اظهار داشت: نامگذاری روز بزرگداشت کتاب و کتابخوانی و کتابدار قطعاً تنها یک مناسبت تقویمی نیست بلکه یادآور شرافت و ارزشی است که کتابداران در نظر مدیران و اهالی فرهنگ و ادب دارند و یادآور حساسیت کار کتابداری از منظر مواجهه عینی ایشان با اقشار مختلف جامعه است.

وی در ادامه افزود: زمانی که کار نویسنده در عرصه نگارش و کار ناشر در عرصه نشر تمام می شود، کار کتابدار در عرصه ترویج و توسعه کتابخوانی آغاز می‌شود. کتابداران در عرصه اجرا اصلی ترین عنصر مجموعه هستند که با نحوه اجرای خود می توانند شکل و شمایل واقعی هر تصمیمی را به نمایش بگذارند.

مدیرکل منابع نهاد در ادامه بیان داشت: علم اطلاعات و دانش‌شناسی از جمله معدود رشته‌های علوم انسانی است که کتابداران فارغ‌التحصیل این رشته، در ارتباط واقعی با جامعه می‌توانند از آموخته‌هایشان به بهترین نحو بهره‌ ببرند. کتابداران در ارتباط و تعامل دوسویه و مستقیم با اعضا و در راستای ارتقای سطح مطالعاتی مخاطبان خود، دانسته‌های خود را به اشتراک می‌گذارند که این امر، ارزش کار کتابداری را دو چندان می‌کند.

وی تصریح کرد: بر اساس وظیفه سازمانی خویش به عنوان مدیر تامین منابع کتابخانه‌ها و با توجه به محوریت برنامه‌های امسال هفته کتاب بر مبنای خانواده و کودک و نوجوان، نکته‌ای را با کتابداران عزیز به ویژه کتابداران بخش کودک در میان می‌گذارم که به بخش خاصی از کتاب‌های کودک و نوجوان مربوط می‌شود، کتاب‌های ترجمه‌ای نامناسب کودک و نوجوان که کم نیستند. این امر باید توسط کتابداران به عنوان مشاوران امین اعضا به ویژه در حوزه کودک و نوجوان که به نوعی تربیت کتابخوانی این گروه را نیز بر عهده دارند، بسیار مورد توجه قرار گیرد. گاهی شاهد هستیم که بازار از کتاب‌های ترجمه‌ای اشباع می‌شود که خیلی هم محتوای قابل قبولی ندارند، از نظر زبانی، زبان فارسی را تخریب می‌کنند، چون دیده می‌شود که مترجم تسلط لازم را به زبان مبدا و مقصد ندارد و از حیث محتوای فرهنگی نیز قابل توصیه به خواننده ایرانی نیستند. اهمیت توجه کتابداران به این موضوع لازم و ضروری است. به تاثیری که هر کتاب به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر خواننده می گذارد باید دقت شود.

هادی آشتیانی، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان نیز ضمن تبریک فرارسیدن بیست و نهمین دوره هفته کتاب اظهار داشت: این روز را به همه کتابداران و کتابخوانان به ویژه همکارانم در مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان البرز تبریک و تهنیت عرض میکنم و با آرزوی سلامتی و ریشه‌کنی ویروس منحوس کرونا، یاد و خاطره سه همکار فقید این اداره کل را که به تازگی از جمع ما رفته اند گرامی می‌دارم.

آشتیانی در ادامه افزود: برای مجموعه کتابخانه‌های عمومی، هفته کتاب سرآغاز فصل خدمتی است که برای رسیدن به اهداف والای حوزه کتاب و کتابخوانی باید تلاش کنیم و این فضا را گسترش دهیم. بر اساس آنچه در آمار شاخص‌های کتابخوانی در استان البرز دیده می‌شود، نیازمند اهتمام بیشتر مسئولین در امر گسترش فضاهای کتابخانه‌ای و ترویج فرهنگ کتابخوانی هستیم.
سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به محوریت برنامه‌ریزی این دوره هفته کتاب(موضوع خانواده، کودک و نوجوان) بیان داشت: همه تلاش ما برای برنامه ریزی در حوزه کودک و نوجوان است تا بتوانیم این گروه را با فضای کتابخوانی آشنا کنیم. ایجاد فضاهای اختصاصی و دلنشین و اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی ویژه کودکان و نوجوانان در کتابخانه‌های عمومی بخشی از این تلاش‌ها است.

وی تاکید کرد: استقرار استاندار جدید جناب آقای عبداللهی با سبقه فرهنگی و دغدغه‌مندی در حوزه اجتماعی و فرهنگی نویدبخش تحولات خوب فرهنگی برای البرزی‌ها است که امیدواریم مجموعه کتابخانه‌ها نیز با استفاده از ظرفیت به وجود آمده و حمایت بیش از پیش مسئولین همیشه همراه کتابخانه‌ها، در خصوص ارائه خدمات بهتر به عموم علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی، گام‌های خوبی برداریم.

ارسلان قاسمی مدانی، فرماندار شهرستان نظرآباد که به نمایندگی از فرمانداران حاضر در جلسه، اظهار داشت: در آموزه‌های دینی ما همواره، مبارزه با جهالت به عنوان بهترین راه به دست آوردن سعادت و خوشبختی مطرح شده است. اگر بخواهیم در این مسیر قرار بگیریم باید در راه کسب علم و دانش تلاش کنیم که این امر نیز بدون توجه به کتابخوانی تحقق نخواهد یافت.

وی در ادامه افزود: به نظر می‌رسد انس با کتاب در گذشته بیشتر بوده و امروزه با گسترش فضای مجازی، کتاب خوانی کمتر شده و نوجوانان و جوانان به کوتاه‌خوانی روی آورده اند که البته می‌توانیم با برنامه‌ریزی‌ هدفمند و حمایت از فعالیت‌های ترویج کتابخوانی، شاهد افزایش توجه به کتاب در بین این گروه از جامعه باشیم.

قاسمی در ادامه تصریح کرد: توجه به موضوع کتابخوانی رسالت و وظیفه همگانی است؛ چراکه نیروی انسانی سرمایه اصلی هر جامعه‌ای است. تربیت صحیح این نیرو در جهت ارتقای معنویات و اخلاق و توسعه و آبادانی در آن ضروری است. تربیت نیروی انسانی فرهیخته مستلزم سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فرهنگی همچون کتابخوانی است و در این میان، کتابخانه ها با ایفای نقش پرورشی بی بدیل خود علاوه بر نقش تربیتی نسل کتابخوان، می‌توانند اثرگذار باشند.

گفتنی است، در پایان این مراسم نیز از برگزیدگان حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابخانه‌های عمومی تقدیر شد. اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

اعضای برتر کتابخانه‌های عمومی:
فاطمه حیدری، عضو کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) شهرستان ساوجبلاغ
آیناز خلیفی، عضو کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) شهرستان ساوجبلاغ
امیررضا توری، عضو کتابخانه عمومی امام صادق(ع) شهرستان نظرآباد
پریا شیرازی، عضو  کتابخانه عمومی امام باقر(ع) شهرستان نظرآباد
پرویز اشرفی، عضو  کتابخانه عمومی بعثت شهرستان چهارباغ


مسئولین و کتابداران برتر:
مریم حافظی نسب، مسئول کتابخانه عمومی آیت الله طالقانی شهرستان کرج
ثریا سبزی، کتابدار بخش روشندلان کتابخانه عمومی امیرکبیر شهرستان کرج
مجید قاجارگیر، مسئول کتابخانه عمومی فرهنگسرای ملاصدرا شهرستان اشتهارد
زینب بیگم عظیمی، مسئول کتابخانه عمومی استادمحمدی اشتهاردی شهرستان اشتهارد
آسیه سادات موسوی، کتابدار کتابخانه عمومی الهادی شهرستان ساوجبلاغ


کتابخانه‌های برتر :
کتابخانه عمومی امام جواد(ع) شهرستان نظرآباد - صغری سرفلاح مسئول کتابخانه
کتابخانه عمومی قاصدک شهرستان فردیس - ملیحه عربخانی و ندا شاهمحمدی

کتابخانه برتر در حوزه فضای مجازی:
کتابخانه عمومی مقدس اردبیلی شهرستان فردیس - فرزانه مهری
کتابخانه عمومی اندیشه شهرستان نظرآباد - فاطمه روستایی


کتابخانه برتر در طرح پیک کتاب:
کتابخانه عمومی الهادی شهرستان ساوجبلاغ - سحر چراغی

خدمتگزار نمونه:
غلامحسین یوسفی

خیر و نیکوکار نمونه:
علیرضا سعادت پور

انجمن‌های برتر کتابخانه‌های عمومی:
سیدسجاد حسینی نسب، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان طالقان
فرهاد شیبک، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان اشتهارد
مهدی مهرور، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان ساوجبلاغ
ارسلان قاسمی مدانی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان نظرآباد

دبیرنمونه انجمن:
کریم شریف کاظمی، دبیر انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان طالقان

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 16 =