به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی اردبیل، گرامیداشت روز جهانی نابینایان با حضور رباب عزیزخانی، مدیرکل کتابخانههای عمومی اردبیل؛ فریبا محمدلو، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری؛ محمد شفائی، رئیس اداره آموزشوپرورش استثنایی استان و شماری از کارشناسان فرهنگی ادارات، اعضای کتابخانههای عمومی و روشندلان در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی اردبیل برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی بابیان اینکه «روشندلان افرادی آگاه و صاحب اندیشه هستند» گفت: ما موظفیم از این افراد در مسیر ارتقای فرهنگی، حمایت کرده و آنان را کنیم.
عزیزخانی با اشاره به فعالیت بخش ویژه نابینایان در کتابخانه مرکزی اردبیل تصریح کرد: تلاش میکنیم این واحد را در سایر شهرستانها نیز دایر کنیم.
وی بابیان اینکه «کتب صوتی که توسط داوطلبان تولید میشود، در اختیار روشندلان و افراد عادی قرار میگیرد»، افزود: این فایلها در شبکههای اجتماعی نیز به اشتراک گذاشته میشوند تا نقش راهگشایی داشته باشند.
سجاد فداکار، کتابدار بخش روشندلان کتابخانه مرکزی نیز در این مراسم، گفت: از سال 91 تاکنون بیش از 215 نابینا از اردبیل و استانهای همجوار، تحت پوشش بخش روشندلان کتابخانه مرکزی اردبیل قرارگرفتهاند.
فداکار با اشاره به تولید صوتی جزوات درسی دانشجویان روشندل در این واحد، خاطرنشان کرد: بیش از شِش هزار عنوان کتاب صوتی در آرشیو کتابخانه موجود است و 30 نفر از داوطلبان فعال نیز در ضبط و تولید این کتب، فعالیت دارند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل نیز در این نشست بر شناسایی و معرفی افراد روشندل جهت استفاده از توانمندی آنان تأکید کرد و گفت: این افراد با شرکت درحرکتهای جمعی خود را به جامعه معرفی کنند.
فریبا محمد لو افزود: افراد روشندل با عضویت در تشکلهای مردمی و حضور درصحنههای اجتماعی، موجودیت خود را اثبات کنند تا به جایگاه اصلی خود دست یابند.
در ادامه، رئیس اداره آموزشوپرورش استثنایی استان اردبیل با ارائه گزارشی از عملکرد و سطح پوشش این مدارس، گفت: از سال تحصیلی 93-92 تاکنون در مقطع ابتدایی تا متوسطه، 18 دانشآموز نابینا در مدارس ویژه و 37 دانشآموز نابینا در مدارس تلفیقی در سطح استان، تحصیل کردهاند. این آمار در سال تحصیلی جدید به به 22 و 72 دانشآموز، رسیده است.
محمد شفایی با اشاره به شعار سازمان مدارس استثنایی مبنی بر اینکه هیچ فرد نابینایی نباید از تحصیل بازبماند، تصریح کرد: طبق آییننامه آموزش تلفیقی، هیچ بهانهای برای جداسازی دانشآموزان از یکدیگر وجود ندارد و همه آنها میتوانند در مدارس عادی تحصیل کنند.
وی با اشاره به ضرورت سرویس ایاب و ذهاب رایگان به عنوان یکی دیگر از دغدغههای مدارس استثنایی، خواستار همکاری شهرداری در این زمینه شد و تأکید کرد: مشکل مناسبسازی فضای آموزشی از مهمترین موانع تحقق این هدف است و رفع این دغدغه، عزمی ملی میطلبد.
شفائی با اشاره به توزیع دستگاههای تبلت در مدارس استثنایی، افزود: یکی از رویکردهای دولت در سالجاری، آشنایی دانشآموزان با فناوریهای موجود است؛ اقدامات انجام شده در مدارس استان نیز بخشی از فعالیتهای دولت تدبیر و امید است که با این هدف صورت گرفته است.
گفتنی است؛ در ادامه این مراسم، تعدادی از اعضای روشندل به بیان مشکلات خود پرداختند و در پایان از داوطلبان و اعضای منتخب بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانههای عمومی استان، تقدیر شد.