به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، مراسم اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی استان قم، با حضور سجاد عمرانی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان؛ حسین غریب، سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم؛ حجتالاسلام و المسلمین قاسمینیا، معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان؛ زینب عبداللهی، سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری؛ حجتالاسلام سید احمد طباطبایینژاد، سرپرست سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری؛ حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی، نویسنده و پژوهشگر و سید جواد شرافت، شاعر آیینی، روز یکشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ در سالن غدیر اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم برگزار شد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم در این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن میلاد با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور در راستای عمل به رسالت فرهنگی و ترویجی خود در حوزهی کتاب و کتابخوانی، طی سالهای گذشته اقدام به برگزاری و شکلدهی بزرگ ترین رویداد کتابخوانی در کشور کرد که این رویداد عظیم و جریان کتابخوانی در قالب جشنوارهی کتابخوانی رضوی متبلور شده است و مفتخریم که امروز اختتامیهی استانی یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان قم را برگزار می کنیم.
وی توضیح داد: طی سالهای گذشته به طور متوسط، بیش از یک میلیون در سراسر کشور در این جشنواره کتابخوانی شرکت کرده اند که خود نشان از موفقیت این جشنواره در نیل به اهداف خود و جلب مشارکت آحاد مختلف مخاطبین، در رده های مختلف سنی، اعم از کودکان و نوجوانان وجوانان و بزرگسالان داشته است.
عمرانی افزود: این جشنواره در قالب های مختلف و متنوع اعم از سوالات چهارگزینهای، نقاشی، پویش کتابخوان و داستانک بخش شعرگویی و قصه گویی برگزار شده است؛ ضمن اینکه در سال گذشته و به جهت تقارن با دو نیمه شعبان، بخش ویژه امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف نیز به این جشنواره افزوده شد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم با اشاره به نقش کتابداران در ترویج جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی، موفقیت خود را پس از توفیقات الهی و عنایات خاصه حضرت علی بن موسی الرضا، مرهون زحمات کتابدارانی است که با حرکتی جهادی و ارزشمند، تمام تلاش خود را مصروف ترویج فرهنگ اصیل رضوی و مهدوی کردند.
وی اضافه کرد: کتابداران کتابخانههای عمومی استان قم، طی سال گذشته علاوه بر ترویج این فرهنگ در کتابخانههای محل ماموریت، تلاش کردند تا فضای مجازی را نیز معطر به عطر رضوی و مهدوی کنند؛ ضمن اینکه با همراهی و حمایت و مساعدت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها و مسجد مقدس جمکران، اقدام به ایجاد پایگاه هایی فرهنگی با هدف ترویج و جلب مشارکت زائرین در این جشنواره کردند که با استقبال بینظیری از سوی مردم و زائرین عزیز روبه رو شد.
عمرانی تصریح کرد: طی سال گذشته حدود ۲۵ هزار نفر از مردم شریف استان، در این جشنواره شرکت کزدند که رشد حدود ۳ برابری مشارکت اعضا و مردم عزیز استان نسبت به سال گذشته، موفقیتی چشمگیر در سطح کشور، برای کتابخانههای عمومی استان رقم زده است.
وی در پایان گفت: از یکایک همکاران پرتلاش و خدومم و هم چنین از دستگاه ها و سازمان هایی که در تحقق این امر و ترویج فرهنگ اهل بیت نهایت همکاری و همراهی را داشتند صمیمانه قدردانی می کنم و امیدوارم با عنایات خاصه حضرت علی بن موسی الرضا بتوانیم در راه ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) گام برداریم.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین جواد محدثی، ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) و ماه مبارک رمضان گفت: به همه کسانی که در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند، کتاب خواندند و برگزیده شدند، تبریک میگویم.
وی تصریح کرد: اهمیت و ارزش این جایزه به این جهت است که برگزیدگان و شرکت کنندگان در این جشنواره کتاب خواندهاند و آن هم کتاب با محوریت اهل بیت (ع) و این جای بسیار تقدیر و تبریک دارد.
نویسنده کتاب «سیره رضوی» در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من سال ها پیش دو مقاله نوشته بودم با عنوانهای کتاب درمانی و کمبود ویتامین کتاب و این مقالات بر این اساس بود که بیماریها و درمانهای مختلفی وجود دارد و ما برای رفع کسالت ها و بیماریهای جسمیمان قرصها و ویتامینهایی را مصرف میکنیم که هر کدام نیازی از ما را تامین میکند. یک ویتامین دیگر هم وجود دارد به نام ویتامین کتاب که برخیها به کمبود این ویتامین مبتلا هستند و باید این را هم در کنار سایر ویتامینها مصرف کنند. ما دچار نیازها و مشکلات عقیدتی و رفتاری هستیم که درمان این ها جز با کتاب و مصرف ویتامین کتاب انجام نمیگیرد.
نویسنده کتاب «تربیت دینی فرزندان» در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه کنیم که مثل اهل بیت(ع) باشیم و فرزندان ما نیز در مسیر اهل بیت(ع) حرکت کنند، توضیح داد: پاسخ این است که باید محبت اهل بیت(ع) را در دل خود و فرزندانمان ایجاد کنیم؛ چراکه انسان وقتی به کسی محبت داشته باشد این علاقه انسان را به تبعیت، همسویی و اطاعت میکشاند.
استاد محدثی افزود: برای اینکه این محبت ایجاد شود باید معرفت کسب کنیم و معرفت از راه های مختلفی به دست می آید که یکی از آن ها کتابخوانی است. اگر معرفت باشد به دنبال آن علاقه ایجاد خواهد شد و اگر علاقه ایجاد شود اطاعت و همسویی شکل میگیرد و جشنوارههایی نظیر جشنواره کتابخوانی رضوی که بر اساس کتابهای با موضوع اهل بیت(ع) است، کار ارزشمندی است و این اقدام نهاد کتابخانههای عمومی که در پیشبرد فرهنگ کتابخوانی پیشگام است، بسیار ستودنی و قابل احترام است.
گفتنی است، در پایان آیین تقدیر از تعدادی از برگزیدگان در بخش های فردی خردسال، نوجوان و بزرگسال و خانوادگی، همچنین کتابداران و کتابخانههای برگزیده یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با حضور مسئولان استانی انجام شد. همچنین پخش شعرخوانی شاعر آیینی و همخوانی گروه بینالمللی تواشیح معراج از دیگر برنامههای آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی قم بود.
اسامی برگزیدگان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان قم را اینجا ببینید.
ارسال نظر